Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
martin27 Profil |
#1 · Zasláno: 6. 4. 2006, 07:03:07
jak mám udělat odkaz,že když na něj pojedu změní se jeho pozadí za textem a to vym jak udělat akorat když to udělám tak se pak všeem odkazům na stránce mění pozadí za ním , jak to mám udělat jen na jeden odkaz?díkes
|
||
Plaváček Profil |
#2 · Zasláno: 6. 4. 2006, 07:10:17
Dáš tomu odkazu nějakou třídu (class), třeba takto podobně:
v CSS a.zmena {background: black} a.zmena:hover {background: red} a HTML <a class="zmena">odkaz</a> |
||
martin27 Profil |
#3 · Zasláno: 6. 4. 2006, 07:29:26
<html>
<body> <title>Zubweb</title> <pre> <div style="background: url(logonej.gif) no-repeat;"> <a href="01.htm"><font size="6"><style>a { color:#ff4500;} a:hover {color:#ffd700;} </style><b><i>www.zubweb.wz.cz</b></i></font></a> <TABLE WIDTH="221" HEIGHT="80.7%" ALIGN="left" cellspacing="0"></div> <TD WIDTH="80" background="lav.PNG" ALIGN="CENTER"> <style type = "text/css"> body { margin: 0px; padding: 0px; } </style> </tr> </td></table> <table width="72.48%" align="left" height="30" background="1.png" style="border: 1px solid black;"> <td width="150" align="center"> <tr> <td> <script type="text/javascript" src="dropdown.js"> </script> <!-- Dropdown Menu --> <div id="menu_parent" style="width: 100px; border: 1px solid black; background: #4682b4; padding: 0px 6px; font-weight: 900; color: black;" align="center"> <style type = "text/css"> body a:hover {background-color: #00bfff;} a.zmena:hover {background: red} </style> Main Menu </div> <div id="menu_child" style="position: absolute; visibility: hidden; background: #FFFFEE;"> <a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0; border-bottom: none;" href="#">Item 1</a> <a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0; border-bottom: none;" href="#">Item 2</a> <a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0;" href="#">Item 3</a> </div> <script type="text/javascript"> at_attach("menu_parent", "menu_child", "hover", "y", "pointer"); </script> </td> <td> <!-- Dropdown Menu --> <div id="menu_parent1" style="width: 100px; border: 1px solid black; background: #4682b4; padding: 0px 6px; font-weight: 900; color: black;" align="center"> Main Menu </div> <div id="menu_child1" style="position: absolute; visibility: hidden; background: #FFFFEE;"> <a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0; border-bottom: none;" href="#">Item 1</a> <a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0; border-bottom: none;" href="#">Item 2</a> <a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0;" href="#">Item 3</a> </div> <script type="text/javascript"> at_attach("menu_parent1", "menu_child1", "hover", "y", "pointer"); </script> </td> <td> <!-- Dropdown Menu --> <div id="menu_parent3" style="width: 100px; border: 1px solid black; background: #4682b4; padding: 0px 6px; font-weight: 900; color: black;" align="center"> Main Menu </div> <div id="menu_child3" style="position: absolute; visibility: hidden; background: #FFFFEE;"> <a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0; border-bottom: none;" href="#">Item 1</a> <a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0; border-bottom: none;" href="#">Item 2</a> <a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0;" href="#">Item 3</a> </div> <script type="text/javascript"> at_attach("menu_parent3", "menu_child3", "hover", "y", "pointer"); </script> </td> <td> <!