Autor Zpráva
martin27
jak mám udělat odkaz,že když na něj pojedu změní se jeho pozadí za textem a to vym jak udělat akorat když to udělám tak se pak všeem odkazům na stránce mění pozadí za ním , jak to mám udělat jen na jeden odkaz?díkes
Plaváček
Dáš tomu odkazu nějakou třídu (class), třeba takto podobně:

v CSS

a.zmena {background: black}
a.zmena:hover {background: red}

a HTML

<a class="zmena">odkaz</a>
martin27
<html>
<body>
<title>Zubweb</title>
<pre>
<div style="background: url(logonej.gif) no-repeat;">

<a href="01.htm"><font size="6"><style>a { color:#ff4500;} a:hover {color:#ffd700;} </style><b><i>www.zubweb.wz.cz</b></i></font></a>
<TABLE WIDTH="221" HEIGHT="80.7%" ALIGN="left" cellspacing="0"></div>
<TD WIDTH="80" background="lav.PNG" ALIGN="CENTER">
<style type = "text/css">
body
{
margin: 0px; padding: 0px;
}
</style>
</tr>
</td></table>

<table width="72.48%" align="left" height="30" background="1.png" style="border: 1px solid black;">
<td width="150" align="center">
<tr>
<td>
<script type="text/javascript" src="dropdown.js">
</script>
<!-- Dropdown Menu -->

<div id="menu_parent"
style="width: 100px; border: 1px solid black; background: #4682b4; padding: 0px 6px;
font-weight: 900; color: black;" align="center">
body
a:hover {background-color: #00bfff;}
a.zmena:hover {background: red}
</style>
Main Menu
</div>
<div id="menu_child"
style="position: absolute; visibility: hidden; background: #FFFFEE;">
<a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0; border-bottom: none;" href="#">Item 1</a>
<a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0; border-bottom: none;" href="#">Item 2</a>
<a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0;" href="#">Item 3</a>
</div>

<script type="text/javascript">
at_attach("menu_parent", "menu_child", "hover", "y", "pointer");
</script>
</td>
<td>

<!-- Dropdown Menu -->
<div id="menu_parent1"
style="width: 100px; border: 1px solid black; background: #4682b4; padding: 0px 6px;
Main Menu
</div>
<div id="menu_child1"
<a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0; border-bottom: none;" href="#">Item 1</a>
<a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0; border-bottom: none;" href="#">Item 2</a>
<a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0;" href="#">Item 3</a>
</div>

at_attach("menu_parent1", "menu_child1", "hover", "y", "pointer");
</script>
</td>
<td>
<!-- Dropdown Menu -->

<div id="menu_parent3"
Main Menu
</div>
<div id="menu_child3"
</div>

at_attach("menu_parent3", "menu_child3", "hover", "y", "pointer");
</script>
</td>
<td>
<!-- Dropdown Menu -->

<div id="menu_parent2"
Main Menu
</div>
<div id="menu_child2"
</div>

at_attach("menu_parent2", "menu_child2", "hover", "y", "pointer");
</script>
</td>
</table>

<TABLE WIDTH="170" HEIGHT="12%" ALIGN="right" cellspacing="0" border="1"></div>
body
{
margin: 0px; padding: 0px;
} </style>
<TD WIDTH="150" bgcolor="peru" ALIGN="center">
<i><b><span style="color: black;"><script>
var datum = new Date(); // aktuální datum
var denVTydnu = new Array("neděle","pondělí", "úterý", "středa", "čtvrtek", "pátek", "sobota");
var retezec = "Dnes je: "; // postupně se k němu budou přičítat další řetězce
retezec += denVTydnu[datum.getDay()] + " "; // Den v týdnu
retezec += datum.getDate() + "."; // Den v měsíci
retezec += (1 + datum.getMonth()) + "."; // Měsíce jsou číslovány od nuly
retezec += datum.getFullYear() + " "; // Rok ve formátu 0000
document.write( retezec ); // Výpis řetězce do dokumentu
</script></i></b>
<strong><span id="cas">h</span>
<script>
function naplnCas (){
var datum = new Date(); // prave aktualni cas
aktualniCas = datum.getHours() + ":" + datum.getMinutes() + ":" + datum.getSeconds();
// vybral jsem z data, co potrebuju a obalil znamenky, aby se to prevedlo na retezec
window.document.getElementById("cas").innerHTML = aktualniCas;
// vypocitana hodnota se vklada jako html dovnitr elemnetu, ktery ma id "cas"
}
naplnCas(); //naplneni na zacatku
window.setInterval("naplnCas()", 1000); //pravidelna zmena, 1000 je sekunda
</script></tr></td></table>

<big><big><big><big><big><big><big><big><b><i>Novinky na webu</i></b></big></big></big></big></big></big></big><hr color="lighblue" width="400">

<TABLE align="center" cellspacing="0" border="1" style="border: 1px solid black;">
<style type="text/css">
body{margin: 0px; padding: 0px;}
</style>
<tr>
<td width="550" bgcolor="OliveDrab"><pre><big><big>Článek zveřejněn: 27.5.06 přidat:</big></big><a href="00.htm" style="text-decoration: none;"><big><big>komentář</big></big></a></td></pre>
</tr>

<tr>
<td width="550" bgcolor="OliveDrab"><pre>
<big><big><b>Zubweb</b></big></big>
<big><i> S radostí vám oznamuji,že <b>ZUBWEB</b> je plně v provozu.
Za další bych vás chtěl požádat o to,
že když se na stránce objeví chyba napište mi ji prosím
do guestbooku.
K guestbooku můžete do ní psát svoje názory a
to co byste chtěli vidět na mé stránce.
Moc vám děkuji.</i></big>
</td>
</tr>
</table>

A kam to mám napsat napsal sem to tam pod <div id ale dela to stale u vsech radte pls
Mistr
<big><big><big><big><big><big><big><big><b><i>Novinky na webu</i></b></big></big></big></big></big></big></big>
A hrome...
Mistr
martin27
jak to mám udělat jen na jeden odkaz
Jak už Ti radil Plaváček: tomu odkazu dáš třídu (class). Těžko Ti ve výpisu kódu poradit, když nevíme, který dokaz má být jiný než všechny ostatní. Alespoň já jsem to z kódu nepoznal.
martin27
co je z <big><big>....... asi když tam napíšu <h1> tak se mi to skurvy tak co
martin27
<a href="x.htm"><style>a { color: red;} a:hover {color: black;} </style>klhk</a>
udělám takovýto jednoduchý odkaz s hover a pak se mi vsechny odkazy mění stejně jako tenhle tak jak to mám udělat aby se mi měnil je jeden?
Mistr
martin27
tak se mi to skurvy tak co
Co že Ti to? Vol slova!
Mistr
martin27
<a href="x.htm"><style>a { color: red;} a:hover {color: black;} </style>klhk</a>
Piš to:
<a href="x.htm" style="a {color: red;} a:hover {color: black;}:>klhk</a>
Mistr
Nevím, jak se to píše takhle in-line. S úspěchem se na to využívá definice stylu v části <head>.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0