Autor Zpráva
Mástřik
Profil *
Ahoj, potřeboval bych poradit jak upravit obrázek v Photoshopu. Mám obrázek a chci na něm udělat několik čtvercových oblastí, které budou zesvětlené a okraje půjdou do ztracena. Střed a jeho okolí bych chtěl mít hodně světlý až bílý. Okraj bych chtěl prolnout do podkladového obrázku. Předem dík Martin
Mástřik
Profil *
Jo, nechtěl bych jen bílý čtverec s prolnutými okraji. Šlo by mít ten světlý čtverec průhledný?
bojars
Mástřik podľa toho, čo som pochopil, tak "prolnutí" by si mal poznať. V angličtine by sa to mohlo (malo) volať "feather" (ak robím, tak s anglickým PHOTOSHOP-om). Priehľadnosť je po anglicky "Opacity". Tú si nastavíš na aktívnej vrstve pomocou posuvníka, alebo napísania percenta priehľadnosti na paneli vrtiev vpravo hore.
Mástřik
Profil *
Já mám češtinu, takže dobrý. To prolnutí nějak zmáknu, ale nevím jak s tou světlou plochou. ???
bojars
Mástřik nerozumiem tomu akou svetlou plochou. Tej sa dá predsa nastaviť priehľadnosť. Dáš si ju nad tú vrstvu, ktorá má presvitať a nastavíš si pre ňu priehľadnosť...
Mástřik
Profil *
No chtěl jsem mít v obrázku světlou průhlednou plochu (obdélník), s okraji mizícíma do ztracena (=do obrázku). Po vytisknutí budu mít obrázek s se zesvětlou plochou z původního podkladu, na kterou bych mohl něco napsat.
jozob
Ak som správne pochopil, tak to sprav takto:
1.) Nastav si bielu farbu
2.) Vyber si nástroj "barevný přechod"
3.) V hornej lište, kde upravuješ vlastnosti aktuáného nástroju si zmeň typ (tvar) prechodu na požadovaný (v Tvojom prípade asi ten štvorec, alebo kruh)
4.) V Selecte, kde sú prechody si vyber prechod od bielej do priehľadna (farba plynie od bielej po štvorčekovanú imitáciu priehľadnosti)
5.) Použi prechod na obrázok od stredu po okraj
Mástřik
Profil *
A jak prolnu dva obrázky? Nechci mít mezi nimi tak ostrý přechod (vypadalo by to, jako by se spíjely). Dík
bojars
myslíš niečo takéto?
Mástřik
Profil *
trošek:-) Dejme tomu, že mušle mají 10*15cm. Představ si místo bílého fleku uprostřed, moji fotku 5*4cm z občanky (brrr:-). No a ta by měla udělaný půlcentimetrový okraj do průsvitné vrstvy. Takže by tam začali postupně prosvítat ty spodní mušle. Snad je to srozumitelný. Jediný co se mi povedlo je, že jsem to udělal na bílém podkladu. Ale na barevném pozadí (mušle) nevím co s tím.
bojars
Mástřik no a teraz neviem koľko je pol centimetra v pixeloch.... ten obrázok by som urobil takto:

-> otvoríš si v PHOTOSHOPE fotku z občianky (obcanka.jpg),
-> otvoríš si v PHOTOSHOPE ten obrázok (tu sú to grécke mušle), ktorý chceš mať ako rám,
-> napravo (azda), máš taký panel, ktorý by sa mohol volať, že "Vrstvy", tam je aj taký malý náhľad tých mušlí,
-> klikneš na tú vrstvu pravým tlačidlom myšky a zvolíš si, že ju chceš duplikovať,
-> nabehne Ti taká "voľba", že ako by sa ten duplikát volať mohol a pod ňou bude "Select", kde nájdeš názov Tvojej fotky (IMHO: obcanka), ten názov si vybereš a mušle môžeš kľudne bez uloženia zavrieť,
-> aj keď ich zavrieš oni budú teraz prekrývať tú tvoju fotku z občianky v tom predošlom súbore,
-> urobíš si výber na mušliach - keď máš zvolený tento nástroj, tak po možnostiach výberu je v hornej lište také niečo, kde sú px, tam sa nastavuje ten "Feather", aké číslo tam dáš, do takej šírky sa výber bude prelínať po buchnutí na klávesu "Delete",

Mno, a ten pol-centimeter si otestuj.
Mástřik
Profil *
A prosímtě, jak udělám u obrázku místo bílého pozadí, pozadí průhledné???
jozob
Mástřik
Ak to myslíš pri vyexportovaní do určitého formátu (napr. PNG, alebo GIF):
* Súbor->Uložit pre web... (Ctrl+Shift+S)
* Nastavíš si optimálnu farebnú paletu
* Zvolíš nastavenia rozkladu atď...
* V palete farieb si vyberieš farbu ktorú chceš spriehľadniť a klikneš na tlačidlo "Priehľadná", asi ikonka s kockovaným vzorom

Ak to myslíš ešte pred uložením do špecifického formátu, stačí skryť vrstvu "Pozadie", alebo nastaviť pri vytváraní súboru farbu pozadia na priehľadnú.
bojars
A prosímtě, jak udělám u obrázku místo bílého pozadí, pozadí průhledné???

Priehľadné bude všetko, čo nemá farbu... dobrá odpoveď. Mno, a farbu nemá to, kde Ti bude vidno to šachovnicové pozadie po vymazaní časti obrázku.

Ak to myslíš pri vyexportovaní do určitého formátu (napr. PNG, alebo GIF)...

Toto tvrdenie má jeden "háčik":

Neexistuje formát obrázku, u ktorého sa dá nastaviť plynulá priehľadnosť "do stratena" u majoritného prehliadača bez použitia scriptu... Mohlo by to byť možné s formátom *.png niekedy v budúcnosti. Jediný formát obrázku, ktorý dokáže spoľahlivo mať priehľadnú farbu (ale iba jednu) na webstránkach bez ďalšieho cirkusu je *.gif. Pri mazaní obrázku "do stratena" a uložení s touto priehľadnosťou po zobrazení na kontrastnom pozadí vyzerá tento obrázok ako obhryzený... priehľadná je iba jedna farba.

Preto by som radšej doporučil to "stratenie" do nejakej WebSafe (tzv. "bezpečné odiene") farby, ktorú by som potom zvolil ako pozadie stránky.
xxxx125
Profil *
Keď by si chcel na tejto stránke sú rozne návody :)
jozob
xxxx125
To si tomu dal :-) Radšej uvediem správny odkaz, na predošlý neklikajte, prosím Moderátorov, aby to zmenili :-)
Inspired
xxxx125
Profil *
prečo co je s ním?
xxxx125
Profil *
aha, už som zistil :) pardon
bojars
aha, už som zistil :) pardon

xxxx125 keď sa zaregistruješ, budeš to vedieť opraviť aj sám.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0