-- Dropdown Menu --> <div id="menu_parent2" style="width: 100px; border: 1px solid black; background: #4682b4; padding: 0px 6px; font-weight: 900; color: black;" align="center"> Main Menu </div> <div id="menu_child2" style="position: absolute; visibility: hidden; background: #FFFFEE;"> <a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0; border-bottom: none;" href="#">Item 1</a> <a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0; border-bottom: none;" href="#">Item 2</a> <a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0;" href="#">Item 3</a> </div> <script type="text/javascript"> at_attach("menu_parent2", "menu_child2", "hover", "y", "pointer"); </script> </td> </table> <TABLE WIDTH="170" HEIGHT="12%" ALIGN="right" cellspacing="0" border="1"></div> <style type = "text/css"> body { margin: 0px; padding: 0px; } </style> <TD WIDTH="150" bgcolor="peru" ALIGN="center"> <i><b><span style="color: black;"><script> var datum = new Date(); // aktuální datum var denVTydnu = new Array("neděle","pondělí", "úterý", "středa", "čtvrtek", "pátek", "sobota"); var retezec = "Dnes je: "; // postupně se k němu budou přičítat další řetězce retezec += denVTydnu[datum.getDay()] + " "; // Den v týdnu retezec += datum.getDate() + "."; // Den v měsíci retezec += (1 + datum.getMonth()) + "."; // Měsíce jsou číslovány od nuly retezec += datum.getFullYear() + " "; // Rok ve formátu 0000 document.write( retezec ); // Výpis řetězce do dokumentu </script></i></b> <strong><span id="cas">h</span> <script> function naplnCas (){ var datum = new Date(); // prave aktualni cas aktualniCas = datum.getHours() + ":" + datum.getMinutes() + ":" + datum.getSeconds(); // vybral jsem z data, co potrebuju a obalil znamenky, aby se to prevedlo na retezec window.document.getElementById("cas").innerHTML = aktualniCas; // vypocitana hodnota se vklada jako html dovnitr elemnetu, ktery ma id "cas" } naplnCas(); //naplneni na zacatku window.setInterval("naplnCas()", 1000); //pravidelna zmena, 1000 je sekunda </script></tr></td></table> <big><big><big><big><big><big><big><big><b><i>Novinky na webu</i></b></big></big></big></big></big></big></big><hr color="lighblue" width="400"> <TABLE align="center" cellspacing="0" border="1" style="border: 1px solid black;"> <style type="text/css"> body{margin: 0px; padding: 0px;} </style> <tr> <td width="550" bgcolor="OliveDrab"><pre><big><big>Článek zveřejněn: 27.5.06 přidat:</big></big><a href="00.htm" style="text-decoration: none;"><big><big>komentář</big></big></a></td></pre> </tr> <tr> <td width="550" bgcolor="OliveDrab"><pre> <big><big><b>Zubweb</b></big></big> <big><i> S radostí vám oznamuji,že <b>ZUBWEB</b> je plně v provozu. Za další bych vás chtěl požádat o to, že když se na stránce objeví chyba napište mi ji prosím do guestbooku. K guestbooku můžete do ní psát svoje názory a to co byste chtěli vidět na mé stránce. Moc vám děkuji.</i></big> </td> </tr> </table> A kam to mám napsat napsal sem to tam pod <div id ale dela to stale u vsech radte pls |
||
Mistr Profil |
#4 · Zasláno: 6. 4. 2006, 11:51:47
<big><big><big><big><big><big><big><big><b><i>Novinky na webu</i></b></big></big></big></big></big></big></big>
A hrome... |
||
Mistr Profil |
#5 · Zasláno: 6. 4. 2006, 11:54:03
martin27
jak to mám udělat jen na jeden odkaz Jak už Ti radil Plaváček: tomu odkazu dáš třídu (class). Těžko Ti ve výpisu kódu poradit, když nevíme, který dokaz má být jiný než všechny ostatní. Alespoň já jsem to z kódu nepoznal. |
||
martin27 Profil |
#6 · Zasláno: 6. 4. 2006, 14:39:53
co je z <big><big>....... asi když tam napíšu <h1> tak se mi to skurvy tak co
|
||
martin27 Profil |
#7 · Zasláno: 6. 4. 2006, 15:03:16
<a href="x.htm"><style>a { color: red;} a:hover {color: black;} </style>klhk</a>
udělám takovýto jednoduchý odkaz s hover a pak se mi vsechny odkazy mění stejně jako tenhle tak jak to mám udělat aby se mi měnil je jeden? |
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
Mistr Profil |
#8 · Zasláno: 11. 4. 2006, 00:01:56
martin27
tak se mi to skurvy tak co Co že Ti to? Vol slova! |
||
Mistr Profil |
#9 · Zasláno: 11. 4. 2006, 00:04:06
martin27
<a href="x.htm"><style>a { color: red;} a:hover {color: black;} </style>klhk</a> Piš to: <a href="x.htm" style="a {color: red;} a:hover {color: black;}:>klhk</a> |
||
Mistr Profil |
#10 · Zasláno: 11. 4. 2006, 00:05:06
Nevím, jak se to píše takhle in-line. S úspěchem se na to využívá definice stylu v části <head>.
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0