Autor Zpráva
Pepa
Profil *
Delam si stranky a chci se zeptat: Jak nastavim u formuláře, kdyľ něco
napisu do "velkeho textového pole" a kliknu na tlacitko odeslat, kam se to
odeąle. Predpokladam, ze se to dela pomoci action. Ale pak co se musi v (v
mem pripade) souboru html napsat, aby tam na to byl okynko ci co. Snad jste
me pochopili. Jak udelat ruzne pole apod. jsem si precetl na vasich www
strankach. Ty jso skvele, ale tohle jsem na nich nepochopil. Jsem totiz
novacek v delani www stranek.

A druhy dotaz: Mam na strance 4 ramy. Na ostatnich strankach (a na vasi
take): kdyz se uz obsah ramu nevejde na obrazovku, objevi se scrolling, coz
je v poradku. Ale ja bych chel, aby se scrolling objevoval jenom uplne
napravo a pro vsechny ramy. Nevite jek na to?

Moc dekuji.


A tady je moje verze (ktera nefunguje) html kodu k dotazu jedna.
<body>

<FORM action="poznamky.html" method="get" script="poznamky.html"
target="#www">

<p><TEXTAREA name="velkepole" rows="2" cols="20" wrap="physical" (-
zajią&raquo;uje zalomení textu) value="ahoj">
</TEXTAREA></p>
<p><INPUT type="submit" value="odeslat"><INPUT type="reset"
value="smazat"></p>
<ISINDEX action="poznamky.html" prompt="ahoj">

</FORM>
Anonymní
Profil *
<TEXTAREA name="velkepole" rows="2" cols="20" wrap="physical" (-
zajią&raquo;uje zalomení textu) value="ahoj">
<TEXTAREA>

preco si dal value=ahoj ?
to asi nefunguje ze ?
obsah textarey sa vklada madzi <TEXTAREA> a <TEXTAREA>
Yuhů
Profil
v dotazu 1 o tom formuláři je podstatné toto:

action="poznamky.html"

V tomto případě odesíláte data stránce poznamky.html. HTML stránka ale data neumí zobrazit ani zpracovat. Proto tam není žádné okýnko.

Je potřeba nasměrovat to na nějaký aktivní skript, nejčastěji php.

action="poznamky.php"

Zjistěte si prosím něco o PHP, nejtěžší je to někde na serveru rozběhat. Samotné odchycení proměnné $velkepole je pak už snadné.
michal69
Profil *
Nazdar Yuhú ....potrebuju poradit sdocela nejednoduchym ukolem :)



Delam ted jeden formular hodne obsahlej (nekolikastrankovej) a dostal jsem se do solidniho problemu (-: vyplneny a odeslany formular prijde jako email na zadanou adresu ale diky sve obsahlosti je docela solidne neprehlednej ...konkretne se te chci zeptat jesli nemas zkusenost z <b>odesilani</b>m <b>velkych formularu na mejl ve formatu html (v predem urcenym vzhledu)...</b>

Pokud si najdes nekdy v dohlednu chvilku casu budu ti za radu moc vdecnej :)
..kdybys treba i vedel o nakym clanku na netu v kterym se o tomhle pise ..nebo kterej by mi mohl v tomhle trochu poradit nebudu se zlobit kdyz mi posles link :)

za svou cestinu se omlouvam
za tvou pripadnou odpoved predem dekuju


preju heskej den cau
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.