Autor Zpráva
Jenik
Profil
predem chci rict ze jsem uplna HTML lama, takze na me musite pomalu :)

Napadlo me udelat si "kopii" adresniho radku prohlizece jako html stranku. Kdo by se ptal na co to chci - odpoved zni: pro linky na "jedno pouziti" (upload servery, linky z ruznych stranek treba na videa, a dalsi jednotlivy linky...) , kvuli tomu ze po par dnech surfovani mam historii pouzitejch adres linkovou jungli :)). Samozdrejme to ma jednu velkou podminku, a to tu, ze se z toho nesmi zapisovat / opisovat pouzity adresy do historie adres :)


Jenom pro predstavu:
(radsi jenom odkaz, protoze nevim jetli tu fungujou ty tagy na nahled)

http://img145.imageshack.us/img145/5420/linkovnik5yw.jpg

Umel by to nekdo sfouknot ?

Ja to zkousel prez formular (<form>), ale to asi nebude ta prava cesta, protoze pro neco takovyho tam nejsou ani tagy ( aspon sem je nenasel :))

No a jak na to blokovani zapisu do historie adres vubec nemam tuseni - ale nevim jestli je vubec potreba, treba se to zapisovat nebude.


Predem dik
Radek Hrabůvka
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/presmerovani.html#javascript
Jenik
Profil
Vubec nemam predstavu, jak ten script pouzit tak, aby to fungovalo spolecne s tim formularem ...

nemuzes trosku poradit ?
peta
Profil *
Jenik k RH doplnim jen...
jakpsatweb - javascript - priklady - select zpusobi prechod na jinou stranku
Jenik
Profil
select je ji sice pekna vec ale ja potrebuju adresni radek, ne vyberovy menu na omezenej pocet sranek, nebo se da pouzit i jinak?


ach jo, bez urazky, ale nemuze mi tu nekdo poradit normalne ? nejlip nejakym prikladem ?

jinak nejsem idiot, proste www neznam tak dobre jako vy, kazdej umime neco, kdyz se vam rozbije auto a pozadate automechanika o radu, tak vam taky nepriveze k autu skrin s naradim a neda do ruky profi manual s nalistovanou jednou strankou z ktery opravu chape jenom on.
Leo
Profil
Nezlobte se, ale z vaseho popisu vubec nechapu, co vlastne chcete. Leo
Jenik
Profil
Leo
Nezlobte se, ale z vaseho popisu vubec nechapu, co vlastne chcete. Leo


a na obrazek jste se dival ?

Nevim co na tom presne nechapete, jednoduse :
Intrenetovy prohlizec ma adresni radek (ta dlouha kolonka kam se pise adresa), pak ma cudlik kterym tu adresu odeslete, tento řadek ma jednu vlastnost a to tu ze zachytava historii pouzitych adres, co je puvodne mysleno jako vyborna pomucka, avsak pri pouziti dejme tomu 50 adres za den na ruzne stranky ruzneho obsahu, mezi nimiz je 3/4 adres na "jedno pouziti" (adresy na upload servery, videa, obrazky ..) ktere clovek pouzije jen jednou a uz nikdy vic. Problem vznika ten, ze historie pouzitych adres se neumerne zahlcuje temito adresami na "jedno pouziti" a mezi nimy se ztraceji ty adresy ktere uzivatel ma jeste v planu nekolikrat pouzit, nebo je pouziva casto. K reseni (nejenom)tohoto problemu slouzi v prohlizeci takzvane zalozky do ktreych si lze adresu na pevno ulozit (jiste znate). Ty jsou vsak nepouzitelne pro rychly prechod na jinou stranku, jednak proto ze je to zdlouhave a take proto ze kdyz uzivatel potrebuje velmi rychle prejit na jinou adresu a pouziva zalozky nekolik hodin/dni je to znacna zatez na nervovou soustavu cloveka (alespon pro tu moji) - kazdemu vyhovuje neco jineho.
V prohlizeci je take funkce Historie, s tou vsak neni manipulace zrovna idealni (proto ji vynecham)
Dalsi spusob jak prejit na jinou adresu je pouzit historii pouzitych adres kde se po vyjeti vyberu pouze vybere mysi pozadovana adresa a klikne se na ni. Problem je v tom, ze se tato historie pri pouzivani vetsiho poctu adres velmi casto zahlcuje (viz vyse).
Proto me napadl napad udelat jsi NOVY adresni radek jako HTML stranku (celkem budou dva: jeden originalni v prohlizeci a druhy bude implantovan do HTML stranky ((viz obrazek vyse)), jako to ma napriklad seznam.cz, tam samozdrejme radek slouzi k hledani a ne k zadavani adres) do ktereho bych vkladal ony problemove adresy "na jedno pouziti" a TRIDIL bych tak adresy na dve skupiny: jedna adresy na jedno pouziti(do radku v html strance) a druha na adresy pro bezne/opakovane pozuziti (do radku prohlizece). Toto reseni ma vsak jeden problem a to ten ze z radku na html strance se nesmi ukladat/kopirovat historie do toho v prohlizeci jinak tento napad ztraci smysl.

