Autor Zpráva
xarox
Profil *
Zasláno: 7.12.2004 20:05:15Citovat


Zdravím,

potřeboval bych poradit jak bych měl udělat v php zafixovaný obrázek na stránce. Ale aby se neklepal taky jako v html.

Díky moc

Pavel Junek
izsak
Člen

Zasláno: 7.12.2004 20:47:47Citovat


Čo znamená aby se neklepal taky jako v html?
Pavel Junek


Zasláno: 8.12.2004 18:33:39Citovat


No podívej se na www.masozravky.unas.cz , při rolování se obrázky klepou a není to moc hezký.
thingwath


Zasláno: 8.12.2004 18:38:41Citovat


Nic takového jsem nepostřehl, ale soudím, že je to věc, na kterou nemá nějaké PHP nejmenší vliv. Dost vtipný mi přišel nápis vstupte bez klepání, na nějž je nutné klepnout (i taková terminologie se semtam používá) myší.
izsak
Člen

Zasláno: 8.12.2004 18:40:38Citovat


a) fixný obrázok na pozadí spravíš pomocou CSS:

background: white url("obrazek.jpg") no-repeat;
background-position: fixed;

b) nech stránkou scrolujem ako chcem, žiadne "klepanie" obrázkov nevidím.
Pavel Junek


Zasláno: 8.12.2004 18:45:37Citovat


Mám IT.6.0 a když kliknete třeba na Dionaea tak u textu jsou tři obrázky, které se při rolování klepou. Není to moc hezké. Ale jinak díky za ten script.
Pavel Junek


Zasláno: 8.12.2004 18:49:31Citovat


S tím scriptem je ještě problém ten, že potřebuji u každého obrázku odkaz na Pěstování na Fotogalerii a na Dobré rady. Při klikání na jiné odkazy př. Cephalotus, Sarracenia atd. potřebuji zase jiné odkazy. Možná by to šlo nějak udělat přes klikací mapu?
habendorf
Člen

Zasláno: 8.12.2004 18:52:09 · Změnil/a: habendorfCitovat


background: white url("obrazek.jpg") no-repeat;
background-position: fixed;

ti IMHO pro IE nepomůže (taky to mimochodem není script, jak píšeš)
Co máš s pořád s tím stahovým řádkem? Myslel jsem že je to překlep, ale máš to tam hned dvakrát.
Nikdo si kvůli tobě nebude přenastavovat prohlížeč, neblázni. A vůbec, slušný stránky do statusbaru nepíšou.
A proč bych to vypínal na konci velké bílé plochy? Uvědom si, že ne každý používá rozlišení jako ty.

K problému fixace: proč prostě ty objekty vpravo nedáš do jiného divu?
Pavel Junek


Zasláno: 8.12.2004 18:59:36Citovat


Promiň myslel jsem CSS. Jinak to byl fakt překlep ten stahový řádek, už je to opravený. Je to tam proto, že dole je další menu tak aby každý nemusel rolovat c celým oknem.

<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=iso-8859-2">

<title>dionaea muscipula</title>

<link rel="stylesheet" href="../css/lista.css" type="text/css">
<link rel="stylesheet" href="../css/right.css" type="text/css">

<!-- nejsem autor tohoto stylu ani scriptu-->
<style>

#foto {position: fixed;}
#foto {position: "absolute";}
#foto {top: 70px; left: 610px}

p {width: 70%}

</style>

<script>
function fixedEl(id){
if(document.all){
document.all[id].style.pixelTop = document.body.scrollTop + 70;
}
}
</script>

</head>
<body onscroll="fixedEl('foto')">


<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" width="100%" height="349">
<tr>
<td width="65%" height="349">
<div style="width: 542; height: 517; background-image: url('../pix/dianea.jpg'); background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed; background-position: center 50%; ">
<b><u><font size="4" color="#008000"><i>Dionaea muscipula (Mucholapka
podivná)<br>
<br>
</i></font>Mucholapka byla objevena</u> v&nbsp;roce 1736 Arthurem Dobbsem,
který ji připodobnil k ľelezným pastím, pouľívaným k lovu liąek. Proto
je také velmi zajímavá a populární. Později byly dovezeny do Anglie
první ľivé rostliny. Botanicky byla popsána Johnem Ellisem v&nbsp;roce
1970.<br>
Mucholapka je menąí, přízemní rostlina. Její listy jsou tvořeny 1-10cm
dlouhými řapíky a zakončené čepelí přeměněnou v&nbsp;pohyblivou past. Ta
můľe dorůstat aľ 4cm délky. Mucholapka svoji kořist chytí rychlým
sklapnutím dvou polovin pastí za&nbsp; 0,5s – 2s. V zemi rostlina
vytváří cibulovitý oddenek, který slouľí jako zásobní orgán v&nbsp;období
vegetačního klinu nebo nepříznivých podmínek. Mucholapka roste volně v
Jiľní Karolíně (USA). <br>
<br>
<u>Charakteristickými znaky</u> mucholapky podivné je, ľe jako jediná
chytí svou kořist rychlým sklapnutím pasti.&nbsp; Aby se tak stalo,
tak se musí citlivé<i> chlupy </i>(fungující jako spouą&raquo; pasti)
podráľdit nejméně<i> </i>2x, v rozmezí 2-20 sekund. Tím je zabráněno
zbytečnému zavírání pastí při deąti. Přes léto tvoří veliké pasti a
malé listy, kdyľto v zimě jsou skoro nefunkční pasti a ąiroké, dlouhé
listy.<br>
Jako větąina&nbsp; masoľravek, i mucholapka má ráda kyselé raąelinné
substráty s&nbsp;nízkým obsahem ľivin. Proto si získává dusíkaté látky z
polapeného hmyzu.<br>
<br>
<u>Mucholapku pěstuji</u> jiľ 4 roky v polozavřené skleněné kouli neboli v
miniaturním skleníčku s vhodnou vzduąnou vlhkostí. Substrát tvoří
raąelina s&nbsp;křemičitým pískem. Daří se jí tam velice skvěle, nebo&raquo; jsem
pro ni napodobil přirozené prostředí.<br>
Její pasti dosahují délky aľ 4 cm a jsou do červena zbarvené. <br>
Mucholapka je nazývána jako <i>
královna masoľravých rostlin</i>.<br>
Takľe vąichni, kdo chtějí mít doma nějakou masoľravku, tak jim
mucholapku doporučuji. Je na pěstování nenáročná a je velmi hezká.</b></div> </div>
</td>
<td width="33%" height="349">
<div id="foto">
<a href="../foto/dionaea/dionaea.htm">
<img src="../pix/obr_foto.png" border="0" width="148" height="34" alt="Fotogalerie"></a>

