Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Shippy Profil |
#1 · Zasláno: 30. 1. 2005, 15:26:40
Potřeboval bych pomoci:
na http://tridageniu.wz.cz/lovesahates.html (je to nechutné, ale tahle sekce byla vynucená spolužáky) se po najetí na vztah (&, <-> etc. ) objeví popis (realizovaný atributem title="..") O co mi jde: a) Takto zanesený text se uřízne třemi tečkami v minimálně v prohlížečích Mozilla Suite a Firefoxu b) vůbec to není sémantické V příští verzi bych hodlal informace brát automaticky z databáze, ale nechtěl bych to dávat do titleu (vím, jak to tam dát). Moje představa je taková: Dole, pod tabulkou (což je mimochodem asi jediná možnost, jak tuhle bláznivinu zrealizovat), by se skvěl <div>, asi stejně velký, jako tabulka. Po kliknutí na vztah by se do divu načetla informace (která by mezitím byla třeba ve spanu s display: none a nějakým unikátním identifikátorem, pravděpodobně $id). Jak tohle zrealizovat, to je ovšem mě záhadou. Prosím, pomozte. Jsem už nakloněn téměř všemu, včetně klanění se led diodě v bedničkách. Předem díky, Shippy |
||
Fred Profil |
#2 · Zasláno: 30. 1. 2005, 15:33:43
|
||
Shippy Profil |
#3 · Zasláno: 30. 1. 2005, 16:17:12
Malý problém. Ten jeden či tři znaky nejsou link.
|
||
Acci Profil |
#4 · Zasláno: 30. 1. 2005, 16:32:32
šlo by to javascriptem, onMouseOver a potom onMouseOut
|
||
Fred Profil |
#5 · Zasláno: 30. 1. 2005, 17:35:08
Ono to jde i v css, pokud se nejdená o IE, ale bude dost těžký to do tý stránky vhodně nastylovat
span[title]:hover:after{content: attr(title) !important;} |
||
Acci Profil |
#6 · Zasláno: 30. 1. 2005, 22:44:54
Fred
A pokud by se jednalo o IE? Já jsem pochopil, že hlavní problém není to uříznutí v Mozille, ale celkový atribut title |
||
Fred Profil |
#7 · Zasláno: 30. 1. 2005, 23:00:45
Acci IE title zobrazí celý
|
||
Shippy Profil |
#8 · Zasláno: 31. 1. 2005, 12:34:02
Takže ozkoušeno řešení z toho odkazu - je to hezké, funguje to v Mozillách i v MSIE6. Znak vztahu je anchor s atributem name=id_$id .
To řešení se span[title](..):after by bylo možná dané pro Mozillu a IE by ostrouhali kolečka - měli by to dál v titleu. Jenom by mě zajímalo, kde by se to s tím :after zobrazovalo (moje css vzdělání je prakticky výhradně z jakpsátwebu a Yuhů ho nějak opominul (z důvodu IE inkompatibility) ). Díky. |
||
Fred Profil |
#9 · Zasláno: 31. 1. 2005, 13:43:11
span[title]:hover:after{content: attr(title) !important;}
span ([title]) pokud má title (:hover) na onmouseover (:after) po je ho obsahu zobrazí ({content: ) obsah pomocí css ( attr(title)) v obsahu bude obsah title. Tzn. <span title="titulek">obsah spanu</span> zobrazí na hover toto ve spanu obsah spanu tohle za spanem titulek, pokud té definici ještě dáš nějaké pozicování jde to teoreticky dát kamkoliv , nejsem si ale úplně jistý, tohle už nejsou zrovna základy. |
||
Shippy Profil |
#10 · Zasláno: 31. 1. 2005, 22:21:05
Kde by se dalo sehnat víc informací o pseudotřídě :after a těchhle [věcech] ? V češtině? Docela by mě to zajímalo - rád bych se s tím naučil manipulovat.
Fred Tvoje odpověď ale neřeší, kam se to zobrazí. Po prvku? To znamená do stejně buňky? Takže by to sice jelo v Mozille, ale v IE ne. Že by to šlo podmíněným <td class=\"popis\"><span class=\"about\"<!--[if IE]-->title=\"$title\"<--![endif]--> ></td> <!-- a tak dále --> ? Nevím, jestli je syntaxe správná, podmíněné poznámky moc nepoužívám. Taky se mi příčí to nacpat přmo do elementu (validátor by se z toho pravděpodobně pominul - takhle by to tam bylo dvacetkrát) ... nevím. Asi to vyřeším tím způsobem, že to bude <a>. Ale díky. |
||
Fred Profil |
#11 · Zasláno: 31. 1. 2005, 22:37:15
Kde by se dalo sehnat víc informací, ani nevím, používám Agent Rasnack pro lokální prohledávání PC a jednoho dne jsem si nechal vyhledat hranaté závorky v souborech *.css a experimentováním jsem se to částečně naučil. Nejvíc toho je v uživatelských stylech ve složce Opery. Nakonec jsem si udělal panel do Golden HTML editoru s css atd.. Jestli ho někdo používáte tady to dávám ke stažení: xy.wz.cz/panels.zip použití na vlastní nebezpečí, někam robalit, zvážit co potřebuješ a pak dát do složky panels v Goldenu.
|
||
Shippy Profil |
#12 · Zasláno: 31. 1. 2005, 22:59:56
Já jsem poprvé implementaci téhle srandy viděl v Cacheovacím Tutoriálu (Mark Nottingham, přeložil Yuhů), kde to vyhazovalo jména záložek... Tohle mi asi bude stát za stáhnutí Golden HTML (PSPad to asi neumí). Díky za link.
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0