Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
pan.kolouch Profil * |
#1 · Zasláno: 23. 3. 2006, 08:38:34
Chtel bych si udelat vlastni vyhledavani na webu. Texty webu budu taha z mysql databaze, text v databazi bude obsahovat i html tagy <p> <h2> .. atd.. Vubec nevim kde zacit ? Jestli vyhledavat nejak pomoc SQL a pak jen pomoci php roztridit vysledky, ci jak to funguje. Zadny cesky tutorial, ktery by byl dobre vysvetlen jsem nenasel a ze zahranicnich jsem to moc nepochopil, pise se tam neco o pouziti dvou dalsich tabulek na hledani, ale to mozna uz mluvim nesmysly. Mohli byste mi prosim poradit jak na to ?? Dekuji predem.
|
||
Jakub Profil |
#2 · Zasláno: 23. 3. 2006, 14:21:00 · Upravil/a: Jakub
V principu hodně (skoro všechnu) práce udělá MySQL. Doporučuju seriál na LinuxSoftu, dva díly jsou o fulltextu (tady první). Další v manuálu MySQL.
Pokud se ti nechce do programování, existují hotové crawlery+indexery - koukni na hotscripts.com. Všechna tahle řešení mají zásadní nevýhodu - nepřinutíš je skloňovat a časovat (tedy lemmatizovat) - teoreticky ano, ale php není zrovna nejlepší nástroj na takovou konstrukci. Na druhou stranu MySQL umí docela použitelně počítat váhu klíčového slova. IMHO pořád nejlepší/nejjednodušší řešení je parazit do Jyxa/Seznamu, ev. Googlu (nelemmatizuje češtinu) - pokud je web dobře zaindexovaný. |
||
Honza Hučín Profil |
#3 · Zasláno: 23. 3. 2006, 14:24:10
Tím parazitem Jakub asi myslel tohle: http://www.jakpsatweb.cz/hledani.html
|
||
Jakub Profil |
#4 · Zasláno: 23. 3. 2006, 15:55:12
Přesně tak, díky za doplnění.
|
||
pan.kolouch Profil * |
#5 · Zasláno: 23. 3. 2006, 21:20:15
Parazita prave nechci :-) Chci si napsat svou aplikaci, at tam nemam nic ciziho ..
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0