<p></p>

<a href="../pestovani/dionaea/dionaea.htm">
<img src="../pix/obr_pestovani.png" border="0" width="148" height="34" alt="Pěstování"></a>

<p></p>

<a href="../rady/dionaea/dionaea.htm">
<img src="../pix/obr_rady.png" border="0" width="148" height="34" alt="Dobré rady"></a>
</div>
</td>
</tr>
</table>


</body>

</html>

tohle je kód mých stránek. Mě jde o tohle:

<style>

#foto {position: fixed;}
#foto {position: "absolute";}
#foto {top: 70px; left: 610px}

p {width: 70%}

</style>

<script>
function fixedEl(id){
if(document.all){
document.all[id].style.pixelTop = document.body.scrollTop + 70;
}
}
</script>

<body onscroll="fixedEl('foto')">

<div id="foto">
<a href="../foto/dionaea/dionaea.htm">
<img src="../pix/obr_foto.png" border="0" width="148" height="34" alt="Fotogalerie"></a>

<p></p>

<a href="../pestovani/dionaea/dionaea.htm">
<img src="../pix/obr_pestovani.png" border="0" width="148" height="34" alt="Pěstování"></a>

<p></p>

<a href="../rady/dionaea/dionaea.htm">
<img src="../pix/obr_rady.png" border="0" width="148" height="34" alt="Dobré rady"></a>
</div>

jak je vidět tak u zafixovaných obrázků v pravo, je na každé stránce pak jiný <a href="">. Jenže tyhle obrázky se klepou při rolování. Potřeboval bych nějaké jiné řešení, aby se to neklepalo.
Michalek
Člen

Zasláno: 8.12.2004 19:00:09Citovat


2 Pavel: Nebude to spíše pomalostí PC, že se klepou? Občas se mi to také stává.
Pavel Junek


Zasláno: 8.12.2004 19:02:23Citovat


No mě se to stalo již na 3 různých počítačích a ten jeden byl dost nadupanej. Takže to asi nejspíše ne.
Pavel Junek


Zasláno: 8.12.2004 19:03:24Citovat


Podívejte se třeba na www.gcbr.cz ten malej míček v pravo dole se neklepe, při rolování.
habendorf
Člen

Zasláno: 8.12.2004 20:39:42Citovat


Klepat se to bude vždy, protože se neustále musí přepočítávat poloha toho objektu.
Na golfové stránce je to přesně tak, jak jsem ti navrhoval - ten míček je v jiném divu (ten rolovaný text je tam v tabulce) - jinými slovy ten míček nemá nic společného s rolovaným textem a proto se samozřejmě nehýbe. Podívej se do zdrojáku.
Honza Hučín
Moderátor

Zasláno: 8.12.2004 22:48:44Citovat


Pro moderní prohlížeče funguje background-position:fixed. Ne pro IE, tam se to musí emulovat, viz např. http://jakpsatweb.cz/css/priklady/fixed-position-explorer-simulation.h tml

Jinak position:fixed je opravdu náročná na počítač a doporučuje se tomu vyhnout. Nejde jen o technické vybavení počítače, ale i o rychlost prohlížeče.
Fred
Člen

Zasláno: 8.12.2004 23:11:49Citovat


Oni to tam na tomm gbr řeší jinak, je to zajímavý a zdá se funkční řešení
#ilustrace {
position: absolute;
visibility: visible;
bottom:50px;
z-index: 5;
left: 550px;
width: 200px;
heigh: 200px;
text-align: right;
border: none;
background-color: none;
border: none;
}
habe
xarox
Profil *
nevím jak to mám udělat, zkoušel jsem to dát do toho divu a pořás to nejde. Já to potřebuju mít tak aby úplně v pravo byl ten posuvník, a ty obrázky jako odkazy aby se nehejbali a byli na tom pozadí. Takže stručně: aby se obrázky nehejbali ale aby se přitom dalo hesjbat textem.

Poraďte mi prodím někdo.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0