Autor Zpráva
Vac
Profil *
Zdravím,

chtěl bych znát způsob jakým vyřešit následující problém:
Mám doménu řekněme neco.cz a na ní subdoménu třeba blog.neco.cz ... Problém spočívá v přenášení sessions mezi subdoménama, tzn když se pomocí sessions zaloguji na doméně neco.cz a kliknu na odkaz směřující na blog.neco.cz, tak se na této subdoméně musím znovu pomocí sessions zalogovat, protože sessions domény neco.cz se nevztahují na její subdomény. Něco podobného mají ale vyřešeno na blog.lide.cz , kde se sessions z lide.cz vzathují i na subdomény této domény, tzn že sessions z domény lide.cz se vzathují např na blog.lide.cz - neboli to tak alespoň zdánlivě vypadá.

Zná nějaká dobrá duše odpověď na otázku, jak tento problém vyřešit? Pokud ano, nechť se o ní prosím podělí, budu velice zavázán.
Leo
Profil
Problem je v tom, ze cookie session mechanismu ma jako vychozi nastaveni domeny prazdny retezec. Zkuste

ini_set("session.cookie_domain",".lide.cz");

pred lide je tecka, Leo
Vac
Profil *
Diky moc ;)
Memphis
Profil *
Pěkný den,
mám stejný problém a zaboha to nemůžu rozjet...

ini_set("session.cookie_domain",".mojedomena.cz"); mam napsat před session_start(); nebo až za ní... A funguje ini_set i když u někoho hostuju...pomozte prosím ;)

M.
Leo
Profil
Idealni stav je ten, ze se kouknete na cookies co nastavuje vas php skript. Napriklad ve FF se cookies daji prohlidnout pres Tools / Options / Privacy / Cookies / View Cookies. Jakou mate u dane cookie (pokud tam je) vlastnost Domain?

Jinak se to pise PRED session_start.

Leo
Memphis
Profil *
Leo: Mají vlastnost Domain = .mojedomena.net ale na neco.mojedomena.net stejně tato session není... je to možné?:)

Díky za pomoc
llook
Profil
Tak já nevím jak to funguje, budu ale vycházet ze specifikace od Netscapu ( http://wp.netscape.com/newsref/std/cookie_spec.html ).
Nastavená doména musí obsahovat alespoň tři tečky (pokud nemá koncovku com/edu/net/org/gov/mil/int), takže .lide.cz by fungovat nemělo.

Přenášet session lze ale také takto:
<img src="http://poddomena.domena.tld/index.php?<?php echo SID; ?>" style="visibility: hidden" width="1" height="1">
Memphis
Profil *
Dělal jsem chybu:
ini_set("session.cookie_domain",".mojedomena.cz");
jsem měl i při vytváření session na mojedomena.cz... to asi bylo tím :))

Díky moc za pomoc pánové, kdyžtak se ještě ozvu
M.
Leo
Profil
"při vytváření session na mojedomena.cz"

No nastavit to z teto adresy muzete, ale pokud uvedete v parametru domain

.mojedomena.cz

pak to klient zpatky na adresu mojedomena.cz neposle, stejne jako kdybyste ze skriptu na adrese mojedomena.cz nastavil cookie s domain

.seznam.cz

tak ji na Seznam taky neposle (a nejspis hlavicku ze serveru uplne ignoruje, takze nejen neposle, ale ani neprijme). Leo
Leo
Profil
Jinak cookie (v soucasne dobe pouzivane) resi tahle norma:

http://www.faqs.org/rfcs/rfc2109.html

Leo
Memphis
Profil *
Přenášet session lze ale také takto:
<img src="http://poddomena.domena.tld/index.php?<?php echo SID; ?>" style="visibility: hidden" width="1" height="1">


Mohl bych se zeptat jak tento způsob přesně funguje (pomocí toho obrázku). Tento obrázek dám na hlavní doménu a na subdoméně bude session fungovat? A co je <?php echo SID; ?>, konkrétně to SID - asi se jedná o session id ale nenašel jsem to nikde...

Díky
M.
Memphis
Profil *
Pomocí toho obrázku to mezi subdoménami nejde bych řekl...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.