Autor Zpráva
keco
Profil
Zdravím, v tomto som úplný začiatočník a potrebujem poradiť. Mám spravený email formulár vo flashi - meno, mail, text. Pod tým mám tlačítko. Okienka textové mám nastavené tak, aby sa dalo do nich písať a majú názvy (value) name, mail, text. Akú akciu treba dať na tlačítko, aby sa spustil PHP súbor, ktorý pozbiera informácie z tohto formulára a odošle ich na určitú adresu? Popr. čo by mal taký form.php obsahovať? ďakujem za rýchlu odpoveď...
keco
Profil
tak ako? vie mi niekto poradiť?
Andrej
Profil *
cau skus si precitat toto, mozno to pomooze:


http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=20&topic=2 203
Andrej
Profil *
pre intermediate level tutorial 6 je aj na http://www.actionscript.org/tutorials.shtml + koooopec inych tutorials...

nazdaar
keco
Profil
chlapy, fakt jednoducho....
mám vytvorené tri okienka s príznakom imput text... meno, mail, text... akú akciu mám zadať na tlačítko pod okienkami, aby spustilo form.php a pozbieralo z okienok texty? rozumiete tomu? alebo to skúsim ešte inak napísať... lebo fakt sa neviem z toho vysomáriť
Wan-To
Profil *
Flashi nerozumím, ale pokud potřebuješ PHP skript...


<?php

$meno = $HTTP_GET_VARS["meno"];
//$meno = $HTTP_POST_VARS["meno"];
$mail = $HTTP_GET_VARS["mail"];
//$mail = $HTTP_POST_VARS["mail"];
$text = $HTTP_GET_VARS["text"];
//$text = $HTTP_POST_VARS["text"];

/**
*void mail(String adresa, String predmet, String zprava, String hlavicky)
*/

mail($adresa, "Zpráva od: " . $meno, "Osah zprávy: \n\n" . $text); //parametr hlavicky se nemusí použít

?>


Formuláře ve flashi by měly fungovat podobně jako v HTML - prvky mají určité jméno a data se posílají metodami GET nebo POST.
Když to nebude běhat, tak přepiš formulář do HTML a nastav požadovanou metodu.
keco
Profil
takže na tlačítko dám len funkciu:

on (release) {
getURL ("form.php", "", "POST");
}

a to ostatné dám do form.php? a pozbiera mi to?
Wan-To
Profil *
Asi jo, ale jak jsem říkal, Flashi nerozumím ;-)
Napiš to v HTML, případně v JS a CSS a pak ti s tím můžu pomoct.
habendorf
Profil
Wan-To případně v JS a CSS

formulář ???
Wan-To
Profil *
Myslel jsem různé efekty v JS a CSS - ve Flashi je jich plno, které by se daly přepsat do CSS a JS. Nějaká změna barvy tlačítka po najetí myší apod.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.