Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
galo Profil * |
#1 · Zasláno: 17. 1. 2006, 00:09:17
Cafte, chcem sa informovať, či niekto nemá info o určitých postupoch resp. metodikách používaných v SR, ČR a v zahraničí pri tvorbe www , resp. používané technológie. ďalej ma zaujíma či jestvuje nejaká štatistika ohľadom tvorcov stránok resp. samotných aplikácií, dajme tomu podľa veľkosti a pod.
dík za odpoveď galo |
||
Cody Profil |
#2 · Zasláno: 17. 1. 2006, 03:46:54
galo Můžeš to nějak upřesnit? Moc nerozumím co chceš, příklad by pomohl.
|
||
error414 Profil |
#3 · Zasláno: 17. 1. 2006, 06:57:36
galo
Metodika je takova ze kazdy tvori jak umi, velikost stranek neni nikde dana ale s obrazky by nemela previsit asi 80kB, ale to je take ruzne. Nevim jakou statistiku mas na mysli. Podle celikosti, no ja merim 175cm. |
||
peta Profil * |
#4 · Zasláno: 17. 1. 2006, 09:09:16
galo
program Far manager + plugin colorify www.htmlvalidator.com/lite/ technologie nejlepe HTM+CSS+PHP+MySQL + nejaky CMS , ale da se vystacit i jen s HTM a CSS CMS viz forum redakcni systemy A nejaky postup, ted sem to psal jedne slecne... A je to popsano na jakpsatweb... --- begin --- Delam webku... 1. nejdriv si udelam ten nacrtek, sablonu, hlavicky + vse ostatni nahore... <h1>napdpis</h1> <ul> <li><a href="#">menu</a></li> <li><a href="#">menu</a></li> <li><a href="#">menu</a></li> </ul> <h2>nadpis2</h2> <p> nejaky text </p> <p> nejaky dalsi text </p> <table> tabulka </table> ... ukonceni html 2. ted na to aplikuji nejake styly, cili upravilm hlavicku... <style> h1 {} ul {} ul li {} ul li a {} h2 {} p {} table {} table tr {} table tr td {} </style> 3. kdyz mi to zrovna nevyhovuje, tak musim sahnout po rameckovani do bloku (div) a po class nebo ID parametru nebo oboji. Treba zrovna pro menu jsem pouzil UL LI a dal chci aby se mu UL LI seznam choval normalne. <style> ul.menu {} ul.menu li {} ul.menu li a {} </style> <ul class="menu"> <li><a href="#">menu</a></li> <li><a href="#">menu</a></li> <li><a href="#">menu</a></li> </ul> Nebo mam potrebu, ze TABLE pouzivam pro katalog a v katalogu se lepe orientuje, kdyz je kazdy radek jinak... <style> table.t1 {} table.t2 {} </style> <table class="t1"> tabulka </table> <table class="t2"> tabulka </table> A tabulka ma TH a TD, takze nekdy nemusis pouzivat ani class, kdyz chces odlisit bunky, staci jednu nazvat TH jinou TD. Pak ma tabulka TBODY a THEAD (t=table, body/head = telo/hlavicka), takze, kdyz chces prvni radek mit jako zahlavi a mas v nem treba opet TH a dal chces, aby se TH chovalo normalne, tak radek s hlavickou uzavres do thead. <table> <thead> <tr> <th>aaa</th> <th>aaa</th> <th>aaa</th> </tr> </thead> <tbody> <tr> <th>aaa</th> <td>aaa</td> <td>aaa</td> </tr> </tbody> </table> a mas tag navic, pres ktery muzes stylovat <style> table {} table thead {} table thead tr {} table thead tr th {} table thead tr td {} table tbody {} table tbody tr {} table tbody tr th {} table tbody tr td {} </style> --- end --- |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0