Autor Zpráva
jarX
Zdravím, pomohl by mě někdo se scriptem na tvoření square image v php8.2. Předem moc díky za jakoukoliv radu nebo script.
anonym_
Profil *
jarX:
Co jsi zkusil a nefungovalo? Asi nic, že? Začni zadáním dotazu v EN do Google. Dostaneš obratem miliardu výsledku řešících totéž.
jarX
Moderátor Radek9: Opraveno formátování.
if(isset($_POST["submit"]))

{ 
 //load an image from the local drive folder.
   $filename =  $_FILES["pobrazek"]["name"];
   $img = imagecreatefromjpeg($filename );

$ini_x_size = getimagesize($filename)[0];
   $ini_y_size = getimagesize($filename )[1];

//the minimum of xlength and ylength to crop.
   $crop_measure = min($ini_x_size, $ini_y_size);
   // Set the content-type header
   //header('Content-Type: image/png');
   $crop_array = array('x' =>0 , 'y' => 0, 'width' => $crop_measure, 'height'=>
   $crop_measure);
   $thumb_img = imagecrop($img, $crop_array);
   imagejpeg($thumb_img, "slides_prodej/", 100);
}
?>
Našel jsem na netu script ale hlásí mě to chybu:
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function imagecreatefromjpeg() in C:\xampp\htdocs\upload_image_photo.php:379 Stack trace: #0 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\upload_image_photo.php on line 379
Pomohl by někdo
Radek9
jarX:
To vypadá, že nemáš povolenou GD knihovnu (která, mimo jiné, obsahuje právě tu funkci imagecreatefromjpeg). Najdi si v XAMPPu konfigurační soubor php.ini (nevím, kde přesně bude), zkus tam najít něco ve smyslu ;extension=gd, smaž ten středník na začátku (tzn. zůstane tam extension=gd) a potom restartuj XAMPP.
jarX
Díky moc za radu, bylo to ono GD knihovna, už mě to funguje, díky!!
anonym_
Profil *
jarX:
Kdybys znění chybové hlásky zkopíroval do vyhledávače, tutéž odpověď bys dostal během půlminuty.

Nechápu, že dnešní rádoby IT generace je líná zkopírovat chybovou hlášku do Google. Tebe bych chtel mít ve firmě jako kolegu…
jarX
Programování je jen můj koníček, za IT programátora se nepovažuji, na to nemám vzdělání ani vědomosti.
anonym_
Profil *
jarX:
Pokud je to koníček, tak bych očekával, že se v něm budeš chtít zdokonalit. Prostým kopírováním toho, co ti tu dodáme pod nos, se toho moc nenaučíš. A smysl koníčku, kde se nechci posouvat, nechápu.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0