Autor Zpráva
Nina
Profil *
Potřebuji do stránky vložit obrázek, který by se při načtení stránky měnil za jiný - je to lepší udělat pomocí JavaScriptu (Random Image) nebo pomocí PHP?
jozob
Profil
Nina
Ak som správne pochopil, o čo ide, pomocou PHP to nespravíš.
roberta
Profil
práveže, keď sa má obrázok meniť pri načítaní stránky, tak to urob pomocou PHP
jozob
Profil
roberta
Tak som tomu nesprávne pochopil.
jozob
Profil
roberta
Ale pri načítaní stránky už PHPčkom nič nespravíš, jedine pred načítaním. Ale to je skôr hra o slovíčka a asi bude potrebné, aby nám autor témy bližšie definoval, o čo ide.
roberta
Profil
jozob
prečo by som PHPčkom neč nespravil pri načítavaní stránky?

<html>
...
<?
//vyber nahodny obrazok a zobraz ho
?>
...
</html>
jozob
Profil
roberta
Hovorím - to je len hra so slovíčkami... To čo si uviedol sa nestane pri načítaní stránky, ale PRED načítaním stránky. PHP sa generuje na servri.

Obdvaja vieme, o čo ide. Ale takto nepomôžeme autorovi témy. Takže počkáme, až sem autor hodí bližšie o čo ide. Ale najskôr to bude asi to, čo si myslel ty - PRED načítaním stránky v PHPčku vyberieme náhodný obrázok a zobrazíme ho. Z pôvodnej otázky sa to dá chápať rôzne. Takže ukončíme hru so slovíčkami :-)

Nina
Pokiaľ chceš len 1 krát niečo dynamicky zmeniť, môžeš to spraviť PRED načítaním stránky, ešte na servri (PHP), pokiaľ chceš niečo dynamicky meniť počas behu stránky, PHP Ti nepomôže.
O čo konkrétnejšie ide?
error414
Profil
jozob
Je to OT ale videl jsem PHP ktere skladalo JS podle potreb uzivatelu, strasna prasarna.
takze to shrnem

jestli chce nahodny obrazek, treba nahled s galerie pred nactenim tak php
jestli chce menit obrazky po nacteni stranky tak CSS pripadne JS
jozob
Profil
error414
Presne tak :-)
Nina
Profil *
Moc děkuji za Vaše rady - trošku to upřesním: mám stránku a v ní je třeba obrázek "Karel.jpg" a já potřebuji, aby když si uživatel příště zobrazí mou stránku místo "Karel.jpg" viděl na stejném místě třeba obrázek "Jozob.jpg". V postatě je to klasický Random image - skript na něj se dá lehce sehnat (možná že je dokonce už součástí Dreamweaveru). Otázka byla jestli to nejde nějak udělat pomocí PHP a jestli ano co je výhodnější a spolehlivější. Potřebuji samozřejmně, aby se aspon jeden obrázek zobrazil i v případě, kdy má uživatel vypnut JS v prohlížeči nebo když by došlo k výpadku serveru u PHP varianty.
jozob
Profil
V tomto prípade viac doporučujem PHP. Bude to jednoduché. Napr.: Stačí si do poľa nahádzať názvy súborov a potom randomom vyberať z poľa jeden obrázok.
Nina
Profil *
Random image JS

http://www.macromedia.com/cfusion/exchange/index.cfm?view=sn121&extID= 769029

PHP

http://www.macromedia.com/cfusion/exchange/index.cfm?view=sn121&extID= 1007302


tak a co je lepší???
jozob
Profil
Je to asi jedno... Ja osobne by som si takúto triviálnu vec robil sám, PHP/JS mám radšej pod kontrolou...
Ale doporučujem PHP. IMHO výpadkov PHP na servri bude menej ako uživateľov bez JS...
error414
Profil
Nina
Predpokladam ze php moc neovladas, v tom pripade pres vsechno asi ten JS, pokud by si musela mit hosting s php jen kvuli obrazku, tak je to zbytecne. Pokud uz mas hosting s php je vyhodnejsi pouzit php, ale namam zkusenosti stemito rozsirenima tak nevim.

Otazkou je jak moc webove technologie zvladas.
error414
Profil
jozob
Kdyz vypadne php vypadne i server ne? Pokud je php zkompilovana s apachem a ne jako modul.
Nebo ne?
jozob
Profil
error414
Na serveroch je PHP od Apache oddelené. Tam si na to dávajú pozor. Pokiaľ vypadne PHP aspoň Apache ide... Ale netušim, ako to je oštrené to, aby sa neposielal PHP kód na stránku. Teda aspoň si myslím, že to tak funguje, pretože na mojom hostingu mám monitoring zvlášť pre výpadky PHP a zvlášť pre výpadky Apache.
jozob
Profil
Ale IMO je zbytočné sa nad tým zamýšľať...
error414
Profil
jozob
Zajimave, diky to jsem nevedel.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.