Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ajwe Profil |
#1 · Zasláno: 5. 12. 2024, 08:08:13
Zdravím Vás,
Prosím o radu. Náhodou jsem teď zjistil jednu chybu, kterou mi web dělá a netuším, v čem by mohl být problém. Pokud si otevřu stránku www.uzkorozchodky.cz v mobilní verzi Chrome tak zcela náhodně řekněme asi ve dvou pokusech z deseti se ta stránka špatně zobrazí. Konkrétně se nepřiměřeně natáhne menu. Po refreshování je vše v pořádku. Opera toto nedělá. Přikládám odkazy na screenshoty, aby bylo jasné o co jde a také odkaz na css soubor. uzkorozchodky.cz/schranka/ok.png uzkorozchodky.cz/schranka/chyba.png uzkorozchodky.cz/css/stp.css Rád bych tuto chybu odstranil, proto děkuji Vám všem za cenné rady Ivoš |
||
anonym_ Profil * |
#2 · Zasláno: 5. 12. 2024, 08:14:48
Ajwe:
Nechce se mi to moc zkoumat, ale zadáváš menu fixní šířku 900px (uvnitř sice pracuješ s flexem, ale wrapper má pevnou šířku), hledal bych problém tam. Chybí meta tag viewport (nevím, jestli ho dnešní mobilní prohlížeče potřebují), atd. Takhle se weby nestylují už dobrých 15 let. |
||
Ajwe Profil |
#3 · Zasláno: 5. 12. 2024, 08:30:25
Děkuju za odpověď. Ano jsem si vědom toho, že co se týče kódu tak je to na dnešní dobu těžce zastaralé, nicméně není v mých silách to nějak zásadně předělat a rád bych zůstal u co nejjednodušší varianty
|
||
anonym_ Profil * |
#4 · Zasláno: 5. 12. 2024, 08:47:30
Ajwe:
V pořádku, chytil ses té "btw" poznámky. To podstatné bylo napsané o řádek výše. |
||
Ajwe Profil |
#5 · Zasláno: 5. 12. 2024, 08:59:26
Ano, děkuju za nasměrování, vážím si Tvé rady. Jen si nejsem jist co přesně mám zkusit změnit. Ale i tak děkuji za odpověď
|
||
anonym_ Profil * |
#6 · Zasláno: 5. 12. 2024, 15:29:30
Ajwe:
Fakt se mi to nechce zkoumat, navíc nemám na telefonu Chrome/Operu, abych ti to debugoval. Začal bych změnou šířky na max-width. Vzhledem k absolutnímu pozicování, fuj, tady je to fakt zbytečné a hloupé, width: 100%; max-width: 900px (možná ta max-width nebude muset být, nezkoušel jsem). To by mohl být základ, ze kterého se odrazíš.
|
||
Ajwe Profil |
#7 · Zasláno: 5. 12. 2024, 18:48:21
Problém je evidentně jinde. Ze stránky jsem vše odstranil, i z css a nechal jen úplný základ. Odstranil jsem všechny pevné width, což bylo naznačeno jako možný problém. Menu fungovalo bez problému. Pak jsem do zápatí (class="dole") něco napsal a zase to začalo blbnout. Po určité době jsem vysledoval, že pokud do toho zápatí napíšu 1-3 znaky, tak menu funguje bez problému. Ozkoušeno 3x po sobě 40x načtení toho odkazu a bez problému. Jakmile připíšu 4 znak a víc tak menu nahodile blbne. Ozkoušeno na 4 zařízeních a všude se to chová stejně. Index očesaný, css očesané a chyba trvá. Dokážete někdo odhadnout včem může být problém?
Odkaz na testovací stránku: www.uzkorozchodky.cz/schranka/web1/index.php Teď tam jsou 3 znaky takže je to v Chromu v pohodě Css: www.uzkorozchodky.cz/schranka/web1/css/stp.css Takto je to správně: www.uzkorozchodky.cz/schranka/web1/ok2.png Takhle špatně roztažené: www.uzkorozchodky.cz/schranka/web1/chyba2.png |
||
ttttttttt Profil * |
#8 · Zasláno: 6. 12. 2024, 16:00:44
Dokážu to nasimulovat na PC, když si v chromu v Device toolbar vyberu jako zařízení mobil. Pokud ve vývojářských nástrojích na
.menu1 ul vypnu a zapnu display: flex , zobrazení se spraví.
Myslím si, že to je chyba prohlížeče, stejný styl by měl dát stejný výsledek. V CSS si nevybavuju, že by bylo něco jako nedefinované chování, spíš to vypadá jako race condition ve vykreslovacím jádře. Vyhodil bych všechna position: absolute a float a nastyloval tu hlavičku pomocí display: flex . Čekal bych, že bude nějaká interakce mezi tím.
|
||
Časová prodleva: 12 dní
|
|||
Ajwe Profil |
#9 · Zasláno: 18. 12. 2024, 07:31:56
Děkuji za odpověď a nasměrování co s tím. Zkoušel jsem to simulovat v tom Chromu na PC jako mobilní zařízení a chybný stav se mi nasimulovat nepodařilo, ale zkusím se od toho nějak odrazit. Děkuju
|
||
Časová prodleva: 1 měsíc
|
0