Autor Zpráva
Jan Bezděk
Profil *
Mám takový asi trochu blbý dotaz, ale zajímalo by mně, jak dostanu ocenění W3C na muj web? Kde se to dá získat?
Martin Kuželka
Stačí si nechat projít web validátorem. Pokud ho budeš mít validní, tak se ti objeví tip od W3C na přidání ikonky.
Jan Bezděk
Profil *
Tak v tom pripade mam ete jeden dotaz: kde sezenu ten validator?
Martin Kuželka
validator.w3.org
Chamurappi
Ne každý vnímá toto „ocenění“ pozitivně.

Podívám-li se na tu ikonku očima běžného návštěvníka, vidím poměrně nevkusný obrázek, na který zpravidla stačí kliknout a dostanu se někam do tramtárie. Podívám-li se na ni očima běžného Webyloňana, vidím dalšího věřícího. Na většinu věcí hledím oběma očima, abych nezapomněl, že svět má ještě jeden rozměr, který na obrazovce s nalistovaným validátorem není rozeznatelný.
Timy
Zajímavé. Ikonka prakticky bez informační hodnoty pro 99% uživatelů a přesto je viděna na tolika webech. Vlastně jenom škodí použitelnosti stránky. Po kliknutí se aktivuje strašlivý mechanismus, který uživatele přenese do dalekých a nehostinných krajin, kde se onen zmatený uživatel doví, že "This Page Is Valid XHTML 2.7 Transitional!"

Jan Bezděk
Tady si můžete vybrat ikonek co hrdlo ráčí ;-). http://www.w3.org/Icons/
Chamurappi
Mně se nejvíce zamlouvá členská ikonka:

Ten, kdo ji chce užívat, musí splňovat určitá pravidla. Explicitní povolení k jejímu umístění prý nepotřebuji a jedinou jasnou podmínkou je, že bude odkazovat na web W3C. Což je na této stránce splněno, vše je tedy v pořádku.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0