Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
dokola Profil * |
#1 · Zasláno: 11. 1. 2006, 00:42:23
Měl jsem pocit, že tag <div> by neměl vadit pokud je uveden uvnitř odkazu <a> a přesto když stránky pak chci validovat, tak mi to hlásí chybu.
Line 178 column 7: document type does not allow element "DIV" here; missing one of "APPLET", "OBJECT", "MAP", "IFRAME", "BUTTON" start-tag. Jsem z toho nějakej divnej... Dík za nápady |
||
Oswald Profil |
#2 · Zasláno: 11. 1. 2006, 01:25:19
Článek na Interval.cz: XHTML - povolené obsahy elementů
Obecně: inline prvky (<a>, <em>, <strong>, <span>, ...) nemohou obsahovat prvky blokové (např. <div>, <p>, <form>, ...). |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 14. 1. 2006, 02:53:34
Nabízí se otázka, proč je odkaz zařazen mezi řádkové elementy.
|
||
Dero Profil |
#4 · Zasláno: 14. 1. 2006, 03:05:33
Nabízí se otázka, proč je odkaz zařazen mezi řádkové elementy.
Protože kdyby byl blokový, tak by lidé nadávali na tyto a podobné konstrukce, které by byly dokonale validní: <a href="..."> <form> <input type="text" /> ... ... ... </form> </a> Použitelný formulář, ideální případ tzv. click & die. Bylo by to ještě složitější, než v současnosti je - určit přesné chování odkazů. Koneckonců prohlížeče nemají s blokovými elementy uvnitř odkazů potíže. A o validitu přece nejde, či snad? |
||
Chamurappi Profil |
#5 · Zasláno: 14. 1. 2006, 03:26:59
Reaguji na Dera:
Neříkám, aby byl blokový. Má být mimo, někde mezi speciálními. Odkaz je jen a pouze odkaz, odvolávám se na bůžka sémantiky :-) K tebou uvedené konstrukci: Stačilo by v HTML DTD zakázat umístění formuláře do odkazu. Validních nesmyslů existuje plno, na příklad: <table><ins>text mimo buňku</ins><tr><td></table>. Jsou však neškodné. Málokdo si uvědomí, jaké „nekalosti“ může páchat. Odhaduji, že dát do odkazu formulář toužilo dosud méně lidí, než kolik tam chtělo dát <div> či nadpis. Ty, co tam chtěli dát formulář, patrně použitelnost nezajímala a validita už vůbec ne. Nebudu zamykat záchod jen proto, že by mi tam zloděj mohl vykonat potřebu. „A o validitu přece nejde, či snad?“ Mně ne. Kdyby validita o něčem skutečně vypovídala, zaujal bych možná jiný postoj. Zmíněná nespokojenost s odkazem je jedním z mnoha důvodů, proč ji nepovažuji za vhodný metr. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0