Autor Zpráva
fimmos
Dobrý večer,
mám za úkol vytvořit stránku s již udělaným designem, ale u jedné věci jsem se zastavil... Pozadí celé stránky je barevný přechod od tmavé barvy nahoře po světlou dole, čili verikálně zesvětlující a nevím, jak tohle vyřešit.

Poradíte prosím?
Děkuji
Filips
Vím že Ti neporadím ale dělal sem to kdysi. Ale nevim jak. Ty barvy se musi nějak poskladat z víc img aby to udělalo tohle. Fakt přesně nevim. Možná to de i jinak. Rozhodně to není jednoduché!

Filips
bojars
Neviem si to predstaviť, možno nerozumiem otázke, ale k Filipsovej odpovedi by som dodal, že by sa to mohlo urobiť zvislým pásikom gradientu o šírke cca 2-3px a výške podľa potreby, respektíve podľa toho, kde by tá najsvetlejšia časť plochy mala začať.
fimmos
Ano, možná tak by to šlo... Pásek široký 2px a vysoký podle potřeby toho přechodu a v té nejsvětlejší části by se do ztrácelo do barvy pozadí...
Ale pak je tu problém, že při vypnutých obrázcích by byla barva pozadí ta nejsvětlejší.
Miloš
fimmos
To by nevadilo tehdy, kdyby to bylo pozadí stránky jako celku, ale (nejčastěji vycentrovaná) hlavní část (dnes nejpoužívanější layout) měl svoje vlastní (nejlépe jednobarevné) pozadí.
bojars
Ale pak je tu problém, že při vypnutých obrázcích by byla barva pozadí ta nejsvětlejší.

Vypnuté obrázky sú extrém, s ktorým sa na webe až tak často nestretávaš. A ak si ich niekto vypne, musí počítať s tým, že stránky nebudú také, ako treba. Dá sa to urobiť tak, aby trebárs nadpis na tmavej časti pozadia bol nejakou kontratsnou farbou pre tmavý podklad. V prípade, že by si dotyčný vypol obrázok, alebo by ešte k nemu obrázok nedošiel, bol by nadpis viditeľný aj na bielom (svetlom) podklade.
fimmos
Jenže to je pak o přítupnosti a je dobré ji dodoržet...
Vyřešil jsem to teda jednou barvou na pozadí...
konak
Profil *
já bych potřebovala vědět jak se dělá pozadí do blogu podívejte se , je ne http://blog.lide.cz/konak
anonym104
mno... zkus poslat printscreen.... mozna by se to lepe komentovala... a jinak.. nejde u pozadi nastavit parametr fixed? nebo tak neco?ja bych rekl ze jde ne?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0