Autor Zpráva
Ajwe
Zdravím Vás,

Prosím o radu. Náhodou jsem teď zjistil jednu chybu, kterou mi web dělá a netuším, v čem by mohl být problém. Pokud si otevřu stránku www.uzkorozchodky.cz v mobilní verzi Chrome tak zcela náhodně řekněme asi ve dvou pokusech z deseti se ta stránka špatně zobrazí. Konkrétně se nepřiměřeně natáhne menu. Po refreshování je vše v pořádku. Opera toto nedělá. Přikládám odkazy na screenshoty, aby bylo jasné o co jde a také odkaz na css soubor.

uzkorozchodky.cz/schranka/ok.png

uzkorozchodky.cz/schranka/chyba.png

uzkorozchodky.cz/css/stp.css

Rád bych tuto chybu odstranil, proto děkuji Vám všem za cenné rady

Ivoš
anonym_
Profil *
Ajwe:
Nechce se mi to moc zkoumat, ale zadáváš menu fixní šířku 900px (uvnitř sice pracuješ s flexem, ale wrapper má pevnou šířku), hledal bych problém tam. Chybí meta tag viewport (nevím, jestli ho dnešní mobilní prohlížeče potřebují), atd.

Takhle se weby nestylují už dobrých 15 let.
Ajwe
Děkuju za odpověď. Ano jsem si vědom toho, že co se týče kódu tak je to na dnešní dobu těžce zastaralé, nicméně není v mých silách to nějak zásadně předělat a rád bych zůstal u co nejjednodušší varianty
anonym_
Profil *
Ajwe:
V pořádku, chytil ses té "btw" poznámky. To podstatné bylo napsané o řádek výše.
Ajwe
Ano, děkuju za nasměrování, vážím si Tvé rady. Jen si nejsem jist co přesně mám zkusit změnit. Ale i tak děkuji za odpověď
anonym_
Profil *
Ajwe:
Fakt se mi to nechce zkoumat, navíc nemám na telefonu Chrome/Operu, abych ti to debugoval.

Začal bych změnou šířky na max-width. Vzhledem k absolutnímu pozicování, fuj, tady je to fakt zbytečné a hloupé, width: 100%; max-width: 900px (možná ta max-width nebude muset být, nezkoušel jsem). To by mohl být základ, ze kterého se odrazíš.
Ajwe
Problém je evidentně jinde. Ze stránky jsem vše odstranil, i z css a nechal jen úplný základ. Odstranil jsem všechny pevné width, což bylo naznačeno jako možný problém. Menu fungovalo bez problému. Pak jsem do zápatí (class="dole") něco napsal a zase to začalo blbnout. Po určité době jsem vysledoval, že pokud do toho zápatí napíšu 1-3 znaky, tak menu funguje bez problému. Ozkoušeno 3x po sobě 40x načtení toho odkazu a bez problému. Jakmile připíšu 4 znak a víc tak menu nahodile blbne. Ozkoušeno na 4 zařízeních a všude se to chová stejně. Index očesaný, css očesané a chyba trvá. Dokážete někdo odhadnout včem může být problém?

Odkaz na testovací stránku:
www.uzkorozchodky.cz/schranka/web1/index.php
Teď tam jsou 3 znaky takže je to v Chromu v pohodě

Css:
www.uzkorozchodky.cz/schranka/web1/css/stp.css

Takto je to správně:
www.uzkorozchodky.cz/schranka/web1/ok2.png

Takhle špatně roztažené:
www.uzkorozchodky.cz/schranka/web1/chyba2.png
ttttttttt
Profil *
Dokážu to nasimulovat na PC, když si v chromu v Device toolbar vyberu jako zařízení mobil. Pokud ve vývojářských nástrojích na .menu1 ul vypnu a zapnu display: flex, zobrazení se spraví.

Myslím si, že to je chyba prohlížeče, stejný styl by měl dát stejný výsledek. V CSS si nevybavuju, že by bylo něco jako nedefinované chování, spíš to vypadá jako race condition ve vykreslovacím jádře.

Vyhodil bych všechna position: absolute a float a nastyloval tu hlavičku pomocí display: flex. Čekal bych, že bude nějaká interakce mezi tím.
Ajwe
Děkuji za odpověď a nasměrování co s tím. Zkoušel jsem to simulovat v tom Chromu na PC jako mobilní zařízení a chybný stav se mi nasimulovat nepodařilo, ale zkusím se od toho nějak odrazit. Děkuju

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0