Autor Zpráva
NoRReX
Profil
Potřeboval bych poradit...
Mám tady úsek z mojí homepage ---

<div id="obsah">


</div>

a potřeboval bych, aby se mě text z jiné stránky (např.: obsah\text\homepage.html) cložil přímo do toho obsahu, aniž bych to musel psát přímo do toho obsahu :)

/Snad to je trochu srozumitelny :)/
Cody
Profil
Myslím, že odpovědí je php funkce include http://jakpsatweb.cz/leve_menu.htm#serverove
Honza Hučín
Profil
Doporučil bych spíš IFRAME. Viz
http://www.jakpsatweb.cz/iframe.htm
Kráťa
Profil
To jsem zvědav, co z toho vyleze, já se pak inspiruji na menu. Zatím to mám v <iframe>, mujweb PHP nepodporuje.
Yuhů
Profil
odpovědí je obecně toto:

http://jakpsatweb.cz/leve_menu.htm#naplneni

přičemž možností je víc a každá je dost pitomá.
Leo
Profil
Pridam jeste jednu mnohem pitomejsi moznost, alespon z pohledu zacatecnika (ale ja to tak delam) / nainstalovat si na svem pocitaci webserver (Apache), pak PHP a MySQL, a pouzivat include po libosti s tim, ze vysledek ulozite do html souboru / proste pouzit tyto tri nastroje (plus samozrejme neco na psani kodu / PSPad) pro tvorbu rozsahlejsich STATICKYCH stranek. Pak se to da umistit i na webhosting, kde PHP nemaji. Leo
Cody
Profil
přičemž možností je víc a každá je dost pitomá. - proč je pitomá?
llook
Profil
proč je pitomá?
* Ručně kopírovat - strašná otrava, třeba při změně nebo když najdeš překlep.
* Funkcí editoru nebo programu - závislost na konkrétním editoru nebo programu.
* Serverové skripty (SSI, ASP, PHP) - musí mít podporu na serveru, a během vývoje je takřka nutné mít server nainstalovaný u sebe.
* Pomocí Iframe - musí mít pevně nastavené rozměry, neroztáhne se s obsahem.
* JavaScriptem - odkazy jsou úplně neviditelné pro vyhledávače, asi 1% lidí má JS vypnutý a také se do něj snadno dostane chyba která znefunkční menu pro některý prohlížeč, ve kterém to autor netestoval.
Nejméně pitomý mi přijdou serverové skripty a použití nějakého author-side preprocesoru (jako PPWizard nebo to co navrhuje Leo).
Kráťa
Profil
Ha Leo má prima nápad. Mám infranetový server od p Pongráce. Udělám to v PHP s menu "include" a to, co mi vyleze uložím jako soubory. Nojo, jenže když budu potřebovat změnit jednu položku v menu, tak budu muset zase dělat všechny soubory. Nebo je na to zase nějaká fintička?
Yuhů
Profil
To, co zmínil Leo, taky občas používám. Říkám tomu PHP kotlík. Je to pár sh skriptů napsaných zatím jenom pro Linux (pro windows by to byly bat skripty). V jednom adresáři mám šablony a texty, které upravuju. Pak spustím kotlík a ve druhém adresáři se mi vytvoří hotový statický web.

Nechtěl by mi někdo s vývojem kotlíku pomoct? Už se to asi rok a půl chystám zveřejnit.
Tomik
Profil
Ten kotlík to je zajímavá věc, já jsem to do teď dělal podobně jako Leo a protože jsem nepotřeboval těch stránek více, tak jsem si na to nechtěl psát program, ale myslím že ten vývoj by byl zajímavý. Já bych se klidně přidal.
Leo
Profil
"Nojo, jenže když budu potřebovat změnit jednu položku v menu, tak budu muset zase dělat všechny soubory. Nebo je na to zase nějaká fintička?"

Osobne mam v tom PHP kotliku :-) ulozene zakladni informace k souborum k databazi (MySQL), konkretne nazvy tech souboru co se maji generovat. Samotny obsah souboru co se meni pak v jednotlivych sablonach. No a kdyz udelam jakoukoliv zmenu v mustru stranek (treba v tom menu), tak proste pustim skript, ktery vygeneruje nove html soubory. Da se to samozrejme optimalizovat tak, ze generujete jenom soubory u kterych doslo ke zmene, musite vyresit jak generovat relativni cesty (v menu, src obrazku, css stylu, atd.) pokud nemate vsechny html soubory v jednom adresari a par dalsich veci, ale pokud nemate na webu tisice souboru tak se to generuje rychle.

Leo
Kráťa
Profil
Bat soubory jsem v dobách DOS, docela používal, ale člověk zapomíná, hlásím se na testování. Pak to nějak zkompilovat, udělat z toho prográmek, kde se zadá pouze vstupní a výstupní adresář...
To byl jen momentální nápad :-).
thingwath
Profil *
Yuhů
Makroprocesorů už je... Pokud nechci využít PHP na serveru můžu zvolit nějaký jiný. I když s PHP to může mít něco do sebe, nevím.
Cody
Profil
Aha tak jsem to špatně pochopil, myslel jsem že fce include je pitomá.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.