Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak udělat tři textová pole, když do prvního by se zadalo číslo, potom do druhého a třetí by ukazovalo součet prvních dvou polí.
Děkuji Libor
Mistr
Profil
JavaScriptem.
Mistr
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/operatory.html
Anonymní
Profil *
To už jsem si prohledal, ale nepřišel sem na to, jak to vložit přímo do stránky. Prosím poraďte ...
Mistr
Profil
Dělal bych to přes formulář, ne?

Zas ale nejsem takový znalec JavaScriptů, takže se můžu snadno zmýlit.
Anonymní
Profil *
Přez formulář? Mám to normálně jako odesílací formulář a pro usnadnění práce uživatele stránek bych chtěl udělat, že se sečte několik textových polí automaticky a uživatel je nemusí sčítat sám.
Libor
Mistr
Profil
Anonymní
Libore, máš to vystavené někde na internetu?
Anonymní
Profil *
Jo - www.tomedvedi.duha.cz/projekt.html. A potřeboval bych, aby se sčítaly pole cena za ubytování, za dopravu, za jídlo atd. A aby se sečetly do pole celková cena.
Díky Libor
Anonymní
Profil *
teda na konci nemá být tečka. Takže http://www.tomedvedi.duha.cz/projekt.html
peta
Profil *
Anonymní
1. vyplnit jmeno, s anonymy se nekomunikuje :)
2. zprehlednit formular
3.
Scitani poli se provadi treba cyklem. jestlize pod pojmem pole rozumime programatosky pojem promenna s obsahem nekolika hodnot. Protoze JS je programovaci jazyk, jiny vyznam to ani nemuze mit.
var n,i;
var pole1=new Array(1,2,3,4,6,8);
var pole2=new Array(7,8,9,0,0,2);
var pole3=new Array(1,2,3,4,6,8);
n=5;
for (i=0;i<n;i++) {pole3[i]=pole1[i]+pole2[i];}
4. jestli myslis pole jako policko v dokumente, tak je treba to napsat.
Ale i tak pouzije JS, cili
a) jakpsatweb -javascript - priklady - formulare
b) jakpsatweb -javascript - priklady - zacatecnicke priklady
c) diskuse o javascriptu
A muzu ti dat asi 100 odkazu z google, co pojednavaji o javascriptu a na kazdem je asi 1000 prikladu, jak neco menit, treba barvu, nejen scitat.
peta
Profil *
Anonymní
Mimochodem, jak tam mas ty 0KC, tak budes muset pouzit asi parseFloat, prevod na dessetinne cislo, coz muze byt dost problematicke, nevis, co ti tam napise za chybku a na pulce formulare ti zahlasi neplatna operace, deleni nulou, 0.kc neni cislo, 0,kc neni cislo a pod...
Neni to uplne snadna vec osetrit ne tyto chyby, navrhl bych ti KC dat az za policko formulare.
trpošek
Profil
OK.Děkuju za rady, zkusím to nějak udělat. Javascript sice moc zručně neovládám, ale pokusím se.
Libor
trpošek
Profil
No ale teď si říkám, že ste mě asi moc nepochopili ... potřebuju, aby se do textového pole automaticky načetl součet vložených hodnot předchozích textových polí. A nechápu, jak mám poli celková cena "říct", aby se v něm ty součty zobrazovaly ... =(
trpošek
Profil
Tak zatím sem sesmolil tento script, ale nevím ,co mám dát za f.ubytovani.value jako znaménko, které by zadalo sčítání. S obyčejným plus mi to nefunguje. Prosím poraďte.
Díky
Libor

<script>
function spocti()
{var f=document.formular;
f.vysledek.value = f.ubytovani.value + f.jidlo.value;}
</script>
Leo
Profil
Protoze v JS je plus jak operatorem scitani tak spojovani retezcu. Takze plus nechat, ale musite osetrit, aby v tech hodnotach byla cisla - mate tam cela cisla nebo desetinna? Leo
trpošek
Profil
Cela cisla ... určitě
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0