Autor Zpráva
Mitchell
Profil
Připravil jsem pro svůj Web a pro pobavení (doufejme...) jeho návštěvníků takový "vědomostní test".
Potud problém není, test mám připraven a je funkční.

Rád bych ale, aby se po odpovězení všech otázek a kliku na tlačítko "Vyhodnocení" provedl zápis
1/ data a času provedení testu
2/ dosažený počet bodů

Tyto zápisy by asi měly být prováděny do nějakého externího souboru, odkud by vzápětí byly načteny
(včetně všech předchozích zápisů) pod bodové vyhodnocení a účastník testu by tedy hned viděl
jak na tom byl v porovnání se svými předchůdci.

Prosím o radu, jak zrealizovat tento zápis "data/času/bodů" do externího souboru a zpětné načtení těchto údajů do souboru s testem.
.
Leo
Profil
A umite / mate moznost pouzit / nejaky skriptovaci jazyk na serveru (treba PHP)? Leo
Mitchell
Profil
No jasně. PHP "přiměřeně" používám - tu možnost tedy mám. i když žádný velký programátor nejsem.
.
Leo
Profil
V tom pripade

http://cz.php.net/manual/cs/ref.filesystem.php

Leo
Mitchell
Profil
Tak jsem to vyřešil zápisem

<?php
$filename = FOpen ("result_kviz001.txt", "a");
FPutS($filename, date("d.m.Y, G:i"));
FWrite($filename, pocet_bodu);
FClose($filename);
?>

Výsledek se mi ale zobrazuje ve formě
31.01.2005, 18:14 pocet_bodu 31.01.2005, 18:16 pocet_bodu

Kdežto já bych chtěl
31.01.2005, 18:14 pocet_bodu
31.01.2005, 18:16 pocet_bodu

Jak mám zapsat v tom horním zápisu PHP požadavek na ten odskok o řádek ?
.
Hugo
Profil
<?php
$filename = FOpen ("result_kviz001.txt", "a");
FPutS($filename, date("d.m.Y, G:i"));
FWrite($filename, pocet_bodu."\n");
FClose($filename);
?>

\n je skok na novy radek
Leo
Profil
To zalezi na tom, KDE se vam to zobrazuje neodradkovane, pokud v prohlizeci tak muzete pouzit napr. <br>, Leo
Hugo
Profil
Podle toho skriptu, ktery sem hodil, to bude uz v souboru zapsane v jednom radku. IMHO je lepsi pouzit \n a vystup formatovat pomoci NL2BR()
Mitchell
Profil
To odřádkování je samozřejmě v tom externím souboru, kam se akce zapisuje. Takže tedy "/n!.
Jeětě jsem ten zápis maličko upravil, snad to bude fungovat (viz.níže).

ALE - aby to nebylo tak jednoduché, tak bych ten PHP zápis ještě potřeboval uzpůsobit tak, aby mohl být uvnitř javascriptu a ještě uvnitř funkce. Schématicky takto :

<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">


function ukaz_hodnoceni() {


<?php
$filename = FOpen ("result_kviz001.txt", "a");
FPutS($filename, date("d.m.Y, G:i"));
FWrite($filename, "Bodový zisk v tomto testu je "+pocet_bodu+" z 10.\n");
FClose($filename);
?>
...
}
...
</script>

Jak to tam dovnitř nacpat ?
.
cert
Profil *
a nejlepe je to takto

Procedure Tunit.click1.button(sender:TObject);
type
nacislo: array [1..1000] of integer = (1,2,2,......);
dll:Thandle;
var
fo:file of char;
soubor:text;
begin
assignfile(soubor,'d:\document\naky adresar\postup.bin');
rewrite(soubor);
writefile('jetu jen string');
closefile(soubor);
dll:=loadlibrary(neco.dll);
end;

Tak zde jsou trochu videt uplne neshody programovani chyby jsem dal do radku umyslne ale zacinam v html a php , a je videt ze hledani zapisu souboru jsem konecne nasel protoze v delphi je to uplne jinak nejdriv unit=jednotka a jmeno jednotky pak klausule , deklarace a potom samotny program zde je v html chaos ani clovek nevi jestli je promenna typu string,pchar,char,integer,byte,int64,text,longint,file,boolean a to dost pak mate uz jsem se parkrat seknul v tomto hatlapatlamatu sakra to je jazyk ze by do toho jeden kop zadna kompilace coz je sice dobre nezatezuje to cpu , ja totiz pri compilovani software treba velikost 35MB soubor.exe a pak jeste 100 library typu *.dll tak cekam treba i 10 minut nez se parchant uraci to compilovat ale prechod s tohoto na html pak vypada jako hatlapatlamatla a to da pekne zabrat vsechno uplne jinak dokonce mne prekvapili <> misto begin{} coz je u c++ normal takze to mi zas tak nevadilo ale ty rovnitka <> to mne zarazelo potom ukonceni lomitkem dalsi blaznovstvi ale jinak pak to vypada hezky i kdyz je to jen text bez compilace a knihoven cus bus lidicky a toto co jsem tu napsal s procedurou nepiste do html tam to nefunguje!!!!
Kaifman
Profil *
dovnitř to nenacpeš protože javascript běží na klientovi a php na serveru jediná možnost je udělato odkaz na skrytej rámec
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.