Autor Zpráva
Michalek
Profil
Přesně vím co chci, ale přesně nevím jak.
Chci pojízdný text.

Nevím ovśem, zda použít přimo MARQUEE nebo nějaký JAVASCRIPT.
Marquee se mi zdá výhodnější, asi bude jeho podpora v prohlížečích větší, ale popojíždění se mi zdá velice trhané, to u javascriptu nehrozí. Navíc nevím, jestli se marquee ještě pořád doporučuje nebo ne.
Můžete poradit?
Vít Dlouhý
Profil
Marquee se nikdy nedoporučovalo.
mat
Profil
mám pocit, že tag marquee podporují jen prohlížeče MSIE, ale i kdybych se pletl, je pravdou, že jestli mě při brouzdání webem něco ruší, tak je to právě přejíždějící text, otáčející se a blikající obrázky typu "under construction" apod. - doporučuji jezdící text nebrat...
Michalek
Profil
Kdyz teda myslite :-) Tak to holt udelam staticky :-) Dik
bojars
Profil
Alebo, ak by sisi rozmyslel (prepáč SuE)...
Yuhů
Profil
marquee je teď už asi půl roku podporováno i v Mozille, resp. na jádře Gecko. Takže bych do toho klidně šel.

Mnohem větší problém vidím v tom, jak se k tomu budou stavět uživatelé. Já marquee nedoporučuji ne proto, že by nebylo validní, ale proto, že jezdící texty lidi prostě štvou.

Pouvažoval bych také o flashi.

Animace javascriptem se dá udělat relativně snadno časovanou změnou absolutní pozice. Čekal bych ale, že to bude trhanější pohyb než marquee.
SuE
Profil
bojars: :-)
proč omluva? já ten web nevymyslela a o tom floatu stejně nemám ani potuchy
Vít Dlouhý
Profil
to Yuhů: Gecko to podporuje pouze kvůli zpětné kompatibilitě, používáním těchto příkazů se opět vracíme do "HTML" pravěku. Pokud vím, tak tento příkaz nebyl nikdy standardizován (čemž se nedivím), vymyslel si ho Internet Explorer.
Yuhů
Profil
Vítku, můj názor na standardy pravděpodobně znáš:

dobrý sluha, ale špatný pán.

Na pravěkosti nějakého prvku není IMHO nic špatného. Marquee nedoporučuju. Ale ne kvůli tomu, že pochází z pravěku, ale prostě proto, že uživatelé jezdící texty nenávidí.
Vít Dlouhý
Profil
to Yuhů: Vzhledem k tomu, že se zakladatel vlákna ptá na to JAK udělat jezdící text, tak o něj pravděpodobně má zájem, z toho lze usuzovat, že se mu tento prvek líbí --> ne všichni musí marquee nutně nenávidět.

Z toho důvodu si myslím, že je lepší použít jako argument objektivní fakta, než subjektivní názory (nelíbí se mi to a proto si myslím, že se to nelíbí ani ostatním apod.).
Michalek
Profil
Ja jsem tusil, ze to Yuhu nema rad, na me to take pusobi rusive, protoze se to "trhá," alespoň podle mých zkušeností.
Když jsem ale kouknul na stránku u Yuhůa, kde se MARQUEE popisuje, zjistil jsem, ze to ma hodne parametru a podarilo se mi to vyladit tak, aby to jelo a neskakalo :-) Takze to casem asi pouziji.

Me slo o to, aby to cloveka upoutalo, ale nerusilo, je jeste nejaky jiny zpusob? krome modreho pisma a cerveneho pozadi? Ale to uz odbocujeme od dotazu.

Subjektivni nazory jsou taky dobry, ne?
davee
Profil
a co tak zapisat javascriptom marquee? vyhnes sa flashu (ak potrebujes), dostanes validny kod a bude to plynulejsie ako kodit vlastny javascript, ktory bude menit suradnice absolutne pozicovaneho prvku. pripadne urobit v ramci funkcie check na browser -> novy gecko a IE dostanu marquee a ostatne prehliadace tvoj vlastny jazdiaci marquee.

kazdopadne sa priklanam k nazoru, ze pokial sa da, vykaslat sa na cely beziaci text. aj ked niekedy to byva tazke, presadit svoj nazor, zvlast ked ma zadavatel webu SVOJE PREDSTAVY :)
Yuhů
Profil
Vítku, máš pravdu, byl jsem nemístně subjektivní. Chtěl jsem to jenom dát do kontrastu.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.