Autor Zpráva
Sasik13
Profil
Tak jsem to, jako správný začátečník, vytvořil takto:

<?php
if($druh=='uvod'){
?>
<div class="odkaz"><a href="index_pam.php?druh=uvod"><img src="images/tlacitka/tl_uvod3.gif"
width="152px" alt="Úvod" title="Úvodní stránka"></a></div>"
<?php
}
else{
?>
<div class="odkaz"><a href="index_pam.php?druh=uvod"><img src="images/tlacitka/tl_uvod.gif"
width="152px" alt="Úvod" title="Úvodní stránka"
onmouseover="this.src='images/tlacitka/tl_uvod2.gif';"
onmouseout="this.src='images/tlacitka/tl_uvod.gif';"></a></div>
<?php }
?>


a NEFUNGUJE TO! :-(
avaranger
Profil
zrus to vypinani a zapinani PHPkodu a pred ty texty hod echo (echo "<a href=\"..\">.. .atd ...atd\r\n";
Peca
Profil
Vždycky se hodí napsat, co to píše za chybu.
Možná to tak to se závorkama nejde. Zkus to nahradit dvojtečkama:
if (...):
...
else:
...
end if: (teď nevím, jestli se to píše zvlášť)
Miloš
Profil
$_GET proměnné:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=25 908
Sasik13
Profil
Ono to žádnou chybu nehlásí, jen se nezobrazi odkaz jako obrazek "tl_uvod3.gif" kdyz se promenna $druh rovná "uvod".
Myslim si, ze tam nekde neco vadi.

Nedalo by se to nějak udělat pomoci funkce, ktera by měla vstupni proměnné tlačítko1, tlačítko2 a tlačítko3? Aspoň ta druhá část co obsahuje "onmouse..." abych se zbavil uvozovek za rovnítkem? A funkcí by to bylo elegantnější. Chtěl bych mít pod sebou asi 15 odkazů. :-) A pokaždém kliknutí na ten který odkaz by se ten zobrazil inverzne (to je to tlacitko3). Tlačítko2 je jen pro najetí myší.
Sasik13
Profil
To Miloš: Na $_GET jsem koukal, ale moudrý z toho nejsem ani málo! :-))
Hugo
Profil
Zavorkama to urcite nebude.

Do pole $_GET se ti ukladaji promenne z URL. Takze pokud mas adresu napr. http://nejaka.stranka.cz/index.php?page=1&disp=all
[/url]

print $_GET['page']; // VYPISE 1
print $_GET['disp']; // VYPISE all

Na nekterych serverech se k tem promennym dostanes i bez pouziti pole $_GET (zavisi to na nastaveni serveru, konkr. direktiva register_globals), ale neda se na to spolehat. Navic je tento zpusob mene bezpecny.
Sasik13
Profil
A jak se maji napsat uvozovky v mem prikladu kdyz jsou uz treti vnorene? Prvni by byly pro echo " ", v tom by byl onmouseover=" " a v tom by byl this.src='images/tlacitka/tl_uvod.gif'
takze asi takto:
echo "onmouseout="this.src='images/tlacitka/tl_uvod.gif';""
Hugo
Profil
echo "onmouseout=\"this.src='images/tlacitka/tl_uvod.gif';\""

Musis pred ty uvozovky dat backslash.
Sasik13
Profil
Večer vyzkouším, díky :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0