Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
ahoj,
rad bych vedel zda existuje moznost, jak simulovat to, co normalni prohlizece podporuji v IE. Jde mi o to, ze chci mit absolutne pozicovany prvek, vysku vsak neznam, ale znam okraje od horniho hranice nadrazeneho prvku i od spodni. Chtel jsem to udelat pomoci position:absolute; top:x; bottom:x, avsak IE jaksi bere v uvahu jen jedno - bud bottom nebo top.
diky.
mata
Profil
To mě nikdy nenapadlo, že by mohlo fungovat zároveň left a right nebo top a bottom u absolutně pozicovaných elementů. Opravdu je něco takového povoleno?
Anonymní
Profil *
no... nevim kdo by to mel povolovat ;) ff a opera zvladaji bez problemu.
mozna to lze udelat i jinak, avsak me to asi nenapadne :(
pokud chci mit prizpusobivy prvek, dejme tomu fotku, a chci aby se drzela od okraju okna konstantne 10px at okno zmensuju a zvetsuju jakkoliv, jak to udelat?
Anonymní
Profil *
no tak me napadlo:
nechat IE at chybne interpretuje width, to i height mu nastavim na 100% a nastavim padding.
vypada to, ze by to mohlo fungovat.

ech. opravdu to nejde jednoduseji?
Honza Hučín
Profil
Jestli chceš mít pevnou vzdálenost od okraje, řešil bych to marginem, anebo paddingem toho obalovacího prvku.
Anonymní
Profil *
no jo, ja vedel ze jsem trotl :) diky.
Anonymní
Profil *
mno, tak mozna trotl nejsem, nebo jsem jeste vetsi...

pokud bych to chtel resit at marginem, ci paddingem obalovaciho prvku, stale je tu ten problem. nemuzu nastavit width/height prece tak, aby byli relativni, a zaroven mensi o konstantni hodnotu ne?

dejme tomu, ze chci mit proste cerveny ctyruhelnik vzdaleny od kraje okna 10px ktery se bude prizpusobovat zmenam.
Anonymní
Profil *
porad jsem to zkousel s doctype xhtml strict a neslo mi to. akorat stacilo smazat dva radky a napsat opravdu jen margin obalovaciho prvku a height vnoreneho.
hm, a v opere to nefunguje ani tak.

takze se tu opravdu placam ja a je nejake jednoduche reseni nebo to nesmim udelat v xhtml a navic budu vlastne vytvaret dva styly? to prece neni mozne.
habendorf
Profil
No a proč musí být ten prvek abs. pozicovaný? To je přece blbost.
Anonymní
Profil *
nemusi.
habendorf
Profil
Tak pak to přece není problém, stačí margin.
Anonymní
Profil *
no, jak rikam jsem asi trotl. dle meho to problem je. kdyz nastavim margin dejme tomu 50px, jaky pak mam nastavit height? pokud nastavim 100% tak pak ma vysku 100% obrazovky + 100px tzn. scrollbar.
Plaváček
Profil
Tohle je plácání prázdné slámy, co nám to zkusit nakreslit, abychom měli představu, co vlastně hodláš dokázat?
Anonymní
Profil *
obdelnicek, ktery se prizpusobuje rozmerum okna. zaplnuje cele okno krom okraje urceneho v px.
Plaváček
Profil
a co obsah?
Anonymní
Profil *

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
</head>
<body style="margin:50px;">
<div style="background:#990000; height:100%">
</div>
</body>
</html>


ale aby to fungovalo i v opere...
Plaváček
Profil
Možná ti pomůže tohle http://www.jakpsatweb.cz/css/css-vertikalni-centrovani.html , ale bez záruky. Možná ti totiž uteklo to základní, co činí stránku stránkou. Obrazovka je jenom průzor, kterým koukáš na nějaký obsah. Nikdy dopředu nemůžeš znát přesnou výšku stránky, pokud obsahuje jakýkoliv variabilní obsah (třeba text). Nikdy nevíš, jaké uživatel použije zobrazovací zařízení a tak dále a tak dále. Prostě - vertikální centrování je cesta, kterou se vydávají jenom dobrodruzi, kteří nemají nic jiného na práci.
habendorf
Profil
obdelnicek, ktery se prizpusobuje rozmerum okna. zaplnuje cele okno krom okraje urceneho v px.

To je přece kravina - zvětším si písmo a co se bude dít?
Anonymní
Profil *
Tak jsem mozna dobrodruh nu :) Nicmene porad jsem si rikal, ze to je prkotina. Avsak nejde o vertikalni centrovani. Proste mam sve duvody proc to tak chci mit, zadny variabilni obsah tam nebude, jen chci aby byl prizpusobivy. Udelam to tak jak jsem si stejne myslel ze to dopadne: u nejmensiho rozliseni napocitam procenta aby muj okraj byl okrajem. U vetsich rozliseni bude zkratka mezi okrajem a obsahem mensi mezera. Delane vse v % je to fraska, konstantni rozmer okraje a neresitelny problem. Diky vsem za snahu mi pomoci.
Plaváček
Profil
Bude se dít zhruba tohle: http://www.edu.cz , zkuste IE a zvětšit si písmo na největší. Podařenější puzzle nekoupíte ani v Tescu :)
Plaváček
Profil
Anonymní

rádi bychom ti pomohli, ale to co chceš, je současnými prostředky HTML a CSS neřešitelné. Zbývá ti poohlédnout se po aktivním skriptování (javascript by to asi zvládnul, ale na to nejsem odborník). Osobně bych to nedělal, většinou přijdeš na to, že potíže způsobené znásilňováním technologie naprudko nikam nevede. Návštěvníky tvého webu zajímá především obsah, forma je podružná. A to platí obecně.
habendorf
Profil
Pozor, neřešitelné to rozhodně není. Podívej se třeba na http://www.brs.cz/ a zahýbej si oknem. Místo hlavičky a patičky si představ prázdno a máš to co chceš.
habendorf
Profil
Jen doplním, že jsem nereagoval na Plaváčka ale na Anonymního, jen píšu pomalu :o)
Navíc na BRS je použito právě Plaváčkovo řešení.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.