Autor Zpráva
krivers
Profil *
Nemohl by jste mi někdo pomoc jednoduše jak jednoduše zaheslovat stránky zkoušel jsem to podle ná vodu tady na stránce a furt mi to nejde prosím pomoztemi někdo.
Gekon
Profil
záleží na tom, jestli umíš s PHP, nebo kde máš hosting, např. když máš vl. doménu, tak si to můžes nastavit v administraci apod...
krivers
Profil *
No tak já jsem registrovanej na Webzdarma a php fakt neovladam
krivers
Profil *
Právě potřebuju něco jednoduchýho
krivers
Profil *
Něco jako tohle ale kam mam dát heslo a kam odkaz na tajnou stránku
Je to tady na webu a ja na stále nemohu přijít.

<form name="formular" onsubmit="return false">
Heslo: <input type="password" size="10" name="heslo">
<input type="submit" value="Pokračovat" onclick="window.location.href = 'priklady/' + document.formular.heslo.value + '.html' ">
</form>
habendorf
Profil
Co na tom nechápeš? Prostě heslo = název stránky.

Když bude heslo "nevolte-socany", tak tajná stránka bude nevolte-socany.html
(přičemž si asi vyhodíš ty priklady, že)
ah01
Profil
Na WZ lze použít htaccess -> http://www.jakpsatweb.cz/heslo.html#server
peta
Profil *
krivers viz habendorf
<form name="formular" onsubmit="return false">
Heslo: <input type="password" size="10" name="heslo">
<input type="submit" value="Pokračovat" onclick="window.location.href = 'priklady/' + document.formular.heslo.value + '.html' ">
</form>

na webu do kolonky Heslo: vyplnis treba aaabbb
a po kliku na Pokracovat se pokusi prejit na stranku
priklady/aaabbb.html
presne podle toho, jak to mas v tom javascriptu napsane.

onclick="window.location.href = 'priklady/' + document.formular.heslo.value + '.html' "

Na akci "onclick"
zmen adresu tohoto okna (window.location.href =)
na retezec 'priklady/' + document.formular.heslo.value + '.html'
kde "document.formular.heslo.value" je hodnota vyplnena v policku prvku s parametrem name="heslo" ve formulari s parametrem name="formular"

Lepsi zapis celeho prikladu je podle mne tento:

<form name="formular1" action="#" onsubmit="a=document.formular1.heslo.value;
if (a!=='' || a!==' ') window.location.href = 'priklady/' + a + '.html'; return false;">
<fieldset>
<legend>Prihlaseni</legend>
<label>Heslo:</label> <input type="password" size="10" name="heslo">
<input type="submit" value="Pokračovat">
</fieldset>
</form>
jozob
Profil
krivers
Skús http://www.prievan.sk/2006/02/06/ako-na-to-ii-diel-zaheslovanie-strank y/
krivers
Profil *
Dik moc už mi to funguje jste fakt dobrý
krivers
Profil *
Kde tam mám chybu ať zadám jakékoli heslo tak se to otevře?
<body>
<form name="formular" onsubmit="return false">
Heslo: <input type="password" size="10" name="heslo">
<input type="submit" value="Pokračovat" onclick="window.location.href = 'index.html'">
</form>
</body>
habendorf
Profil
Chybu máš v tom, že natvrdo otevíráš index.html.
krivers
Profil *
Chybu máš v tom, že natvrdo otevíráš index.html.
A jak ho mám jinak otevřít?
BLASTER22
Profil
<form name="formular" onsubmit="return false">
Heslo: <input type="password" size="10" name="heslo">
<input type="submit" value="Pokračovat" onclick="window.location.href = 'document.formular.heslo.value + '.html' ">
</form>
</body>

A tajná stránka se jmenuje heslo.html
BLASTER22
Profil
Nebo se samozřejmě stránka může jmenovat jakkoli. Po zadání slova a odeslání se doplní url o zadaneslovo.html. Tz. že pokud zadáte jako heslo třeba "index", přejde se na indexovou stránku.
nofate
Profil
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=18 108
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=19 743
jozob
Profil
nofate
1. odkaz nefunguje - tá stoosmička patrí do odkazu
2. odkaz vedie na toto isté fórum :-)

all
Kašlite na JS zaheslovanie, ak máte podporu PHP, použite sessions + iné vymoženosti, ktoré tento jazyk ponúka.
<no coment>
Profil *
Je nutny mit heslo nazev stranky?
jozob
Profil
<no coment>
"Je nutny mit heslo nazev stranky?"
V uvedenom prípade JS "zaheslovania" áno. A v tom spočíva slabosť tejto metódy.
habendorf
Profil
Je nutny mit heslo nazev stranky?

Není. Ale musel bys s tím pak provést nějaké operace.
nofate
Profil
Jozob uz prestan hovorit o tom ze je to slabe heslovanie! Alespon sa niekto zmohol a nieco vytvoril. Taky ako ty len komentuju, ale ziadne skutky. Ked sa vyznas v php alebo neviem v com este, tak nam konecne daj nieco konkretne. Checeme navody, kody etc. a nie prázdne reči.
Na tomto fore je o heslovanie zaujem (vznika plno podobných tém), je tu plno profíkov, ale nič z toho. Veď nech niekto konečne pridá dllhý prispevok (kody, etc.), a vyrieši heslovenie definitívne. Namiesto kritizovania, toho čo vzniklo...
A ešte ked vraviš že to nie je bezpečné (predpokladám že vieš ako to hacknuť keď to stále komentuješ), tak zisti prístupové heslo na túto stránku Je to dôkaz toho že sa tu niečo hmatateľné vytvorilo a je to použiteľné. (samozrejme pre microsoft by take heslovanie bolo pohromou, ale je to lepšie ako prázdne reči).
jozob
Profil
nofate
Skôr ako začneš kritizovať, skús si prečítať celý thread. Všade, kde som sa zmienil nepoužiteľnosťi JS "zaheslovania" som uviedol odkaz na článok s kódmi a popisom riešenia v PHP.

"Checeme navody, kody etc. a nie prázdne reči."
Odkaz na článok často pomôže oveľa viac ako 10 riadkový rýchlo napísaný a nepremyslený komentár.
nofate
Profil
lenže kto sa nevyzná v php a neviem čo tam ešete je tak mu to je na nič. Navrh.: Ked sa v tom vyznáš tak tu daj nejake kódy alebo čo k tomu bezpečnému heslovaniu treba, proste urob to. A mnohí ti poďakuju...
jozob
Profil
nofate
Ten článok som napísal práve z podnetu častých a opakujúcich sa otázok okolo prihlasovania. Je písaný tak, aby ho ľudia, ktorí o PHP nič netušia, mohli použiť metódou copy&paste.
jozob
Profil
nofate
Na čo budem znovu a znovu vkladať do diskusie to isté vysvetlenie, keď ho môžem "zakotviť" natrvalo na webe a potom naň z diskusie odkazovať? Ale to pochopíš asi až vtedy, keď si ráno s kávou sadneš za internet s cieľom prečítať si NOVÉ príspevky, ale narazíš na štyridsiaty piaty príspevok o zaheslovaní stránky.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0