Autor Zpráva
martin27
<a href="x.htm"><style>a { color: red;} a:hover {color: black;} </style>klhk</a>
udělám takovýto jednoduchý odkaz s hover a pak se mi vsechny odkazy mění stejně jako tenhle tak jak to mám udělat aby se mi měnil je jeden a to tento?
Anonymní
Profil *
das ho do nejakeho prvku treba div
<div class="odkaz"><a href=.....></div>
a do stylu(v hlavicce! )
<style>
.odkaz a:link, a:visited, a:active{color: red;}
.odkaz a:hover{color:black;}
</style>
esemeska
zapomněl jsem se přihlásit :)
RPG
esemeska
Dávat odkaz do <div> je pěkná blbost, <div> je blokový element.

martin27
Použij třídu, kterou ti napsal(a ;-)) esemeska na odkaz:
<a href="nekam.html" class="odkaz">text odkazu</a>
habendorf
<a href="x.htm"><style>a { color: red;} a:hover {color: black;} </style>klhk</a>

Uf, co to je? Přečti si na JPW něco o zápisu stylů.
Radek Hrabůvka
Pokud víš jistě, že i v budoucnu bude na stránce jen jeden odkaz, co má vypadat jinak, použij identifikátor, jinak třídu. Yuhů podobné věci popisije na příkladu s různými barvami odkazů (ať to sem nemusím opisovat).
Samozřejmě jde měnit nejen barvy, ale jakékoliv CSS vlastnosti. Je však vhodné, aby se při hover odkazu neměnila jeho velikost.
sms
Profil *
nevím proč, ale identifikatory ani tridy mi na A nefunguji:( takze jsem pouzil div
jozob
RPG
"Dávat odkaz do <div> je pěkná blbost, <div> je blokový element."
Nie je na tom nič neobvyklé. Chceš zoznam profesionálnych kóderov, ktorí to využívaju? :-)
Neviem, čo by na tom bolo zlé. To, či sa to hodí alebo nie závisi od konkrétnej situácie.

sms
"nevím proč, ale identifikatory ani tridy mi na A nefunguji :("
Tak to sa DIVím (.-)). Naštuduj si www.jakpsatweb.cz/css
mata
Nie je na tom nič neobvyklé. Chceš zoznam profesionálnych kóderov, ktorí to využívaju? :-)
Neviem, čo by na tom bolo zlé. To, či sa to hodí alebo nie závisi od konkrétnej situácie.

IMHO mi to taky nepřipadá vhodné - kód pak zbytečně trpí classitidou a divitidou. Pokud je to menu o více položkách pak nejlépe balit do UL-LI, pokud se jedná o jednotlivé výskyty pak přes class přiřazené přímo Ačku. Důvod pro obalení do DIVu nevidím.
jozob
mata
"Důvod pro obalení do DIVu nevidím."
Vo väčšine prípadov ani ja. Len mi išlo o to, že na tom nie je nič zlé, pretože RPG napísal, že je to blbosť. Obalenie odkazu DIVom je často vidieť v hlavičkách webov. (samozrejme to nie je obalené práve pre ten odkaz, len tým chcem demonštrovať, že to nie je blbosť)
RPG
jozob, mata
Zdá se, že jste mě špatně pochopili. martin27 chtěl změnit barvu jen u jednoho odkazu. A na to <div> použije stěží, protože <div> udělá řádkový zlom. A co když onen odkaz potřebuje uprostřed nějakého textu? Hm? :-)

Proti <div> jako takovým samozřejmě nic nemám.
jozob
RPG
Samozrejme, že my to vieme. Len ma trošku prekvapilo tvrdenie "Dávat odkaz do <div> je pěkná blbost, <div> je blokový element.", ktoré nie je v globále pravdivé. Samozrejme v tomto prípade sa to neoplatí používať.

"A na to <div> použije stěží, protože <div> udělá řádkový zlom."
display: inline; :-)))
RPG
jozob
Perfektní překroucení :-)). Tedy, proč nepoužít <span>? Proto jsem říkal, že v tomto případě je to kravina.

Mimochodem nejjednodušší by bylo opravdu přiřadit odkazu třídu, nedělat to pomocí neutrálních tagů.
jozob
RPG
Ale to je jasné. Jediné čo som urobil bolo, že som opravil Tvoje tvrdenie. Už to nechaj tak. :-)
RPG
jozob
Bude to tak nejlepší :-).
Anonymní
Profil *
co se stane když tam to div nenapíšu? (martin27) dík
Anonymní
Profil *
Lidi poradili byste mi kam dat backgroundovej hover v tomhle rozbalovacim menu ??? dík (dyžtak napište kam ho mám vepsat)
<!-- Dropdown Menu -->
<div id="menu_parent1"
style="width: 100px; border: 1px solid black; background: #4682b4; padding: 0px 6px;
font-weight: 900; color: black;" align="center">
Zajímavosti
</div>
<div id="menu_child1"
style="position: absolute; visibility: hidden; background: #FFFFEE;">
<a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0; border-bottom: none;" href="#">Optické klamy</a>
<a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0; border-bottom: none;" href="#">Záhady</a>
<a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0;" href="#">Item 3</a>
</div>

<script type="text/javascript">
at_attach("menu_parent1", "menu_child1", "hover", "y", "pointer");
</script>
</td>
RPG
Anonymní
Zalomí se ti za ukončeným </div> řádek. A to je, hádám, pro tebe nežádoucí efekt.
Anonymní
Profil *
<table border="1" bordercolor="black" align="center" cellspacing="0" width="150">
<tr><td bgcolor="green" align="center" cellspacing="0"><b>Menu</b></td></tr>
<tr><td bgcolor="silver" align="center" cellspacing="0"><a href="0.htm">hjas</a></td></tr>
<tr><td bgcolor="silver" align="center" cellspacing="0"><a href="0.htm">Download</a></td></tr>
<tr><td bgcolor="silver" align="center" cellspacing="0"><a href="0.htm">Odkazy</a></td></tr>
<tr><td bgcolor="silver" align="center" cellspacing="0"><a href="0.htm">Guestbook</a></td></tr>
<tr><td bgcolor="silver" align="center" cellspacing="0"><a href="0.htm">Chat</a></td></tr>
</td></tr></div>
Ako mám udělat měnící se pozadí za odkazem ,ale jen v této tabulce na těchto odkazech na jiných už né díky za radu.
Tin
<style>
table td a:hover{
background...
}
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0