| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| VJ Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 5. 2006, 15:01:20
Přeji hezký den,
mám řešit následující problematiku a po pravdě nevím odkud začít. Chtěl bych vážené osazenstvo poprosit, zda by mě nemohlo nakopnout správným směrem. Musím udělat aplikaci, která bude umět nechat vybrat libovolné město či vesnici na mapě (nejprve nejlépe podle kraje) a poté ho orientačně zobrazit na mapce ČR. Jenže odhaduji, že podobných objektů bude několik tisíc. Proto se chci zeptat: 1. Existuje někde volně dostupná databáze měst a obcí s informacemi o kraji a případném umístění souřadnic na mapě? 2. Existuje nějaká literatura, jak na mapě zobrazovat města a jaké jsou principy? Nejde mi o technickou stránku věci, to není problém, spíše jaké souřadnice se používají a jak s tím pracovat. 3. Nemáte zkušenosti s provázáním Vašich dat na veřejně dostupné mapy třeba na seznamu či atlasu? Jde mi o to, že nehodlám budovat mapový server, ale spíše orientačně u sebe ukázat, kde to je a poté případně uživateli otevřít podrobnou mapu třeba na základě nějakých souřadit. Díky za každý poznatek a tip. |
||
| Radek Hrabůvka Profil |
#2 · Zasláno: 7. 5. 2006, 18:53:47
|
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0