Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jak se to dělá když chci zakázat přístup všem z určité země např. z ČR?
Kdyby ste někdo věděli,prosím napište mi jak na to(nemyslím uplný návod stačí jenom tak všeobecně jak na to nebo co na to budu potřebovat)
Díky
habendorf
Profil
IMHO se ti to nepodaří. Nikde není řečeno, že z ČR tam musím chodit z .cz domény.
A k čemu by ti to bylo? Web je věc veřejná...
Jak by se tobě líbilo, kdybys přišel na nějakou stránku a tam ti napsali "Máte pech, jste z ČR"?
Leo
Profil
Treba dela eroticky videochat a slibil cybermodelkam, ze je nikdo z Cech neuvidi :-) Leo
¨FlashManiac
Profil *
No to by bylo velice zajimve, kdyby to slo. Predstav si, ze by to udelal takovy Usama, to by se pak terorismus šířil...
Leo
Profil
"No to by bylo velice zajimve, kdyby to slo. Predstav si, ze by to udelal takovy Usama, to by se pak terorismus šířil..."

Nejak mi unikaji souvislosti, Leo
Martin Kuželka
Profil
Někdo (už nevím kde), jsem viděl rozsahy IP adres určené pro jednotlivé země, takže zakázáním těch rozsahů by to šlo... Doufám, že tady nešířím blbosti ;-)
mat
Profil
jsem viděl rozsahy IP adres určené pro jednotlivé země, takže zakázáním těch rozsahů by to šlo

doufám, že nebudu hlouposti šířit já, když napíšu, že se snad lze připojit přes nějakou proxynu, která má ip, které je v rozsahu té země, která je povolená - takže zakázat ip adresy asi nebude řešením...
Leo
Profil
"doufám, že nebudu hlouposti šířit já, když napíšu, že se snad lze připojit přes nějakou proxynu, která má ip, které je v rozsahu té země, která je povolená - takže zakázat ip adresy asi nebude řešením..."

Nejak tak, nebo si objednam webhosting s PHP v povolene zemi, a stranky budu nacitat svym PHP skriptem. Leo
Petra
Profil
Záleží na tom, co je myšleno tím "zakázat všem z ČR", jestli

1. všem, kdo pochází z ČR, ať už jsou kdekoliv - to nejde, Čecha po netu nepoznáš
2. všem, kdo se právě nachází na území ČR - to nejde, odkud uživatel internetuje se dá kamuflovat (a nebo si Egypťani vážně můj web tak oblíbili?)
3. všem, kdo mluví (rozumí) česky - to nejde, to fakt nejde :-))

Takže bych to řešila maximálně nějakou vhodně formulovanou kvízovou otázkou, na kterou dokáže odpovědět jedině někdo z ČR, což asi taky nepůjde.
Martin Kuželka
Profil
Ale ano, samozřejmě, že to lze obejít, ale řekňete mi, kolik lidí bude tohle kvůli nějaké stránce dělat?
Leo
Profil
"Ale ano, samozřejmě, že to lze obejít, ale řekňete mi, kolik lidí bude tohle kvůli nějaké stránce dělat?"

Zalezi na obsahu. Jinak z pohledu zabezpeceni je nekdy je i jeden clovek hodne :-) Leo
Martin Kuželka
Profil
Z pohledu zabezpečení? To jako, že jenom určitý národ je nebezpečný?
Petra
Profil
Martin
Oni to nebudou dělat kvůli té dané stránce, oni to tak dělají pořád. Prostě hafo lidí se připojuje přes nějakou cizí proxy nebo přes anonymizér nebo jak se to jmenuje pořád, ať lezou na jakoukoliv stránku, ne že by to dělali jen před nějakýma stránkama.
Martin Kuželka
Profil
Dobře, Petro, ale kolik lidí je to hafo? 1-2% a to jsem, myslím, hodně nadsadil...
Leo
Profil
"Z pohledu zabezpečení? To jako, že jenom určitý národ je nebezpečný?"

No jsou narody (resp. jejich vlady), ktery si to mysli, poptej se treba v Cine. Nehlede na to, ze je trestne zverejnovat urcite veci v jedne zemi ale v jine ne, a to se zase tyka spis zapadniho sveta, atd. Leo
Leo
Profil
Ok, zalezi proc to puvodni tazatel vlastne chce udelat. Pokud tim snizuje provoz na strankach, nemusi vadit ani deset procent. Pokud je cilem zabranit aby se obsah dostal do urcite zeme, staci jedna miliontina uzivatelu... Kazdopadne jsem uz dost mimo tema - odpoved na puvodni dotaz padla - nejde to, Leo
Petra
Profil
Martin
No to už záleží na Anonymním tazateli, co s tím zamýšlel a jestli je pro něj 1% moc. A jestli mu nevadí, že naopak někteří z těch "povolených" zemí se tam nedostanou, protože tam zrovna lezli přes českou proxy. Někdy je i 1 nevítaný host moc, ale zas pro TOP SECRET akce není Internet asi ten nejlepší prostředek :-)
Hanz
Profil
TO JE RASISMUS. :o)
Zeli
Profil
Kdyz jsme u toho, jak by se to PRAKTICKY zakazalo u domeny .CZ ?
Chci si vyrobit v knize navstev, aby se pridavala vlajecka podle domeny (i kdyz vim, ze to neni uplne spolehlivy).
Omlouvam se, jestli kecam mimo tema.
Leo
Profil
Prakticky pro cz? Pokud mate IP adresu pocitace uzivatele (coz samo o sobe je nekdy problem ale obecne je to v promenne $_SERVER['REMOTE_ADDR']) pak na to v PHP slouzi fce gethostbyaddr:

http://cz2.php.net/manual/cs/function.gethostbyaddr.php

Ta prelozi IP adresu na domenovou a musite z toho vytahnout konec (.cz). Leo
Wan-To
Profil *
Pomocí JS objektu navigator by to něěějak šlo. Ale stačilo by změnit jazyk prohlížeče nebo něco tak, popř. se podívat do zdrojáku...
Leo
Profil
"Pomocí JS objektu navigator by to něěějak šlo. Ale stačilo by změnit jazyk prohlížeče nebo něco tak, popř. se podívat do zdrojáku..."

Ma to jednu malou vadu / potrebujete to zakazat na SERVERU, ne v prohlizeci, Leo
Radek
Profil *
Na www.11m.sk jsou mimo jiné statistiky, kde je, opět mimo jiné, posledních 10 přístupů. Je tam i země, většinou CZ, SK, nebo unknown. Zkuste dotaz na autora webu.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0