Autor Zpráva
Mila
Profil *
Prosím Vás jde vložit do stránky odkaz na stránku Word,
jestli ano tak jak se to píše do kódu?
Děkuji M.
Mistr
Profil
Odkaz na dokument ano. Ale přímo na stránku v dokumentu? O tom bych pochyboval.
<a href="dokument.doc">Mrkni do dokumentu</a>

Problém může nastat v tom, že se dokument Word může rovnou otevřít v okně. To záleží na nastavení počítače u návštěvníka stránky.
Plaváček
Profil
Nebo se neotevře vůbec, protože, ač je to nepochopitelné, existují lidé, kteří nemají word.
Dero
Profil
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/hledat?typ_hledani=prefix&ci zi_slovo=propriet%E1rn%ED
Mistr
Profil
Dero
A co? Trochu nechápu souvislost Tvého odkazu s tímto tématem.
Plaváček
Profil
Dero chtěl říci, že dokument ve formátu Word je proprietární, čili závislý na operačním systému případné konkrétní aplikaci a jako takový je absolutně nevhodný pro použití na webu. Lepší je třeba PDF.
Dero
Profil
Omlouvám se, odkaz byl opravdu krátkozrace zacílen pouze na ty, kteří vědí... :o)
Mila
Profil *
Mistr a spol.
Zdravím
Takže ještě jinak, jde dokument Word změnit na obrázek jpg?
Dík
J
Profil *
Na obrázek leda poskládat z printscreenů, ale jako obrázek by to zabralo neslušně moc místa.
A co uložit .doc jako .rtf, ten je taky proprietární?
habendorf
Profil
Plaváček, Dero: proč hned Milu tak strašit?

Mila: dokument ve wordu neměň na obrázky, ale ulož ho jako rtf a máš po starostech.
J
Profil *
ještě poznámka: pokud jsou v dokumentu obrázky, zabere neslušně moc místa i jako .rtf. V tom případě doporučuju z dokumentu obrázky vyházet a jen text uložit jako .rtf.
Mila
Profil *
habendorf
J
Je tam obrázek a je ho škoda dal jsem to do .doc sice 1 MB, ale .rtf 10MB
otvírá se to http://mudrakov.borec.cz/novinky.htm Lubo už se...
Dík M.
Anonymní
Profil *
odporúčal by som PDF...
PerToon
Profil
No vida, mě se to neotvírá, mě se to chce stahovat.
J
Profil *
mně nabízí otevřít nebo stáhnout, to je O.K.

Ale vzhledem k několikanásobné velikosti rtf s obrázkem oproti word s obrázkem holt jsem pro nabídku dvou možností:
1. doc s obrázkem - využije kdo má word.
2. rtf bez obrázku + obrázek jpg zvlášť - pro toho kdo nemá word.
Součet velikostí rtf bez obrázků + jpg zvlášť může být zhruba stejný jako je velikost doc s obrázkem.
Navíc obrázek můžete zmenšit, zkomprimovat, a až pak posadit do wordu, 1 MB na jednostránkový word s jednoduchým obrázkem je móóóc.
Miloš
Profil
Mila
Konvertoval jsem ti to do PDF, tak si to <del>stáhni</del> (upraveno – již bylo staženo) a dej vědět, až to budeš mít (neměl bych to tam nechávat moc dlouho).
Mila
Profil *
Miloš
Díky, mám to, ale má každý Acrobata?
Dero
Profil
Mila: Díky, mám to, ale má každý Acrobata?

Na to se víceméně spolehnout můžeš. Pokud bychom vzali pravidla přístupnosti za svátost, tak bys měl poskytnout i HTML verzi toho dokumentu. Ale PDF stačí.
Mistr
Profil
Plaváček
Díky za osvětu. Už vím, co je to proprietární.

To, co jsi ve svém příspěvku napsal dále, jsem věděl a nedá se s tím dělat nic jiného než souhlasit. Je to tak.
Mistr
Profil
Dero
Nic se neděje.
Mistr
Profil
Miloš
Jaký používáš software na převod do toho PDF?
Radek Hrabůvka
Profil
Mistr Protože mi vypadl skoro stejný výsledek, tak s pravděpodobností hraničící s jistotou to byl OpenOffice.
Mistr
Profil
Radek Hrabůvka
to byl OpenOffice
Ten to umí? Já to dělával přes FinePrint PDF Factory...
Miloš
Profil
Jo, bylo to z Open Office; jsou zadarmo, wordovský dokument přečtou a mají přímý PDFexport.
Dřív jsem používal Distiler (součást velkého akrobatu), ale kdo ho má koupený, že ;-)
J
Profil *
Jen tak mimochodem: Každý Acrobata nemá.
Jsou lidé kteří dlouhá léta používají v zaměstnání počítač, dělají ve Wordu, v Excelu, v Autocadu atd., ve volných chvílích brouzdají po internetu - nicméně přípona .pdf je pro ně neznámá a způsobí že se leknou co ksakru tohleto je...
A když se jim v souvislosti s otvíráním .pdf Akrobat nabídne ke stáhnutí, odmítnou páč v obavě z virů zásadně odmítají stáhnout cokoliv, nebo proto že u nich v zaměstnání je striktně zakázáno stahovat jakékoliv programové vybavení.
Radek Hrabůvka
Profil
J U nás to bylo tak, že některé programy, pamatuji si pouze Acrobat Reader (dnes se jmenuje Adobe Reader) byly ke stažení na intranetu a bylo dovoleno instalovat je v případě potřeby. Ale o pár let dříve bylo čtení PDF nepřekonatelným problémem.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0