Autor Zpráva
External x
Profil *
Poradí mi někdo, jak v HTML zarovnat dva vedle sebe ležící sloupce. Chci udělat překlady lyrics z angličtiny do češtiny...to znamená jeden sloupec anglicky a hned vedle něj to samý česky. Nechci při tom použít absoulutní pozicování. Děkui
Leo
Profil
V HTML nijak, ale v CSS napriklad float a width? Leo
habendorf
Profil
V HTML nijak

V HTML tabulkou :o)
Nicméně div s float a width je samozřejmě mnohem lepší.
izsak
Profil
div s float??? A to už prečo?

Sémantika nie je o tom, že vyhodíme tabuľky z HTML a júú, máme moderný web. Sémantika je o popísaní významu prvkov na stránke.

Lyrics sú určite tabuľkové dáta (anglický text a český text spolu "súvisia") a mali by byť umiestnené v tabuľke. Bunky tabuľky sa následne upravia v CSS.

Dá sa to tiež riešiť cez <div>y a spraviť sekcie na stránke (pomocou nadpisov a pod.), ale myslím, že v tomto prípade je vhodnejšie použiť tabuľky.
Martin Kuželka
Profil
> Lyrics sú určite tabuľkové dáta

Tak tady s tebou musím nesouhlasit.

To je jako říct, že tyhle dva odstavce spolu souvisí, tak patří do tabulky...
ax123
Profil
Lyrics sú určite tabuľkové dáta
Lyrics nejsou tabulková data, nicméně v tabulkové podobě, bude řešení mnohem jednodušší. Nicméně nadpisy a styl, popřípadě i buňky lze upravit pomocí css stylů
mat
Profil
podle mne nejjednodušší řešení (schematický nástin):

<div id="obsah">
<div class="cesky_text">české texty</div>
<div class="anglicky_text">anglické texty</div>
</div>

styl:

body {
text-align: center;
}

#obsah {
width: 700px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
text-align: left;
}

.cesky_text {
float: left;
width: 50%;
}

.anglicky_text {
float: right;
width: 50%;
}

výsledkem je web 700px široký, umístěný na střed, který obsahuje dva sloupce stejně široké (ale nestejně vysoké - jsou vysoké podle výšky textu)
habendorf
Profil
izsak: To podle mě nejsou tabulková data.


mat: Ano, jen bych ještě doplnil nějaký pading, aby mezi sloupci byla mezera.
mat
Profil
habendorf
podle mne nejjednodušší řešení (schematický nástin): - to cituji ze svého příspěvku

paddingy apod., to ať si External x už dořeší sám - vždycky je lepší cestu ukázat než jí člověka celou provést...
External x
Profil *
Děkuji
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.