Autor Zpráva
mikul
Profil *
Chtěl bych se zeptat jas jednoduše a pakticky pomocí css pozicování vytvořit stránku řekneme podobného vzhledu jako jako máte v příkladě na sloupcové pozicování http://www.jakpsatweb.cz/priklady/css-sloupce.html s tím že bych tam měl také nějaký vrch s obrázkem a odkyzy, v levém sloupci by byly taky odkazy, uprostřed text a na některých stránkách by byl i pravý sloupec. Což je podle toho příkladu jasné, ale já bych to potřeboval celé mít zarovnané na prostředek. rěkněme že šířka stránky by byla 800px a když bude mít někdo větší rozlišení tak aby byly na obou stranách stejně tlusté bílé okraje. Dělá se to tak jak je popsáno na http://www.jakpsatweb.cz/css/priklady/position-center.html nebo je nějaký jiný postup, obzvláště používám-li externí css soubor.
Indy
Profil
Uzavři to celý do jednoho divu a dej mu
margin: 0 auto;
text-align: left;

a do body dej vlastnost
text-align: center;
Railbot
Profil
Pokud jsem to dobre pochopil tak chces jen vycentrovat celou stranku.
Nejlepsi zpusob je ten, ze v CSS das do body {text-align: center} - to je pro IE. A aby byla stranka cela vycentrovana i napriklad ve FF, tak celou tu tvoji stranku obalis jeste jednim DIVem, takze to bude vypadat treba #obal {margin: auto;}. Ten margin ti zaridi, ze stranka bude cela vzdy uprostred. Snad jsem to nepoplet a vysvetlil dost jasne.
Kdyztak tady se to resilo urcite uz nescetnekrat, tak si dej vyhledat "vycentrovani stranky" a mas po problemu.
Railbot
Profil
Sakra, pozde :D
Anonymní
Profil *
No a když to obalím tím DIVem jak ty slupce uvnitř uspořádám v něm? Aby se pozice těch sloupců nějak nebily s tím obalovacím DIVem.
Mila
Profil *
Railbot
Teda že sem lezu, ale nechci dělat další topic, mám ten samý problém, potřebuji to dostat na střed, ale taky nějak zůžit pozadí. Je to nějak možné u mne?
http://mudrakov.borec.cz/ DĚKUJI!!
Honza Hučín
Profil
O horizontálním centrování:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=13 61&page=0

Pokud potřebuješ pozicovat DIVy uvnitř obalovacího, je potřeba tomu obalovacímu DIVu nastavit position:relative (bez uvedení top a left). Pak se vnitřní DIVy pozicují vzhledem k tomu obalovacímu.
Mila
Profil *
Honza Hučín
Je to teda možné u mně konkrétně?
Koukni prosím.
Dík M.
Honza Hučín
Profil
Mila

No...
Možné to určitě je. Ale nejdřív by to chtělo pročistit kód. Něco nastavuješ přes atributy tagu (např. barvu pozadí), něco přes inline styl (<div style="..."), něco přes stylopis v hlavičce. Tohle by chtělo sjednotit. Pak máš taky hned za <body>uzavírající </div>, což je špatně.

Promiň, v nepřehledném kódu se špatně orientuje. A tolik času nemám.
Mila
Profil *
Honza Hučín
Díky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.