Vsak nevim jak tento problem resit, to znamena: jak nasat zdrojovy kod stranky, tak aby vse korektne fungovalo. v tvorbe www stranek nejsem odbornik, dokonce ani pokrocily, proto se ptam zde. Zatim jsem prisel pouze na to jak udelat adresni zadek a tkacitko pomoci formulare, ale nevim jestli zrovna formular je ta spravna volba. Stravil jsem nad tim jiz nemalo hodin jak nad strankami jakpsatweb tak nad premyslenim nad spravnym napsanim zdrojoveho kodu, ale na nic kloudneho jsem neprisel.

doufam ze ted uz je vse jasne.

z pozdravem Jenik
djlj
Profil
Jenik
Stačí tomu inputu přidat autocomplete="off" .. to je celé...
Jenik
Profil
djlj
Stačí tomu inputu přidat autocomplete="off" .. to je celé...


autocomlete je preci doplnovani zbytku slova kdyz napises par pismen, no bych tam celkem rad mel zapnuty, a nechapu proc by to kvuli tomu nemelo ject ? :)

...ja se omlouvam, ale na todle nemam nervy, bud si ze me delate zadek, nebo nevim, zachvili sem proste hodim zdrojak a bude to ...
WanTo
Profil
Jenik
Intrenetovy prohlizec ma adresni radek...
...
...v prohlizeci jinak tento napad ztraci smysl.


Ty máš problémy. Já sem s chováním svého prohlížeče (Mozilla Firefox) naprosto spokojený. Ten navíc adresy ve stavovém řádku řadí podle počtu návštěv.

Jestli se ti nelíbí chování žádného prohlížeče, těžko ho napodobíš a vylepšíš pomocí HTML. Ale přece jen bych měl jednu radu: napiš si vlastní prohlížeč.
Jenik
Profil
tak tady je zdrojak, tak ho prosimvas upravte tak jak si to predtavujete :

---------------------------------------
<html><head>
<title>Přejít na stránku</title></head><body bgcolor="black"


<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<BR>
<center>



<form method="get" form action=" ????">
<input size="65"><input value=" Přejít " class="submit" type="submit">
</form>


</center>
</body></html>

------------------------------------------------
jinak "form action" sem skousel smerovat na presmerovani script:
<script>
window.location.replace("http://www.seznam.cz");
</script>


ale zaboha nemuzu prijit jak mu vnutit ten text (ADRESU) z toho formulare ..snad mi rozumite. - Proste aby presmerovaval na adresu ktrerou napisu do formulare.


edit: code tu nejak blbne, tak sem to sem dal normalne
Leo
Profil
Myslite tohle?

function odesli(f) {
f.action = document.getElementById("adresa").value;
}

<form .... onsubmit="odesli(this)">
<input id="adresa" type="text" ...>
</form>

Leo
Jenik
Profil
Leo

Myslite tohle?

function odesli(f) {
f.action = document.getElementById("adresa").value;
}

<form .... onsubmit="odesli(this)">
<input id="adresa" type="text" ...>
</form>

Leo



Priznavam ze to co jste napsal je uz nad moje zkusenosti ...
Nemohl by jste to zaimplatnovat do toho kodu co jsem poslal výš ?

ty prvni dva radky jsou externi script ?
Jenik
Profil

WanTo

Ty máš problémy. Já sem s chováním svého prohlížeče (Mozilla Firefox) naprosto spokojený. Ten navíc adresy ve stavovém řádku řadí podle počtu návštěv.

