Autor Zpráva
pykaso
Profil *
Zdravim lidi,

mám dotaz ohledně ukládání obrázků do databáze. Máte někdo zkušenosti s nasazením takového systému při větším zatížení ??

myslím přesněji nasazení v eshopu ..

jestli má cenu předělat stávající systém s filesystémem.

jedná se mi o lehkou přenositelnost systému a taky jakousi kompaktnost.
Hugo
Profil
pykaso

Obrázky je lepší nechávat na disku a do db cpát pouze URI. Ušetříš si tím dost problémů.
Kajman_
Profil *
Pokud mají být obrázky viditelné jen některým uživatelům, tak db, jinak bych už nechal fs, když funguje.
pykaso
Profil *
No ale dovede si predstavit tisice malych souboru ve filesystemu ? .. to je des, co potom delani zalohy..
pykaso
Profil *
Nehlede na to, ze do databaze muzete ulozit ruzne metainformace k souboru. kdyz vam lezi soubor na disku, tak jen sam, bez pridanych informaci
error414
Profil
pykaso
A za chvili budeme cpat do db i kody scriptu a na FS budeme mit jeden soubor a dlooooouhy switch. VYtahnou se informace a spusti.
error414
Profil
pykaso
A za chvili budeme cpat do db i kody scriptu a na FS budeme mit jeden soubor a dlooooouhy switch. VYtahnou se informace a spusti.
pykaso
Profil *
error414

Nic není nemožné :-) ... to pak bude pružnost .. skončí to tak, že se bude využívat objektová databáze s možnostmi jako např. Oracle a ustoupí se od nějakých interpretů .. vše pojede na enginu databáze ..

:-)
krteczek
Profil
<OT>
Četl jsem před časem, že je ve vývoji desktopové prostředí využívající k ukládání svých nastaveni výhradně databázi. Systém má na stejném stroji podstatně rychlejší odezvu, protože nemusí parsovat data z nějakých dlouhých souborů, jen zada dotaz na databázi a ta vyplivne požadovaná data.
PS: jak je kompletní struktura toho prostředí netuším, a je pravda že jsem to četl již tak před půlrokem a přesné detaily si nepamatuji.
</OT>
krteczek
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.