Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
mam taky problem... neviem ci sa to tu uz preberalo... mam totiz napr. subor neco.php
v nom mam php script, kt. mi ma vytvorit subor s IP uzivatela... Lenze ked pridem na tu stranku klasickym sposobom <a href="neco.php"> tak nic nevytvori... teda vytvori az potom, co dam refresh... tak som skusil dat uplnu adresu <a href="http://host/neco.php"> no to nefunguje tiez...

da sa to vobec urobit tak, aby to urobilo na prvy kat bez refreshu? :(
Leo
Profil
Jaky soubor? Nemluvite o cookie? Leo
Anonymní
Profil *
ne.. subor na servri...
Anonymní
Profil *
prave sa mi to podarilo okaslat... ale citim, ze sa to musi dat aj inak... len neviem ako... moje docasne riesenie je pekne neohrabane...

vytvoril som si subor odkaz.php
cely jeho obsah je
<?
$odkaz = $_GET['q'];
header ("Location: $odkaz.php");
?>

a vsetky odkaz na tu stranku je teraz
<a href=odkaz.php?q=neco>neco</a>

a funguje...
izsak
Profil
Chcelo by to váš PHP kód, keďže niesme jasnovidci. Na 100% je tam logická chyba (logická = chyba vo vývojovom diagrame algoritmu).
izsak
Profil
Už viem: používate niečo s refererom (odkazovaná stránka).

Hmmm, že by som bol jasnovidec?
Leo
Profil
Z toho vaseho dotazu totiz vubec neni jasne, o co se vlastne snazite. Leo
Anonymní
Profil *
o co sa snazim, je vytvorenie suboru s menom IP adresy cloveka, co dojde na stranku neco.php
to by aj islo... (nebudem rozoberat AKO som to zapisal, proste TO FUNGUJE) ale ak na tu stranku neco.php odkazem klasicky <a href="neco.php">neco</a> tak to co ma urobit urobi az po refreshi... Chapito? :) nic nevytvori... ale ked uz som na tej neco.php a dam refresh, tak to fici...

mozno bol problem v tom, ze na tej neco.php bol aj HTML kod aj php script a tak... buh vi... teraz som to jednak cele presunul a jednak som dosiel k tomu, ze to s tym suborom odkaz.php (popisanym vyssie) nieje az take zle riesenie...

Teda nejako som sa s tym uz popasoval... ba dokonca takto mi to vyhovuje este viac...

ale aj tak diki za snahu... :)
Leo
Profil
Nechapito :-) IP adresa je k dispozici uz v okamziku, kdy si prohlizec vyzada prvni stranku webu. Leo
Anonymní
Profil *
alebo tutok je neco z kodu suboru neco.php...

// blablabla HTML KOD - tam chyba nebude
<?
// toto je iba jeden z mnoha php scriptov, co som tam mal...

$asd = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$today = date("j, n, Y");

if (File_Exists("IP/$asd")):
else:
$today = date("j, n, Y");
$fp = FOpen("IP/$asd", "w");
fputs($fp,"$today");
FClose($fp);
endif;
?>
//Blablabla HTML KOD


nevim, kde by mohla byt chyba...
izsak
Profil
Takýchto milujem. Kašlať na to. Má, čo chcel. Mohol sa vzdelať, ale keď nechce....

Určite to bola chyba s refererom. Nič iné to nemohlo byť.
Anonymní
Profil *
co je referer???
kde sa s tym ako? :-)
izsak
Profil
Dlho som nedal refresh... Takže zrejme to chyba v refereri nie je. :-)
izsak
Profil
Referer je predchádzajúca stránka, na ktorej bol užívateľ.

Užívateľ na stranka1.php klikne na odkaz stranka2.php. Na server sa pošle informácia o tom, že užívateľ ide zo stránky stranka1.php na stranka2.php.
stranka1.php je v tomto prípade referer.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.