Jestli se ti nelíbí chování žádného prohlížeče, těžko ho napodobíš a vylepšíš pomocí HTML. Ale přece jen bych měl jednu radu: napiš si vlastní prohlížeč.


Kolik napises odkazu za jeden den ? :) skus jich napsat aspon 20 denne a uvidis za par dni ten chaos ...

jinak radek se menuje adresni ne stavovy (stavovy je ten dole) :)

Ja to taky nemyslel jako kritiku toho prohlizece, a uz vubec se nesnazim vylepsit prohlizec ... :)))) a navic html strankou ..:)))) jenom proste potrebuju neco do ceho budu davat ty adresy na jedno pouziti ..ucel toho vseho je PREHLEDNOST,MENSI NERVY,RYCHLEJSI PRESUNY NA STRANKY,USPORA CASU ....
Leo
Profil
Kdyz ja porad nechapu, ceho chcete dosahnout, je mi lito... Leo
koudi
Profil
Tady ale nejde o to, odkud na tu stránku přijdeš - takjako tak se ti to zobrazí v historii prohlížeče, takže to co tady řešíš je ti úplně k ničemu. Jestli sem teda pochopil o co ti jde.
thingwath
Profil
Jedno řešení může být třeba použít Epiphany (? protože si nejsem jistý, jestli vůbec chápu kde je problém).
Jenik
Profil
koudi

Tady ale nejde o to, odkud na tu stránku přijdeš - takjako tak se ti to zobrazí v historii prohlížeče, takže to co tady řešíš je ti úplně k ničemu. Jestli sem teda pochopil o co ti jde.



V historii je uplne jedno co bude, hlavne kdyz se ten pouzity odkaz neobevi v "pouzitych" adresach (u adresniho radku) v prohlizeci. A pokud to dobre chapu tak kdyz zadam stranku odnekud jinud, nez z odresniho radku prohlizece, tak se v pouzitych adresach neobjevi.

napriklad prez ten presmerovaci script
koudi
Profil
kvuli tomu ze po par dnech surfovani mam historii pouzitejch adres linkovou jungli
Podle toho sem to bral jako že ti to vadí v historii
Jenik
Profil
koudi

http://img224.imageshack.us/img224/3266/pouziteadresy1me.jpg ..tohle jdem myslel

kdyz uz to sem davam tak sem k tomu oznacil i adresy: s cervenym puntikem = na jedno puziti, bez puntiku = na opakovany
Jenik
Profil
Posledni pokus o vysvetleni, jinak uz fakt nevim :)

http://img132.imageshack.us/img132/9089/nov19mf.jpg

vychazim z jedny veci, a to ty ze kdyz si udelate jednoduchou stranku, do ni date obycejnej odkaz a kliknete na nej, tak se tam taky nic nezapisuje, stejne tak pri presmerovani, atd...)
Jenik
Profil
Jeste chci rict ze vyrazem "historie adres" sem vas asi hodne zblbnul - za to se omlouvam, ale myslel jsem ze vam to dojde (problem asi bude v tom, ze pro tu "VEC" asi neni jednotny cesky nazev). Ted po to co jsem dal ty obrazky uz je to snad vsem jasne.


Jde mi o NEZAPSANI linku do te "VECI", ktera je pod adresnim radkem - viz predposledni obrazek
Do Historie (vyvolane Ctrl+H) se adresa samozdrejme zapsat muze









djlj
Profil
autocomlete je preci doplnovani zbytku slova kdyz napises par pismen
To je proti tomu, aby se ti tam neobjevovaly dříve napsné položky...

Ale jak koukám na screeny, tak potřebuješ něco jinýho a přidávám se - napiš si vlastní prohlížeč, pomocí html ho nevylepšíš. Případně se mrkni na mozilla.org, jestli tam není nějaký takový rozšíření pro Firefox.
tiso
Profil *
Najjednoduchšie: 2 prehliadače a máš pokoj...

Išlo by to spraviť na spôsob Sidebaru: http://xy.wz.cz/home/ ale treba sas tým trošku pohrať...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.