Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
dabljirka Profil |
#1 · Zasláno: 19. 3. 2006, 01:32:53
Mám tento problém - http://jirkart.euweb.cz - rád bych věděl, jestli lze nějak při vstupu na index (nebo další stranu) přednahrát obrázky (a hlavně animace) v jiných souborech webu (a v iframe):
1/ když otevřete nižší stránku, logo v iframe má chvíli jen rám ... než blikne: jak udělat, aby obrázek už byl nahrán ...? 2/po otevření souboru s animacemi se nahrávají nepříjemně dlouho - 20MB je dost, no ... Šlo by je začít nahrávat již při prvním vstupu (ještě lepší, na následující stránce) ...? Přemýšlel jsem o externím javascriptu ... Četl jsem, že preload se tu řešil prý snad tisíckrát (procházel jsem v prvé řadě tuto diskuzi ) ... ale našel jsem, mimo fleše, vlastně jen témata ohledně tlačítek (jestli jsem slepec, tak se omlouvám ...) a nevím jestli je to stejné a jak pak script v mém případě zavolat (stačilo by obligátní <script ... javascript ..></script> do head v tom kterém souboru ...?) Díky velmi za radu nebo navigaci ... a zdravím |
||
Mistr Profil |
#2 · Zasláno: 19. 3. 2006, 02:35:28
po otevření souboru s animacemi se nahrávají nepříjemně dlouho - 20MB je dost
20 MB je teda opravdu dost! Jde to (výrazně) zmenšit? |
||
dabljirka Profil |
#3 · Zasláno: 19. 3. 2006, 10:58:27
20 MB je teda opravdu dost! Jde to (výrazně) zmenšit?
Původně to bylo skoro 70MB - pracnou optimalizací jsem se dostal na tuhle hodnotu(asi by ještě šlo 2-4MB, ale to vlastně nic neřeší) Mě jde hlavně o to jak - a jestli jde - to, o čem píšu nahoře ... Díky za každou pomoc ... |
||
Leo Profil |
#4 · Zasláno: 19. 3. 2006, 12:13:54
A co takhle ohledy na uzivatele - predstavte si, ze mate pomale nebo placene pripojeni (za data) a vy mu najednou zacnete cpat megabajty neceho, co nechce a o cem nevi... preload je problematicka zalezitost, Leo
|
||
dabljirka Profil |
#5 · Zasláno: 19. 3. 2006, 14:58:09
4Leo: ... ohledy samozřejmě, vždyť o to se jedná ... preload by to měl snad vyřešit. Proto tu prosím o pomoc ... a nejde přeci jen o ty animace ...
|
||
Leo Profil |
#6 · Zasláno: 19. 3. 2006, 15:02:01
"vždyť o to se jedná ... preload by to měl snad vyřešit"
Prave naopak, Leo |
||
dabljirka Profil |
#7 · Zasláno: 19. 3. 2006, 15:15:43 · Upravil/a: dabljirka
naopak znamená co ...? Vážím si Leova zájmu, ale otázka je o něčem jiném ... Je zde prosím někdo, kdo by o věci preloadu ve smyslu původní otázky něco věděl? A poradil mi ... díky předem
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0