Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
martin27 Profil |
#1 · Zasláno: 6. 4. 2006, 18:16:52
<a href="x.htm"><style>a { color: red;} a:hover {color: black;} </style>klhk</a>
udělám takovýto jednoduchý odkaz s hover a pak se mi vsechny odkazy mění stejně jako tenhle tak jak to mám udělat aby se mi měnil je jeden a to tento? |
||
Anonymní Profil * |
#2 · Zasláno: 6. 4. 2006, 18:29:35
das ho do nejakeho prvku treba div
<div class="odkaz"><a href=.....></div> a do stylu(v hlavicce! ) <style> .odkaz a:link, a:visited, a:active{color: red;} .odkaz a:hover{color:black;} </style> |
||
esemeska Profil |
#3 · Zasláno: 6. 4. 2006, 18:30:32
zapomněl jsem se přihlásit :)
|
||
RPG Profil |
#4 · Zasláno: 6. 4. 2006, 19:01:00
esemeska
Dávat odkaz do <div> je pěkná blbost, <div> je blokový element. martin27 Použij třídu, kterou ti napsal(a ;-)) esemeska na odkaz: <a href="nekam.html" class="odkaz">text odkazu</a> |
||
habendorf Profil |
#5 · Zasláno: 6. 4. 2006, 19:33:56
<a href="x.htm"><style>a { color: red;} a:hover {color: black;} </style>klhk</a>
Uf, co to je? Přečti si na JPW něco o zápisu stylů. |
||
Radek Hrabůvka Profil |
#6 · Zasláno: 7. 4. 2006, 01:51:22 · Upravil/a: Radek Hrabůvka
Pokud víš jistě, že i v budoucnu bude na stránce jen jeden odkaz, co má vypadat jinak, použij identifikátor, jinak třídu. Yuhů podobné věci popisije na příkladu s různými barvami odkazů (ať to sem nemusím opisovat).
Samozřejmě jde měnit nejen barvy, ale jakékoliv CSS vlastnosti. Je však vhodné, aby se při hover odkazu neměnila jeho velikost. |
||
sms Profil * |
#7 · Zasláno: 7. 4. 2006, 10:29:23
nevím proč, ale identifikatory ani tridy mi na A nefunguji:( takze jsem pouzil div
|
||
jozob Profil |
#8 · Zasláno: 7. 4. 2006, 10:45:01
RPG
"Dávat odkaz do <div> je pěkná blbost, <div> je blokový element." Nie je na tom nič neobvyklé. Chceš zoznam profesionálnych kóderov, ktorí to využívaju? :-) Neviem, čo by na tom bolo zlé. To, či sa to hodí alebo nie závisi od konkrétnej situácie. sms "nevím proč, ale identifikatory ani tridy mi na A nefunguji :(" Tak to sa DIVím (.-)). Naštuduj si www.jakpsatweb.cz/css |
||
mata Profil |
#9 · Zasláno: 7. 4. 2006, 10:52:30
Nie je na tom nič neobvyklé. Chceš zoznam profesionálnych kóderov, ktorí to využívaju? :-)
Neviem, čo by na tom bolo zlé. To, či sa to hodí alebo nie závisi od konkrétnej situácie. IMHO mi to taky nepřipadá vhodné - kód pak zbytečně trpí classitidou a divitidou. Pokud je to menu o více položkách pak nejlépe balit do UL-LI, pokud se jedná o jednotlivé výskyty pak přes class přiřazené přímo Ačku. Důvod pro obalení do DIVu nevidím. |
||
jozob Profil |
#10 · Zasláno: 7. 4. 2006, 10:57:48
mata
"Důvod pro obalení do DIVu nevidím." Vo väčšine prípadov ani ja. Len mi išlo o to, že na tom nie je nič zlé, pretože RPG napísal, že je to blbosť. Obalenie odkazu DIVom je často vidieť v hlavičkách webov. (samozrejme to nie je obalené práve pre ten odkaz, len tým chcem demonštrovať, že to nie je blbosť) |
||
RPG Profil |
#11 · Zasláno: 7. 4. 2006, 12:27:22
jozob, mata
Zdá se, že jste mě špatně pochopili. martin27 chtěl změnit barvu jen u jednoho odkazu. A na to <div> použije stěží, protože <div> udělá řádkový zlom. A co když onen odkaz potřebuje uprostřed nějakého textu? Hm? :-) Proti <div> jako takovým samozřejmě nic nemám. |
