Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
NoRReX Profil |
Potřeboval bych poradit...
Mám tady úsek z mojí homepage --- <div id="obsah"> </div> a potřeboval bych, aby se mě text z jiné stránky (např.: obsah\text\homepage.html) cložil přímo do toho obsahu, aniž bych to musel psát přímo do toho obsahu :) /Snad to je trochu srozumitelny :)/ |
||
Cody Profil |
#2 · Zasláno: 30. 12. 2004, 13:17:42
Myslím, že odpovědí je php funkce include http://jakpsatweb.cz/leve_menu.htm#serverove
|
||
Honza Hučín Profil |
#3 · Zasláno: 30. 12. 2004, 22:40:48
Doporučil bych spíš IFRAME. Viz
http://www.jakpsatweb.cz/iframe.htm |
||
Kráťa Profil |
#4 · Zasláno: 30. 12. 2004, 23:24:44
To jsem zvědav, co z toho vyleze, já se pak inspiruji na menu. Zatím to mám v <iframe>, mujweb PHP nepodporuje.
|
||
Yuhů Profil |
#5 · Zasláno: 31. 12. 2004, 01:08:57
odpovědí je obecně toto:
http://jakpsatweb.cz/leve_menu.htm#naplneni přičemž možností je víc a každá je dost pitomá. |
||
Leo Profil |
#6 · Zasláno: 31. 12. 2004, 02:10:04
Pridam jeste jednu mnohem pitomejsi moznost, alespon z pohledu zacatecnika (ale ja to tak delam) / nainstalovat si na svem pocitaci webserver (Apache), pak PHP a MySQL, a pouzivat include po libosti s tim, ze vysledek ulozite do html souboru / proste pouzit tyto tri nastroje (plus samozrejme neco na psani kodu / PSPad) pro tvorbu rozsahlejsich STATICKYCH stranek. Pak se to da umistit i na webhosting, kde PHP nemaji. Leo
|
||
Cody Profil |
#7 · Zasláno: 31. 12. 2004, 09:38:19
přičemž možností je víc a každá je dost pitomá. - proč je pitomá?
|
||
llook Profil |
#8 · Zasláno: 31. 12. 2004, 10:33:16
proč je pitomá?
* Ručně kopírovat - strašná otrava, třeba při změně nebo když najdeš překlep. * Funkcí editoru nebo programu - závislost na konkrétním editoru nebo programu. * Serverové skripty (SSI, ASP, PHP) - musí mít podporu na serveru, a během vývoje je takřka nutné mít server nainstalovaný u sebe. * Pomocí Iframe - musí mít pevně nastavené rozměry, neroztáhne se s obsahem. * JavaScriptem - odkazy jsou úplně neviditelné pro vyhledávače, asi 1% lidí má JS vypnutý a také se do něj snadno dostane chyba která znefunkční menu pro některý prohlížeč, ve kterém to autor netestoval. Nejméně pitomý mi přijdou serverové skripty a použití nějakého author-side preprocesoru (jako PPWizard nebo to co navrhuje Leo). |
||
Kráťa Profil |
#9 · Zasláno: 31. 12. 2004, 10:58:16
Ha Leo má prima nápad. Mám infranetový server od p Pongráce. Udělám to v PHP s menu "include" a to, co mi vyleze uložím jako soubory. Nojo, jenže když budu potřebovat změnit jednu položku v menu, tak budu muset zase dělat všechny soubory. Nebo je na to zase nějaká fintička?
|
||
Yuhů Profil |
#10 · Zasláno: 31. 12. 2004, 11:49:44
To, co zmínil Leo, taky občas používám. Říkám tomu PHP kotlík. Je to pár sh skriptů napsaných zatím jenom pro Linux (pro windows by to byly bat skripty). V jednom adresáři mám šablony a texty, které upravuju. Pak spustím kotlík a ve druhém adresáři se mi vytvoří hotový statický web.
Nechtěl by mi někdo s vývojem kotlíku pomoct? Už se to asi rok a půl chystám zveřejnit. |
||
Tomik Profil |
#11 · Zasláno: 31. 12. 2004, 11:59:36
Ten kotlík to je zajímavá věc, já jsem to do teď dělal podobně jako Leo a protože jsem nepotřeboval těch stránek více, tak jsem si na to nechtěl psát program, ale myslím že ten vývoj by byl zajímavý. Já bych se klidně přidal.
|
||
Leo Profil |
#12 · Zasláno: 31. 12. 2004, 13:02:06
"Nojo, jenže když budu potřebovat změnit jednu položku v menu, tak budu muset zase dělat všechny soubory. Nebo je na to zase nějaká fintička?"
Osobne mam v tom PHP kotliku :-) ulozene zakladni informace k souborum k databazi (MySQL), konkretne nazvy tech souboru co se maji generovat. Samotny obsah souboru co se meni pak v jednotlivych sablonach. No a kdyz udelam jakoukoliv zmenu v mustru stranek (treba v tom menu), tak proste pustim skript, ktery vygeneruje nove html soubory. Da se to samozrejme optimalizovat tak, ze generujete jenom soubory u kterych doslo ke zmene, musite vyresit jak generovat relativni cesty (v menu, src obrazku, css stylu, atd.) pokud nemate vsechny html soubory v jednom adresari a par dalsich veci, ale pokud nemate na webu tisice souboru tak se to generuje rychle. Leo |
||
Kráťa Profil |
#13 · Zasláno: 31. 12. 2004, 13:19:09
Bat soubory jsem v dobách DOS, docela používal, ale člověk zapomíná, hlásím se na testování. Pak to nějak zkompilovat, udělat z toho prográmek, kde se zadá pouze vstupní a výstupní adresář...
To byl jen momentální nápad :-). |
||
thingwath Profil * |
#14 · Zasláno: 31. 12. 2004, 13:22:28
Yuhů
Makroprocesorů už je... Pokud nechci využít PHP na serveru můžu zvolit nějaký jiný. I když s PHP to může mít něco do sebe, nevím. |
||
Cody Profil |
#15 · Zasláno: 31. 12. 2004, 13:45:09
Aha tak jsem to špatně pochopil, myslel jsem že fce include je pitomá.
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0