Autor Zpráva
spirit
Profil
Zdravím Vás všechny...mám problém s těmito stránkami : http://staniceno.wz.cz
Jde o to,že když mám nastaveno u divu absolute, tak se obsah stránky zobrazi špatně v menších oknech...Chci aby se pořád automaticky centroval...proto na techo stránkách(uvedených výše) je první stránka s absolute a první odkaz je s relative...
pri tom relative se mi to rozhodi a i pry nastavenem top a left 0px to není vlevo nahoře ale uprostřed stránky...Prosím podívejte se na to a poraďte mi..Děkuji předem..(stránky jsou dělány podle příkladu tady ze stránek od Yuhhu . . .)
PerToon
Profil
Podle tohodle příkaldu http://www.jakpsatweb.cz/priklady/css-position-center.html to asi nemáš.
<body style="text-align: center"><div>Tady bude obsah tvý stránky</div></body>
spirit
Profil
dobře díky...ale pořád když dám tu hlavičku left i top : 0px tak je pod obsahem a není zcela nahoře (přitom je left i top 0px)..ja myslel že když je vše na nule, tak by se to mělo zobrazit v levém horním rohu( počáteční hodnota) ..
PerToon
Profil
Jen tak mimochodem jak tak na to zatím koukám....

<p id="patka">Copyright (c) 2005 </div>
<div id="hlavicka">

Kde máš uzavřenou patku?
spirit
Profil
muster těch stránek je použit od Yuhhu z příkladu ( http://www.jakpsatweb.cz/priklady/css-sloupce.html )..a tam je ta patka jakoby uvnitř divu obsah...
spirit
Profil
ale nemělo by to být takhle?
<p id="patka">Toto je patka.</p> </div> ??
PerToon
Profil
No právě že jako že si myslím že jo. Ale třeba ne, nepitval sem celou konstrukci. Ale dávat <div> dovnitř <p> je kravina, takže by tam to </p> být mělo.
spirit
Profil
asi to tak bude, ale nemyslím si ,že by to mělo vliv na to pozicování.. Já to opravím tu chybu,ale tak to má i Yuhhu (odkaz jsem už dával) . . .
spirit
Profil
Ještě, jsem zjistil, že, když jsem umístil levý sloupeček s odkazy na své místo( top: -245px; left: -355px ,nevím jestli můžou zůstat záporné hodnoty) , tak při zmenšení okna se ten sloupeček pozicoval jinak než obsah a hlavička...Nebyly jako jeden celek..
spirit
Profil
Už fakt nevím co s tím mam dělat..klidně bych šel i do nového layoutu...Poradíte mi prosím někdo???
Jde o to ,že bych chtěl mít klasické tři sloupečky (hlavička-logo, levý-odkazy,pravy-ostani věci, a obsah-to hlavní, a taky patka dole)..
A chtěl bych to ne přes celou stránku ale menší a uprostřed nahoře...prostě klasický vzhled...Bylo by to výhodné přes tabulky?? Jednou se totiž dočtu, že tabulky jsou nevhodné a pak zase,že klidně se mohou použít...tak nevíím...Díky za rady a odpovědi a váš zájem..
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.