Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kybrex Profil * |
#1 · Zasláno: 15. 1. 2006, 16:51:04
Mám na stránece div s parametrem float : left; je to nutné kvůli struktuře. V tomto divu je další div (zajišťuje odsazení od okraje , případně rámeček) a v tomto druhém divu je třetí, který obsahuje text a jeden obrázek. Obrázku nastavím parametr align="left" aby byl obtékán textem. A to je problém. Text v divu se chová tak, že obrázek obtéká, ale samotný obrázek je překrytý divem! Když zruším u toho obrázku parametr align="left" , tak se to zobrazí normálně. Co s tím? odkaz na zkušební stránku
|
||
kybrex Profil * |
#2 · Zasláno: 15. 1. 2006, 16:53:32
Ještě dodatek. Dělá to v IE 6. V mozzile tento příklad funguje.
|
||
ronan Profil |
#3 · Zasláno: 15. 1. 2006, 17:24:29
Nechápu, proč děláš takové složité konstrukce - na to by stačil jeden div, obrázku bys nastavil float (aby ho text obtékal správně), dále by mu nastavil padding pro odsazení od okolního textu, popřípadě bílý border.
Je hloupost mít na to tři divy, ne? Pokud nemám pravdu, tak jsem nejspíš nepochopil onen problém:) |
||
kybrex Profil * |
#4 · Zasláno: 15. 1. 2006, 18:08:30
Tak jsem to trochu zjednodušil - udělal jsem zvlášť design (bez PHP) abych v tom měl pořádek, ale koukni, co s tím dělá IE6 a co s tím vyrobí Firefox! Když tam místo těch span hodím divy, tak se ani nic nezmění. Ten obrázek (když má nastaveno zarovnání (aby text obtékal) vypadá, jako by ignoroval, že je v divu a místo toho aby se div automaticky prodloužil na výšku obrázku, zůstane na výšce textu! a obrázek se tam pak nevejde a přečuhuje , kam nemá! :-) je mi to divný. Chtěl jsem jen tak trochu změnit design svých stránek, ale tohle mě dožírá! :-D odkaz na ukázku
|
||
Kybrex Profil |
#5 · Zasláno: 15. 1. 2006, 22:09:57
Ta nějak jsem procházel www.jakpsatweb.cz a prošel jsem si mimo jiné i funkci parametru clear (CSS). U těch objektů byl problém s obtékáním, ale CLEAR : BOTH; to vyřešil! Narazil jsem na to náhodou. Jo a díky ronanovi za nápad se zjednodušením té struktury. Přišel jsem na to totiž v souvislosti se zjednodušováním. Mějte se!
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0