Autor Zpráva
Martha Black
Profil *
Mám takový skromný dotaz. Nevím ovšem zda se to dá nějak řešit.
Chtěl bych vědět jestli jde udělat tohle -

Při kliknutí na odkaz se otevře nové okno ve kterém bude velký obrázek mapy a na něm bude viditelně označeno místo o kterém je psáno před odkazem. To vše s použitím jedné mapy a více takových odkazů. Takže když kliknu na jiný odkaz, otevře se mi to samé okno s tou samou mapou ale s označením jiného místa.
krteczek
Profil *
marto jde to:o)
odkaz vypada nějak takhle:
<a href="spybot/1.png" onclick="window.open('spybot/1.png','target=_blank','width=660, height=460');return false" ><img alt="obr" src="spybot/1.jpg " width="200px" height="136px" /></a>
s tim že jako odkaz je použity(v tomhle připadě ) zmenšeny obrazek k tomu vytvořeny, ale jde tam misto <img....> napsat treba text .
cesta v href= a v window.open musi byt stejna
a budeš muset k vuli každe mapce vytvořit zvlášt mapu se zakreslenim, format souboru bych použil .png
jak to vypada se koukni na muj web: http://www.krteczek.linuxzona.com/spybot.php nebo kdekoliv jinam na tom webu
Leo
Profil
Staci vam jeden obrazek mapy a jeden obrazek symbolu oznacujiciho dane misto. Pak je vzajemne sesadite pomoci CSS vlastnosti position (absolute) a top a left. Leo
krteczek
Profil *
tohle mne nenapadlo :o(
ale je to lepší řešeni (mín dat - po 1 načtení se načítá z kache :o), akorát bude možná problém to napozicovat stejně pro všechny 3 běžné prohlížeče (mozilla/firefox,opera,ie) ale rád bych se mýlil
Leo
Profil
No udelate si div s rozmery te mapy, tomu date position: relative - tim vytvori system souradnic pro do nej vlozene ABSOLUTNE polohovane prvky, no a do nej vlozite jak tu mapu (normalne), tak ten symbol (position: absolute), Leo
Martin Kuželka
Profil
Já bych tam ještě dal tu mapku jako pozadí toho divu...
Anonymní
Profil *
"Já bych tam ještě dal tu mapku jako pozadí toho divu..."

Taky by to slo, zalezi na tom, jestli se to ma ukladat na disk a tisknout - obrazky na pozadi (background-image v CSS) se pri vychozim nastaveni prohlizecu netisknou ani neukladaji pri ulozeni stranky. Leo
Fred
Profil
Martha Black
Takže když kliknu na jiný odkaz, otevře se mi to samé okno s tou samou mapou ale s označením jiného místa. No nezdá se mi, že by na tohle někdo odpovídal, nebo chápu dotaz špatně. Aby si to mohla to předchozí spojit dohromady s tím aby se ti otevřelo to samé okno s trochu pozměněným obsahem, budeš muset použít javascript, nebo php. V javascriptu by to šlo několika způsoby . Pokud by se ty odkazy volali všechny z jedné stránky do popup, tak by jsi potřebovala ještě nějaký hidden input kam by jsi přeposílala hodnotu toho odkazu na který bylo kliknuto, aby si přes opener tu hodnotu mohla zjistit.Druhá cesta josu nejspíš nějaké cookies, z kterých by jsi zjistila potřebnou hodnotu. Pokud by každý odkaz byl v jiném okně, stačil by referrer
if (document.referrer.indexOf('adresaOdkudprisel') = 1) {
udělej něco
}
V php to neumím je to tam asi taky referer a nějaký parametr v url a je to rozhodně čistější. Zkus to vygooglovat. Možná to tu někdo doplní
Leo
Profil
Predne mam pocit, ze Martha je chlap, podle toho co pise. A za druhy - mit ruzne verze pro jednotlive odkazy jde zaridit ruzne - muze proste udelat ruzne staticke stranky, muze to delat dynamicky (napr. v PHP), nebo - v uplne nejhorsim pripade - to muze delat pres JavaScript. Leo
Fred
Profil
Martha Black Sorry chlape .
Leo Dík za upozornění . BTW vím, že nejhorší je javascript, kdybych něco takového chtěl udělat, tak bych se to pokusil vygooglovat , protože neumím php. Ze zadání dotazu se zdá
otevře se mi to samé okno , že má jít stále o stejnou stránku. Jo a díky za tu informaci o tisku background to by mě nenapadlo, já si totiž stránky netisknu. Ale z druhého břehu jakožto bývalý provozovatel hotelu musím poznamenat, že pokud si hosté našli info o hotelu na webu, měli vytištěno vše co tam našli a chodili si pro doplňující informace. Takže většina lidí mapy asi tiskne
Leo
Profil
Ona je vytistena mapa na cestach praktictejsi nez tahat s sebou elektroniku :-) Jinak bych pockal s cim Martha prijde, jestli ji / ho to uspokoji nebo jeste neco chce resit. Leo
Martha Black
Profil
Ježíši Mária. Tak jsem zase tady. Pár dní jsem byl mimo web a teď jen žasnu. Předně, ač je to divný tak Martha Black je ON, teda jako JÁ.
Mám pocit , že jediný kdo pochopil moji otázku byl Fred, ale bohužel (pro mě) jsem já nepochopil odpověď. Jsem jeden z těch , který zatím Javascripty nechápou a o PHP řadši nemluvim. Že bych to mohl udělat CSS pozicováním to mě napadlo, ale musel by být pro každý odkaz jiný obraz mapy. Teď mě napadlo že by to možná mohlo jít rozřezáním mapy a část obrazu s označeným místem vložit pod odkaz pozicováním a z-indexem tak aby se zobrazil přesně v místě kam na mapě patří. Jestli se mýlím tak mě zastavte. Jinak všem díky a když se mi to podaří dám vám vědět.
Fred
Profil
Jen takový nápad, možná, kdyby to bylo všechno na jedný stránce a ten odkaz by byl ve tvaru stranka-s-obrazkem.htm#nejaka-pozice1 možná by se to dalo udělat bez js a bez php. Obrázek by byl někde dole na stránce a odkazy nahoře. No a když by se kliklo na odkaz tak by se něco na tom obrázku změnilo pomocí absolutně napozicionovaného odkazu a:visited{visibility... něco atd.} (po odkliknutí by se zviditelnil). Bohužel při kliknutí na stranka-s-obrazkem.htm#nejaka-pozice2 by stranka-s-obrazkem.htm#nejaka-pozice1 zůstala zviditelněná, protože by to bylo v historii. Moc toho dělat nejde, třeba se budou líbit tyhle tipy jak to udělat úplně jinak http://www.dantikvariat.cz/mapa.htm a http://www.kryogenix.org/code/browser/annimg/annimg.html
Martha Black
Profil
Fred
Ten první odkaz se mi docela líbí, možná s tím něco vyvedu.
Zatím to udělám tak aby se odkaz otevíral na http://mapy.idnes.cz
Třeba takto : ukaž na mapě lom Velká Amerika
Yuhů
Profil
Zkus tohle, kdysi jsem psal javascript na umístění šipky nad mapou. Souřadnice šipky se zadávají v parametru skriptu

http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/mapa-pozicovani-objektu-p arametrem.html

např:

http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/mapa-pozicovani-objektu-p arametrem.html?x=30&y=60
Fred
Profil
Pane jo, pěkný, kdybych to neviděl na vlastní oči, tak bych nevěřil, že je tohle možný
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.