Autor Zpráva
petris
Profil
Ahoj, potřeboval bych nějaký fígl jak dát inline elementu šířku, nejlépe <spanu>, což samozřejmě u těchto prvků nejde. To že to nestandardní IE zkousne není měřítko.
Matně si vzpomínám, že lze prvkům nějak nastavit, aby se chovaly jako buňka tabulky (tedy zřejmě i s nastavitelnou šířkou), ale zaboha nemůžu najít jak na to, a to ani na JPW. Asi neumím hledat.

Zkrátka potřebuju určité texty podbarvit tak, aby to podbarvení bylo vždy stejně široký bez ohledu na textový obsah.

Samozřejmě to jde vyřešit klasickou tabulkou, i když zatracovaná, na něco je dobrá. Ale jde to i jinak?
Předem díky.
mipo
Profil
Myslím, že by to mohlo vyriešiť display: inline-block, t.j.:

span {display: inline-block; width: 100px;}
petris
Profil
Díky, ale pokud vím, tohle zas nezkousne Mozilla.
habendorf
Profil
Tohle by mělo zkousnout všechno:
span {display: block; width: 100px}
petris
Profil
Habendorf: To sice zkousne, ale tím se ze spanu stane blokový prvek se všemi důsledky, to znamená i se zalomením řádku. A to právě nepotřebuju. To sem neřek??? :-))
Lukaas
Profil *
Nevím jaké potřebuješ konkrétní použití, ale co takhle na to jít opačně? Tedy udělat z div inline element vlastností float?
Yuhů
Profil
petrisi, možná jsi měl na mysli vlastnost
display: table-cell
ale opravdu netuším, jak to chceš v praxi použít, když to Explorer nepodporuje. Taková věc si navíc v Mozille kolem sebe vytvoří anonymní tabulkový prvek a to je to samé, jako bys tomu dal display: block. Ještě tak by sis možná mohl pohrát s kombinací quirk módu v Exploreru (šířka pro span) a
display: inline-table;
pro Mozillu. Ale fakt nevím, co to bude dělat.

Jiná -- a používaná -- možnost je vyskládat takových spanů vedle sebe víc a každému dát
float: left; width: 100px;
třeba.

A pokud je to tabulka, tak samozřejmě doporučuju tabulku.
petris
Profil
Yuhů: když to Explorer nepodporuje... Ahaaa, to sem netušil. Tak teď už to samozřejmě použít nechcu.

Jiná -- a používaná -- možnost je vyskládat takových spanů vedle sebe víc a každému dát
float: left; width: 100px;

No to je právě to, že spanu šířku nedám.

A pokud je to tabulka, tak samozřejmě doporučuju tabulku.
To bude nejjednodušší.

Díky ti a ostatním za rady.
habendorf
Profil
petris: To sem neřek???
Ne, to si neřekl. Tohle bude určitě fungovat všude:

div {width: 100px; float:left}
petris
Profil
habendorf: Ne, to si neřekl
Neřekl, ale naznačil: ...jak dát inline elementu šířku...

Aby bylo jasno, šlo mi o toto:
http://www.ks-kurim.cz/cz/veletrhy_t.htm

Nejsem autorem kódu, to dělala profesionální firma. Já teď tyto naše firemní stránky předělávám do srozumitelnější podoby. A je to dřina. Tuo stránku jsem zkoušel udělat beztabulkově a k tomu můj dotaz směřoval. Ale nakonec po všech pokusech jsem se rozhodl pro stylovanou tabulku a bylo to 1-2 hotový, krátký a přehledný.

Jen tak pro zajímavost, co mimo jiné vyprodukovali profíci

Takže ještě jednou díky za rady.
mipo
Profil
No to je právě to, že spanu šířku nedám.
Stále neviem pochopiť prečo nechcete použiť display: block v kombinácii s float: left, poprípade tag div namiesto span. Výsledok vyzerá rovnako ako pri použití inline prvku. Ak mi niečo ušlo, tak pardón.


span {display: block; float: left; width: 100px;}

alebo

div {float: left; width: 100px;}
petris
Profil
To je proto že ty prvky jsem potřeboval vedle sebe alespoň tři. A ten třetí mi už nechtěl dělat to co jsem chtěl já. Nevím proč, ale nechtělo se mi s tím babrat. Tabulka má někdy své výhody.
habendorf
Profil
petris:
To je proto že ty prvky jsem potřeboval vedle sebe alespoň tři

No vidím žes to vzdal, ale těch divů tam můžeš mít jak je nejctěnější libost. Chyba je někde jinde, podívej se - já i mipo ti píšem přesně totéž. Bude v tom jinej bordel.
Anonymní
Profil *
petris: tady - http://www.ks-kurim.cz/cz/veletrhy_t.htm - by byla ale daleko vhodnější tabulka, páč jsou to evidentně tabulková data.


NÁZEV | MÍSTO | DATUM
--------------------------------------------------
MSV | Nitra | 25.05. - 28.05. 2004
--------------------------------------------------
BIEMH | Bilbao | 07.06. - 12.06. 2004
--------------------------------------------------
...
Oswald
Profil *
...pravil Oswald.
petris
Profil
Oswald: Samozřejmě, máš recht. Jsem zrovna v přechodu.... z tabulkových layoutů na CSS a zkouším, kde je ta hranice snesitelnosti . Ale je to celkem jasný. Tabulkový layout ne, ale tabulková data yes. Proč to dělat složitě když to jde jednoduše.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.