||
jozob Profil |
#12 · Zasláno: 7. 4. 2006, 12:30:17
RPG
Samozrejme, že my to vieme. Len ma trošku prekvapilo tvrdenie "Dávat odkaz do <div> je pěkná blbost, <div> je blokový element.", ktoré nie je v globále pravdivé. Samozrejme v tomto prípade sa to neoplatí používať. "A na to <div> použije stěží, protože <div> udělá řádkový zlom." display: inline; :-))) |
||
RPG Profil |
#13 · Zasláno: 7. 4. 2006, 13:48:55
jozob
Perfektní překroucení :-)). Tedy, proč nepoužít <span>? Proto jsem říkal, že v tomto případě je to kravina. Mimochodem nejjednodušší by bylo opravdu přiřadit odkazu třídu, nedělat to pomocí neutrálních tagů. |
||
jozob Profil |
#14 · Zasláno: 7. 4. 2006, 13:51:42
RPG
Ale to je jasné. Jediné čo som urobil bolo, že som opravil Tvoje tvrdenie. Už to nechaj tak. :-) |
||
RPG Profil |
#15 · Zasláno: 7. 4. 2006, 15:45:34
jozob
Bude to tak nejlepší :-). |
||
Anonymní Profil * |
#16 · Zasláno: 7. 4. 2006, 19:19:46
co se stane když tam to div nenapíšu? (martin27) dík
|
||
Anonymní Profil * |
#17 · Zasláno: 7. 4. 2006, 20:47:37
Lidi poradili byste mi kam dat backgroundovej hover v tomhle rozbalovacim menu ??? dík (dyžtak napište kam ho mám vepsat)
<!-- Dropdown Menu --> <div id="menu_parent1" style="width: 100px; border: 1px solid black; background: #4682b4; padding: 0px 6px; font-weight: 900; color: black;" align="center"> Zajímavosti </div> <div id="menu_child1" style="position: absolute; visibility: hidden; background: #FFFFEE;"> <a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0; border-bottom: none;" href="#">Optické klamy</a> <a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0; border-bottom: none;" href="#">Záhady</a> <a style="display: block; width: 100px; border: 1px solid black; padding: 0px 5px; text-decoration: none; font-weight: 900; color: #0000C0;" href="#">Item 3</a> </div> <script type="text/javascript"> at_attach("menu_parent1", "menu_child1", "hover", "y", "pointer"); </script> </td> |
||
RPG Profil |
#18 · Zasláno: 7. 4. 2006, 23:16:58
Anonymní
Zalomí se ti za ukončeným </div> řádek. A to je, hádám, pro tebe nežádoucí efekt. |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Anonymní Profil * |
#19 · Zasláno: 10. 4. 2006, 18:54:42
<table border="1" bordercolor="black" align="center" cellspacing="0" width="150">
<tr><td bgcolor="green" align="center" cellspacing="0"><b>Menu</b></td></tr> <tr><td bgcolor="silver" align="center" cellspacing="0"><a href="0.htm">hjas</a></td></tr> <tr><td bgcolor="silver" align="center" cellspacing="0"><a href="0.htm">Download</a></td></tr> <tr><td bgcolor="silver" align="center" cellspacing="0"><a href="0.htm">Odkazy</a></td></tr> <tr><td bgcolor="silver" align="center" cellspacing="0"><a href="0.htm">Guestbook</a></td></tr> <tr><td bgcolor="silver" align="center" cellspacing="0"><a href="0.htm">Chat</a></td></tr> </td></tr></div> Ako mám udělat měnící se pozadí za odkazem ,ale jen v této tabulce na těchto odkazech na jiných už né díky za radu. |
||
Tin Profil |
#20 · Zasláno: 10. 4. 2006, 20:29:40
<style>
table td a:hover{ background... } |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0