Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
AnubiSeth Profil |
#1 · Zasláno: 29. 1. 2006, 11:18:19
Dobrý den,
potřebaval bych takovou radu než s něčím začnu ... budu si dělat stránky v php ... nic složitého, všechno jednoduše. Zajímala by mě tato věc: mám includovat všechno zvlášť nebo includovat jen obsah? Myslím tím jako includovat hlavičku, tělo a patičku zvlášť ... Chtěl bych taky znát argumenty proč to nebo ono. Za odpovědi předem děkuji |
||
jozob Profil |
#2 · Zasláno: 29. 1. 2006, 11:22:50
AnubiSeth
IMNSHO je to jedno. Keď si to zoberieš z hľadiska rýchlosti, na servere sa to moc nespomalí ak použiješ viac includov. A navyše to bude prehľadnejšie. Takže si vyber, čo Ti viac vyhovuje. Žiadne "záľudnosti" by to skrývať nemalo. |
||
AnubiSeth Profil |
#3 · Zasláno: 29. 1. 2006, 11:43:15
to jozob:
Díky ... udělám to všechno zvlášť. Kdyby byl problém, tak sem napíšu :)) |
||
simka00 Profil |
#4 · Zasláno: 29. 1. 2006, 11:50:13
já to dělám tak, že naincluduju (hrozné slovo) hlavičku, konf. soubor (fce, nastavení chyb atd.), v případě potřeby připojení k db. pak normálně napíšu obsah a nakonec vložím patičku.
|
||
AnubiSeth Profil |
#5 · Zasláno: 29. 1. 2006, 11:59:05
to simka00
Já to udělám tak, že do souboru index.php budu includovat postupně všechno... nejsem programátor, takže to bude jen hlavička, menu, obsah a patička ... doufám, že tak, jak si to promýšlím, že to bude mít logiku ... no uvidíme :D |
||
AnubiSeth Profil |
#6 · Zasláno: 29. 1. 2006, 12:00:59 · Upravil/a: AnubiSeth
ups
|
||
Falcon16 Profil |
#7 · Zasláno: 29. 1. 2006, 18:08:31
co robim teraz stranky, tak index ma asi 11 riadkov. includujem head.php kde mam cely zaciatok stranok oc sa vsade opakuje (metatagy, nacitanie css, lave menu) + este includovane veci na prihalsenie/odhalsenie uzivatelov, zistenie title stranky. kde by bol normalne obsah includujem script na vyber zobrazovanej stranky. v nich potom este povacsine includujem pripojenie k databaze a dalsie. no a na konci indexu je includovany subor paticka, kde je submenu a ukoncenie sranky.
Includujem dost vela, ale ason neni proble, ked potrebujem nieco zmenit. |
||
jozob Profil |
#8 · Zasláno: 29. 1. 2006, 20:31:21
Falcon16
Už som mal index, ktorý mal 1600 riadkov :-) Ale to bola šialenosť. |
||
AnubiSeth Profil |
#9 · Zasláno: 30. 1. 2006, 21:50:39
to Falcon16:
Já to mám trochu jinak, ale pořád to funguje :) ... teď už jsem se základem docela daleko ... jen mi ty stránky dělají problém v Internet Exploreru ... Firefox a Opera je zobrazují správně ... bože, jak já proklínám IE |
||
printf Profil |
#10 · Zasláno: 31. 1. 2006, 00:23:42
Já to dělám tak trochu opačně:
index používám jen pro úvod, dále odkazuji na soubory příslušné jednotlivým akcím (diskuse.php, clanek.php, rejstrik.php atd..). V každém souboru requiruji jen nezbytné "knihovny" (php soubory obsahující pouze funkce) aby se nemusel zbytečně parsovat nepoužívaný kód. Funkce v knihovnách si svůj výstup ukládají do globální proměnné $obsah, název stránky do proměnné $nazev, dále drobečkovou navigaci a lokální menu. Potom se upraví přijatá data a zavolají potřebné funkce. Nakonec se vloží soubor s kostrou stránky, který obsahuje hlavní HTML kód stránky doplněný z těch globálních proměnných. |
||
jozob Profil |
#11 · Zasláno: 31. 1. 2006, 00:35:13
printf
"V každém souboru requiruji jen nezbytné "knihovny"" Presne tak to robím aj ja. V každom súbore je určitá špecifická rodina funkcií. Je to veľmi dobré riešenie. A navyše prehľadné. Odporúčam všetkým. (Štýl ako Céčko) |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0