Autor Zpráva
mikrop
Profil *
Hi all
Napsal jsem si Script na docela pekne menu. Problem ale nastawa, pokud pouziji jako browser Firefox.
Script nepracuje jak ma :o( a ja uz fakt newim jak nato, aby to fungowalo i tam!!! DIK za napady.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD><TITLE>menu</TITLE>
<META http-equiv=content-type content="text/html; charset=windows-1250"></HEAD>
<BODY onscroll="fixedEl('mojemenu')">

<STYLE>
A { FONT-WEIGHT: bold; FONT-SIZE: 14px; COLOR: #ff0000; EXT-DECORATION: none}
A:hover { FONT-WEIGHT: bold; FONT-SIZE: 36px; COLOR: #ff0000; TEXT-DECORATION: none}
#mojemenu { POSITION: fixed; POSITION: absolute; LEFT: 80%; TOP: 90px}
.vertikalnimenu { FONT-WEIGHT: bold; FONT-SIZE: 20px; FONT-STYLE: italic; POSITION: relative; TOP: 97px; WRITING-MODE: tb-rl}
.menuodkaz { LEFT: 70px; POSITION: absolute; TOP: 230px}
</STYLE>

<SCRIPT type=text/javascript>
var pozice = -310;
var posun = 0;

function Posun() {
document.getElementById("mojemenu").style.pixelLeft = pozice;
pozice += posun;

if (pozice>0) {
pozice = 0;
posun++;
}
if (pozice < -310) {
pozice = -310;
}
}

function Najed() { posun = 5; }
function Sjed() { posun = -5; }

window.setInterval("Posun()",1);
</SCRIPT>

<DIV id=mojemenu onmouseover=Najed(); style="POSITION: absolute; TOP: 10px" onmouseout=Sjed(); align=left>
<TABLE height=300 cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0>
<TBODY>
<TR>
<TD id=menuvetsi width=310 height=300 border="0"><SPAN class=menuodkaz>
<A href="cesta/soubor.htm">odkaz</A></SPAN></TD>
<TD id=menumensi width=20>
<SPAN class=vertikalnimenu>- <B onmouseover='zmena("#ff0000")' onmouseout='zmena("#000000")'>MENU</B> -</SPAN> </TD>
</TR>
</TBODY>
</TABLE>
</DIV>
</BODY>
</HTML>
*Čvachta*
Profil *
pozice = "0"; ja bych tam napsal uvozovky - je to retezec
Fred
Profil
To ne chybí tam někde nějaké jednotky tedy pixely
Fred
Profil
A co je to pixelLeft ??
Ale je to pěkný jednoduchý, tohle už funguje

<script type=text/javascript>
var pozice=-310;
var posun=0;
function Posun() {
document.getElementById("mojemenu").style.left=pozice+'px';;
pozice+=posun;
if (pozice>0){pozice=0;posun++;}
if (pozice<-310){pozice=-310;}
}
posun==posun+'px';
function Najed(){posun=5;}
function Sjed(){posun=-5;}
window.setInterval("Posun()",1);
</script>
mikrop
Profil *
Dik moc Fred(e)!!!
a ja uz nato napsal tri new Scripty a zadnej mi nefundowal :o)
C@W! mikrop
Fred
Profil
NZ, ještě malé vylepšení na ten writing-mode (onload fce odsud http://www.scottandrew.com/weblog/jsjunk#events )

function wmode(){
document.getElementById('vertikal').width='1em !important'
document.getElementById('vertikal').whiteSpace='pre'
}
function addEvent(obj,evType,fn){
if(obj.addEventListener){
obj.addEventListener(evType,fn,true);
return true;
}
else{
return false;
}}
addEvent(window, 'load',wmode);


<span class="vertikalnimenu" id="vertikal">
-
<B>
M
E
N
U
</B>
-
</SPAN>
mikrop
Profil *
Parada :o)
asi sem budu chodit casteji ikdyz ( wetsinu weci si radeji pisu sam! :o)
Ted jsem to wsechno propojil, nahral, sic jen na provizorni URL, ale myslim, ze se neni za co stydet!
Tak prosim jeste komentar. Dik mikrop

> http://www.sweb.cz/hackerX32
Fred
Profil
Tohle ONMOUSEOVER=zmena("#ff0000") ONMOUSEOUT=zmena("#000000") udělej přes css hover , hází to chybu a je to zbytečný dělat javascriptem
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.