Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Mitchell Profil |
#1 · Zasláno: 19. 12. 2004, 17:45:24
Potřebuji shodné tabulky vyplňovat různými údaji (např.technické parametry podobných strojů).
Představuji si, že bych hodnoty zadal do proměnných <? $udaj [1] = "..."; $udaj [2] = "..."; atd... Pak bych chtěl mít předdefinovanou jednotnou tabulku (= jiný soubor - html), kde v jednom sloupci budou natvrdo napsané nadpisy (hmotnost, rozměry...) a ve druhém sloupci by v buňkách měly být načítány konkrétní údaje z proměnných. Pak bych pomocí include vše vložil (tu tabulku) zpět do prvního souboru. No - a nevím přesně jak to udělat, na první pokusy mi to nechodilo, něco tam dělám nesprávně. . |
||
Yuhů Profil |
#2 · Zasláno: 20. 12. 2004, 12:23:15
nevím přesně, jak to myslíš. Děláš to v PHP? Strašně se mi ve tvém popisu míchá první tabulka s druhou tabulkou a první soubor s druhým. Můžeš být nějak konkrétnější a popsat to pro nás pečlivěji, prosím?
|
||
Mitchell Profil |
#3 · Zasláno: 20. 12. 2004, 18:02:52 · Upravil/a: Mitchell
No, když to po sobě čtu, napsal jsem to trochu nesrozumitelně. Omlouvám se...
Tak ještě jednou moje představa : Mějme soubor příslušející Výrobku1 - "vyrobek2.php" - tady načítám parametry výrobku do proměnných a zaroveň volám tabulku ve které by měly být proměnné vhodně uspořádávány: ... <?php $nazev = "Výrobek1"; $delka = "486 mm"; $vyska = "321 mm"; include 'insert_tab.html' ?> ... V jiném souboru bude "standardizovaná tabulka" - soubor "insert_tab.html" : ... <table cellpadding='3' cellspacing='3' border='0' cellspacing='0' bgcolor='white' bordercolor='black'> <tr> <td>Název</td> <td>$nazev</td> </tr> <tr> <td>Délka</td> <td>$delka</td> </tr> <tr> <td>Výška</td> <td>$vyska</td> </tr> </table> ... Pro Výrobek2 budu mít další soubor "vyrobek1.php", kde načtu jiná data, ale uspořádám je rovněž pomocí "insert_tab.html" Je to správný postup nebo je vhodné/nutné to zadat jinak ? . |
||
Yuhů Profil |
#4 · Zasláno: 21. 12. 2004, 01:10:19
v první řadě to chce trochu dopsat. Například
<td>$nazev</td> by nefungovalo, je třeba to napsat <td><? echo $nazev ?></td> Co se týká strukturování dat, tak takhle s těmi includy by to teoreticky mohlo fungovat. Není to ale žádná krása, přesně na tohle jsou dělané databáze. Údržba mnoha souborů výrobků s proprietální syntaxí je dost otrava. Nápad: Pokud je třeba nechat to v těch souborech, tak bych to možná udělal přesně opačně. Nevkládal bych stráku insert_tab do každého datového souboru, ale naopak -- hlavní stránka by byla insert_tab.php a konkrétní výrobek by se určoval parametrem. Stránka by se volala třeba insert_tab.php?vyrobek=2 a potom vevnitř v kódu insert_tab.php by bylo: include "vyrobek".$_GET["vyrobek"]."php"; což ve svém efektu vloží soubor se jménem vyrobek2.php |
||
Mitchell Profil |
#5 · Zasláno: 21. 12. 2004, 12:59:04
Řekl bych, že načítání proměnných v souboru obsahujícím :
<?php $nazev = "Výrobek1"; $delka = "486 mm"; $vyska = "321 mm"; include 'insert_tab.php' ?> s voláním tabulky "insert_tab.php" obsahující správný zápis <td><? echo $nazev ?></td> funguje. Zde mám modelový případ : http://rcteam.wz.cz/modely/hakdaniel_oliver2.php Souhlasím ale s Tebou, že by vhodnější byla databáze. Zkusím to přes Vánoce trochu nastudovat. V každém případě však děkuji za pomoc. . |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0