Autor Zpráva
Lena
Profil *
Když si uložím stránky z: http://www.ordinarydream.com/theoc/ tak se mi poté nejde dostat do zdroje a ani to nejde upravit třeba ve FrontPage - takže do toho prostě nejde vlízt a zkopírovat text. Něco podobného bych chtěla použít na svých stránkách, jenže nemůžu přijít na to, jak to udělali. Je mi jasné, že to stránky moc neochrání, ale potřebuju jen něco, co znemožní kopírování textu laikům. Poradíte? Please?
none
Profil
to bohužel nejde mužeš akorat zablokovat pravé tlačítko myši ale v mozile to nefunguje a stejne si to muže dat do bloku a dat ctrl c a je to.
pro zabl.praveho tlač.myši je taty javascript
<SCRIPT language=javascript>

<!--
var isNav = (navigator.appName == "Netscape") ? true:false;
function no() {
var code = isNav ? which:event.button
if(code == 2 || code == 3) {
alert("Nekopíruj!!!!!!!!");
}
}
document.onmousedown = no;
if(isNav) {document.captureEvents(Event.MOUSEMOVE | Event.MOUSEDOWN);}
//-->
</SCRIPT>

ale jak řikam stejně to nepomuže.prostě co nechceš kopírovat to tam nedávej!!!
Leo
Profil
Cokoliv prijde do prohlizece se da ukrast / texty, obrazky, nic neuchranis, Leo
Acci
Profil
Jedině text uložit jako obrázek. Pak by uživatel, který chce získtat text, musel použít ORC. To by byl přístupný web.
bojars
Profil
2Lena: ja by som to tam nedával preto, lebo v kontextovom menu (pravé tlačítko) sú aj iné funkcie, ktoré sa týmto nezmyselný skriptom zablokujú. Dosť obľúbené je otváranie viacerých stránok naraz. Kým sa jedna načítava v "novom okne", prvú si prezerám a na tie ďalšie potom nemusím čakať. Naučil som tento spôsob aj moju manželku a verím, že nie je jediným "laikom", čo si takto prezerá stránky.
Mňa, osobne, tento skript na stránkach odraďuje od ich pozerania.
Yuhů
Profil
none, ten skript je fakt vtipnej. Příště zkus tohle:

<body oncontextmenu="return false">

ale jinak s tím kopírováním máš samozřejmě pravdu
none
Profil
Yuhů:
nevím co je na tom vtipný?funguje ten script funguje tak co?
Leo
Profil
Ten kod je vtipny protoze je pro Netscape 4, Leo
Leo
Profil
I kdyz je pravda ze Yuhuuovo oncontextmenu je zase jen pro IE, jestli je nepletu, Leo
Lena
Profil *
Díky za rady, ale stejně jsem pořád nepochopila, jak to udělali, že se do té stránky po uložení nejde dostat přes "upravit" (například ve front page).
Kráťa
Profil
Já jsem zase nepochopil, přoč tomu chce Lena bránit a sama to dělá. Možná ale jde o tak úžasný kód, který budou všichni chtít.
Lena
Profil *
Kráťa: Prostě mě to zajímá, a tak jsem se zeptala (mimochodem slušně)... takže by sis mohl nechat ty svý ironický kecy pro sebe.
Fred
Profil
Lena
jsem pořád nepochopila, jak to udělali Potencionální problémy proč to nejde:
1/Nepřepsala jsi jméno stránky při ukládání, a uložila jsi to pod jménem se spoustou teček v titulku
2/ Je to jen ke čtení , - pravá myš vlastnosti jen ke čtení zaškrtnuto
3/ Přehlédla jsi těch 141 prázných řádků v kódu, za kterými je teprve zdrojový kód
4/Tohle vymaž z té hlavní stránky i obou iframů ondragstart="return false" onselectstart="return false" oncontextmenu="return false"
Leo
Profil
Pokud nejde vubec zobrazit zdrojovy kod stranky, tak je to chyba daneho prohlizece (instalace) a na tom bych rozhodne nic nestavel, Leo
Kráťa
Profil
Lena
Ulož si to, potom otevři Notepad, či co používáš a v něm dej soubotr otevřít.
Blokování kódu je podle mě blbost, stejně se to dá obejít.
SuE
Profil
lena: uplně nejjednodušší je stáhnout a nainstalovat si firefox, tam takové problémy nemáš , text lze oznečit vždy a kod se zobrazí taky. Jednak to budeš mít jednodušší ty, jednak uvidíš, jak lehce se to dá obejít, a druhak je dobré prohlédnout si, jak v tom vypadají tvé stránky. Uživatelů firefoxu přibývá a tvůrci stránek by na to měli pamatovat.
jik
Profil *
To je ale blba debata....
pokud to chce ochranit a zaroven neresit problemy s ruznyma prohlizecema, muzete si to prohlidnout na lokale v tom nejlepsim prohlizeci (no ten co pouzivate) a pak natipat screenshoty a ty vystavit na web :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.