Autor Zpráva
Jonáš
Profil *
Prosím vás nemohly by jste mi napsat nějaký kod na to aby se mi před načtením stránky zobrailo stránka se načítá,a vyplnoval by se nějaký proužek.
bimbasek
Profil
kedysi davno som narazil na tento navod na loading... ci ti to bude nieco platne, to veru neviem... Ale aspon nieco...

http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=3368
Leo
Profil
Zeptam se mym oblibenym zpusobem - k cemu to ma slouzit? Leo
none
Profil *
Aby se při načítání animace návštěvnik nemusel divat na nevkusný nanačtený anim.
Kráťa
Profil
Leo Kamarád má třeba obří tabulku s výsledky hráčů go a nechce jí rozdělit. Jemu by se to zrovna šiklo, že by jako čtenáři věděli, že se něco načítá, a dlouho to trvá a nezdrhli jinam (já být správá češtin). :-)
llook
Profil
věděli, že se něco načítá
Že se něco načítá snad každý prohlížeč informuje, pokud to teda není v okně otevřeném bez lišt, což velmi nedoporučuji. A že to dlouho trvá taky každý pozná;)

Už v dávných dobách webu k tomu sloužilo bombardování písmene N, později na většině PC nahrazené otáčením zeměkoule.
llook
Profil
Ale komu není rady..., snad by mohlo fungovat něco takovýhodle, hned za <body>:
<script type="text/javascript">

//<![CDATA[
document.write("<p id=\"info-o-nacitani\">Stránka se načítá&hellip;</p>");
window.onload = function() {
document.getElementById("info-o-nacitani").style.display = "none";
}
//]]>
</script>
Leo
Profil
No zrovna dlouhou tabulku bych rozdelil. Ono se to da rozdelit na jednotlive tabulky i tak, ze to vypada jako jedna, a predevsim se to kratsi dobu nacita. Myslite, ze lidi budou cekat az se neco stahne jenom proto, ze tam mate preloader? Lidi potrebuji rychlou a SKUTECNOU akci, ne utechu. Leo
Kráťa
Profil
Už jsem se pokoušel mu to několikrát vysvětlit, má tabulku od roku 1978, nebo kdy, že by se to rozdělilo alespoň po desetiletích, ale nějak to neumím. Navíc má vysvětlivky k tabulce dole a když chceš něco vědět, tak musíš kilometr rolovat. Nehledě na to, že nahoře jsou 30 let staré výsledky a ty aktuální dole. Mrkni.
http://www.goklubnymburk.aktualne.cz/13/1-GPNB03-turnaje.html
Anonymní
Profil *
Co bych pro začátek doporučil je table-layout: fixed;, aby se tabulka aspoň průběžně zobrazovala při načítání i v malém modrém E. Na informaci o tom, že se stránka načítá bych se vykašlal, jak už jsem psal - snad každý pozná, když se stránka načítá.

Osobně bych doporučoval tabulku nějak narvat do nějaké relační databáze a umožnit čtenáři, aby si nechal zobrazit jenom to co chce, ale to není až tak úplně triviální.

Každopádně to rozděl do více souborů.
Kráťa
Profil
To není můj web, nic jsem na něm nedělal.
Fred
Profil
Ta tabulka je exemplární příklad proč používat css, ani se mi to nepodařilo stáhnout celý uložil jsem jen 360kb a pak jsem zjistil, že to není celé. Nicméně nahrazením přebytečných tagů jako font, b , těch podivných ie only stylů, zůstalo pouze td class=neco a výsledek se zmenšil na 51kb. Samozřejmě jsem se s tím nepáral a nesnažil jsem se o vzhled, ale zjistit rozdíl v objemu dat. Vypadá to jako výstup z excelu, asi by to chtělo xls rovnou prohnat nějakým konvertorem. Na 51 kb už preloader nebude potřeba
Leo
Profil
"Už jsem se pokoušel mu to několikrát vysvětlit, má tabulku od roku 1978, nebo kdy, že by se to rozdělilo alespoň po desetiletích"

Ten tvuj pritel je s odpustenim blbec :-) Videl tu tabulku nekdy pres modem? Leo
Leo
Profil
Ten zdrojak ma 3 MB! O boze boze, Leo
Kráťa
Profil
Nevím, on měl nějaký ten rychlejší modem 128 b/s (sakra jak se to jmenuje). No je to starší pán (65), je to v podstatě úžasné, co ve svém věku dělá, jen něco si prostě nenechá vysvětlit. :-)
To je úžasné, on dělá stránky a třeba vůbec neví, co to je padding. Anglicky nikdy neuměl, rusky zapoměl...
Fred
Profil
Jenom jsem nemohl najít ten zdroj konvertoru, takže tady je http://paggard.com/projects/xls.reader/
, tady je online demo http://paggard.com/projects/xls.reader/#DEMO , určitě se bude mnohým hodit :-)
Kráťa
Profil
Fred to je sranda, já to zkusil s jednou svou tabulkou a mám jména v azbuce :-) Ta jeho obří se mi nenačetla, že oprý fatal error.
Fred
Profil
A dáváš to tam v excelu?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.