Autor Zpráva
JOFO
Profil
Asi to bude pre vás stupídna otázka, ale aj tak:

Mám spravený design úvodnej "index" stránky. Je naprogramovaná v xhtml + css. V menu je 5 kategórií. Ako najjednoduchšie spraviť tieto podstránky? V podstate bude každá vypadať tak isto akurát v jednom dive sa bude meniť text.

Ako to plánujem robiť:
Prekopírujem index.html do iného adresára, premenujem na xxx1.html, prepíšem text a nasmerujem 1. odkaz z index...
Prekopírujem index.html do iného adresára, premenujem na xxx2.html, prepíšem text a nasmerujem 2. odkaz z index...
Prekopírujem index.html do iného adresára, premenujem na xxx3.html, prepíšem text a nasmerujem 3. odkaz z index...
........

Alebo sa to robí tak že sa nenačítava celá stránka, ale sa mení iba daný div?

Pri piatich kategóriách je môj postup jednoduchy, ale neviem si takto predstaviť robiť širšie vetvený web, preto sa pýtam....

Díki za každú radu
Leo
Profil
Vetsi weby se taky nedelaji staticke (kdy rucne tvorite veskery html kod), ale dynamicke, treba v PHP. To byste se z toho brzo zblaznil, Leo
JOFO
Profil
Vďaka za poznatok, ale nedozvedel som sa odpoveď. Je môj postup správny?

Keď budem chcieť pridať o mesiac ďalší odkaz musím prerobiť všetky stránky?
koudi
Profil
>Keď budem chcieť pridať o mesiac ďalší odkaz musím prerobiť všetky stránky?
Ano a právě proto se to dělá dynamicky přes php ;)
JOFO
Profil
díki
Meldo
Profil
JOFO
Keď budem chcieť pridať o mesiac ďalší odkaz musím prerobiť všetky stránky?

Nemusis ich prerobit. Staci do kazdej vlozit odkaz. Pri malich strankach sa to tak v podstate robi. Male stranky je zbytocne generovat z DB. Pokial planujes mat len 5-6podstranok, kludne to tak sprav. Bude to pre teba asinajjednoduchsie.
Axamith
Profil
Dotaz do pranice : co jsou malé stránky a co už ne ???
Michal Škrabálek
Profil
Axamith: takové, u kterých nebudete soptit, když budete muset na každé podstraně upravit jakoukoliv drobnost ;)
anonym104
Profil
ja to delam tak ze menu mam pomoci php includy, takze jej muzu editovat na vsech strankach... ap roste vse co bych kdy menil mam jako includu... zbytek jen zkopiruji... kdyztak mrkni jak sem to delal tady: www.majlont.cz ... i kdyz tam nic moc neuvidis... menu na vsech strankach je ovladane jednim souborem... takze staci otevrit soubor menu.php a upravit jeden radek a zmeni se mi to na vsech strankach... (nefunguje v FF) jeste to ladim
anonym104
Profil
ou pardon

www.majlont.cz tady je to menu
nothrem
Profil
anonym104: ještě by stálo za to uvést pro ty, co neumí php, že se to dá jednouše provést příkazem
<?php include 'menu.html'; ?> //hosting musí poskytovat PHP libovolné verze

nebo
<?php include '../slozka/slozka/menu.html'; ?> //apod.
JOFO
Profil
nothrem: diki moc. Presne toto som potreboval. Ulahcil si mi moc prace.

Ešte jedna vec:

<div id="menu">
<?php include '../slozka/slozka/menu.html'; ?>
</div>

alebo iba

<?php include '../slozka/slozka/menu.html'; ?>

a div bude už v html?
Leo
Profil
Ovsem musite mit na tom webhostingu zprovoznene PHP a soubory v NICHZ pouzijete include musi mit priponu php. Leo
nothrem
Profil
to záleží jen na tobě, jak to chceš udělat. Ale lepší by bylo mít ten div v menu.html, aby šel měnit stejně jako menu.

Záleží ale na tom, jak stránky budou řešeny - jestli bude všude stejné, nebo na každé stránce bude mít jiný vzhled.

Navíc pokud budeš dělat menu přes UL (<ul id=menu><li>první<li>druhý</ul>), tak už nepotřebuješ ten div (nebo ho můžeš použít na každé stránce pro změnu vzhledu menu).
JOFO
Profil
už to ide, díkes
nothrem
Profil
Jak psal Leo - soubory musí mít příponu PHP místo HTML (většina hostingů nemá nastavené HTML na parsování PHP)
JOFO
Profil
už to funguje, díki všetkým
stribny
Profil
Nebo se na tyhle malé "statické" weby používají CMS typu LucidCMS, které jsou na to přímo určené. Jednoduše se pak spravuje obsah, menu apod.
KuG@
Profil *
Plls poradte ako mam spravit podstranky ???
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.