Autor Zpráva
Suta
Profil
Jak, prosím, zaspat nejsprávněji kód, kdy:

1. např. javascriptem otevírám do nového okna (třeba bez historie, vystředěné s danými rozměry atd.) fotografii - tak, aby odkaz fungoval (samozřejmě pak pouze do nového okna) i když nebude javascript povolen?

2. mám tabulku, kde je řádek s nějakými informacemi a pod ním je řádek s poznámkou - ten mám skrytý pomocí display: none a při kliknutí potřebuji, aby se opět zobrazil a při opětovném kliknutí se zase řádek zavře (tím pádem se tabulka posune a otevře/zavře se pod příslušným řádkem řádek s poznámkou). Samozřejmě pomocí stylů. Jít na to pomocí document.get.element.by ? Jak jinak a jak nejlépe?
roberta
Profil
1. chceš otvárať javasciptom nové okno, keď nebude povolený javascript? zaujímavé...
nestačí <a href="velka_fotka" target="_blank">mala fotka</a> ?

2. to je tiež javascript, tiež ti to nebude fungovať pri vypnutom javascripte
možno sa ti bude páčit toto (pozri zdrojový kód)
http://css.interval.cz/priklady/priklad-89-1.htm
PerToon
Profil
ad 1)

<a href="velka_fotka" target="_blank" onclick="window.open('velka_fotka', další atributy); return false;">malá fotka</a>

Funguje s javascriptem na tvoje vymyšlený okno a bez javascriptu do novýho okna obyčejnýho.
Suta
Profil
roberta
Nepochopil jsi otázku. Ano, chci otevírat okno javascriptem (kvůli efektům, které nedosáhneš ničím jiným - a pochopitelně předpokládám, že aby odkaz fungoval, musí jej mít uživatel povolený :). Ovšem pokud bude mít uživatel javascript zakázaný, potřebuji, aby odkaz fungoval normálně. Jde mi tedy o to, jak spojit javascriptovou funkci s normálním odkazem.
PerToon
Profil
Suta- Tak zkus to moje, to by mělo dělat to co chceš. Ještě teda radši pročíst si k tomu http://www.jakpsatweb.cz/javascript/window.open.html
Suta
Profil
PerToon
Jasně, je to možnost (jen nemůžu použít parametr target, který ve striktním html není povolen). Spíše mi šlo o druhý dotaz, jak dosáhnout požadovaného efektu, tedy jak se dostat ke stylu, zda je opravdu nejlepší document.getElementById. Poradí někdo?
Suta
Profil
PerToon
Jasně, je to možnost (jen nemůžu použít parametr target, který ve striktním html není povolen). Spíše mi šlo o druhý dotaz, jak dosáhnout požadovaného efektu, tedy jak se dostat ke stylu, zda je opravdu nejlepší document.getElementById. Poradí někdo?
PerToon
Profil
Zkus tohle http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/skryvani-odkryvani.html nepoužít na nadpis, ale na řádek tabulky, hm?
Suta
Profil
PerToon
Jasně, to je přesně způsob přes document.getElementById - jak jsem psal. Jen jsem se chtěl ujistit, zda je to "správný" způsob, nebo zná-li někdo "lepší".
PerToon
Profil
Používám to a zdá se mi to jako nejlepší způsob.
roberta
Profil
jen nemůžu použít parametr target, který ve striktním html není povolen
o tomto tu už boli diskusie, záleží na tom, aký "striktní html" používaš. a podľa môjho skromného názoru sa target môže kľudne použiť v hociakom html. predsa nerobíš stránky pre nejaký validátor...
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=10&topic=1 2887

a k tej druhej otázke neviem, prečo to chceš silou mocou robiť javascriptom... však po kliknutí na odkaz si nechaj, aby server vygeneroval novú stránku (s potrebnými textami), keď sa ti nepáči css hover... a keď už javascript, tak getElementById je "správny" spôsob
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0