Autor Zpráva
Mitchell
Potřebuji shodné tabulky vyplňovat různými údaji (např.technické parametry podobných strojů).
Představuji si, že bych hodnoty zadal do proměnných <? $udaj [1] = "..."; $udaj [2] = "..."; atd...

Pak bych chtěl mít předdefinovanou jednotnou tabulku (= jiný soubor - html), kde v jednom sloupci budou natvrdo napsané nadpisy (hmotnost, rozměry...) a ve druhém sloupci by v buňkách měly být načítány konkrétní údaje z proměnných.

Pak bych pomocí include vše vložil (tu tabulku) zpět do prvního souboru.

No - a nevím přesně jak to udělat, na první pokusy mi to nechodilo, něco tam dělám nesprávně.
.
Yuhů
nevím přesně, jak to myslíš. Děláš to v PHP? Strašně se mi ve tvém popisu míchá první tabulka s druhou tabulkou a první soubor s druhým. Můžeš být nějak konkrétnější a popsat to pro nás pečlivěji, prosím?
Mitchell
No, když to po sobě čtu, napsal jsem to trochu nesrozumitelně. Omlouvám se...
Tak ještě jednou moje představa :

Mějme soubor příslušející Výrobku1 - "vyrobek2.php" - tady načítám parametry výrobku do proměnných a zaroveň volám tabulku ve které by měly být proměnné vhodně uspořádávány:
...
<?php
$nazev = "Výrobek1";
$delka = "486 mm";
$vyska = "321 mm";
include 'insert_tab.html'
?>
...

V jiném souboru bude "standardizovaná tabulka" - soubor "insert_tab.html" :
...
<table cellpadding='3' cellspacing='3' border='0' cellspacing='0' bgcolor='white' bordercolor='black'>
<tr>
<td>Název</td>
<td>$nazev</td>
</tr>
<tr>
<td>Délka</td>
<td>$delka</td>
</tr>
<tr>
<td>Výška</td>
<td>$vyska</td>
</tr>
</table>
...

Pro Výrobek2 budu mít další soubor "vyrobek1.php", kde načtu jiná data, ale uspořádám je rovněž pomocí "insert_tab.html"

Je to správný postup nebo je vhodné/nutné to zadat jinak ?
.
Yuhů
v první řadě to chce trochu dopsat. Například

<td>$nazev</td>

by nefungovalo, je třeba to napsat

<td><? echo $nazev ?></td>

Co se týká strukturování dat, tak takhle s těmi includy by to teoreticky mohlo fungovat. Není to ale žádná krása, přesně na tohle jsou dělané databáze. Údržba mnoha souborů výrobků s proprietální syntaxí je dost otrava.

Nápad:
Pokud je třeba nechat to v těch souborech, tak bych to možná udělal přesně opačně. Nevkládal bych stráku insert_tab do každého datového souboru, ale naopak -- hlavní stránka by byla insert_tab.php a konkrétní výrobek by se určoval parametrem.

Stránka by se volala třeba

insert_tab.php?vyrobek=2

a potom vevnitř v kódu insert_tab.php by bylo:

include "vyrobek".$_GET["vyrobek"]."php";

což ve svém efektu vloží soubor se jménem vyrobek2.php
Mitchell
Řekl bych, že načítání proměnných v souboru obsahujícím :

<?php
$nazev = "Výrobek1";
$delka = "486 mm";
$vyska = "321 mm";
include 'insert_tab.php'
?>

s voláním tabulky "insert_tab.php" obsahující správný zápis
<td><? echo $nazev ?></td>
funguje.

Zde mám modelový případ : http://rcteam.wz.cz/modely/hakdaniel_oliver2.php

Souhlasím ale s Tebou, že by vhodnější byla databáze.
Zkusím to přes Vánoce trochu nastudovat.

V každém případě však děkuji za pomoc.
.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0