Autor Zpráva
Piškot
Profil
Prosím, chtěl bych po kliknutí na zmenšeninu, aby se mi original foto ukázalo na mnou určeném místě, mém podkladu a v mém webu, nikoli na novém oknu. je to možné? poradíte mi?

<a href="poska/1.jpg" target="_blank"><img src="detail/posilka.jpg" width="60" height="60" alt="prsa" title="prsa" border="0"/></a>

Toto je cesta,kterou používám pro odkazy.
Jsem vám zavázán.

Děkuji.
Leo
Profil
No cil odkazu nemuze vest na obrazek, ale nejakou vasi stranku, kam obrazek vlozite, Leo
Honza Hučín
Profil
Takže například <a href="fotka_vanicka.html"><img src="_ve_vanicce.jpg" border=1 alt="Ve vaničce"></a>, tj. odkaz vede na stránku html, ve které je vložen obrázek ve velké velikosti. Podívej se třeba na http://karolina.petnik.cz do zdrojového kódu a rozklikni si nějaký obrázek.
Piškot
Profil
Tomu rozumím, ale jde mi o to, že na vebových stránkách mám daný podklad.a pokud kliknu na zmenšeninu fota, otevře se mi originál, ale v novém hnusně bílém okně. Mám takový záměr, aby se fota v originále otvíraly ve stylu stránek a tedy na stejném( určeném ) podkladě.Chápeme se? nebo jsem nepochopil tebe? Nevím. Díky za trpělivost
Piškot
Profil
http://www.prcisek.kvalitne.cz

jukni na mé a uvidíš, co to dělá. Vytvářím ale nové a tam mám jako podklad ------.jpg a originál potřebuji konkrátně usadit na určité místo, byť na nové stránce kde se budou zobrazovat všechna fota.

Jde to?

Díky
Honza Hučín
Profil
Aha, tak už vím. No tak jednoduše do každé z těch nových stránek dáš požadovaný podklad stejně, jako jsi ho dal do té hlavní stránky s galerií.

Když se podíváš do zdrojáku v hlavní stránce, najdeš tam mj.
<style type="text/css">
body {...;background:#EFE}
...
</style>

Kdybych chtěl mít stejné pozadí všude, jednoduše tenhle styl vložím do každé z těch html stránek s fotkou ve velké velikosti.
Piškot
Profil
Chceš tím říct, že mám do každého souboru zvlášť (dovolené, rodinné,....atd) kde je .html ( kde odkaz na styly je)navíc zkopírovat styly.css ? Jsem laik a začátečník a stydím se za ty stupidní dotazy, ale.......příště už budu vědět. :-))
Piškot
Profil
Každá stránka s obsahem fotek v originále mi začíná -----.html a tato mi pak ale začíná tímto :

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="../styly.css">

<body background="../podklad.jpg">

takže asi nerozumím.
Honza Hučín
Profil
Jasně. Takhle to máš třeba na stránce, kde jsou fotky (např. www.prcisek.kvalitne.cz/piskot/piskot.htm). Takže:

1. Pro každou fotku si vytvoříš samostatnou stránku. Například pro tu první to může být www.prcisek.kvalitne.cz/piskot/fotky/blackwait.htm.
2. Na stránku blackwait.htm dáš
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="../../styly.css">
<body background="../../podklad.jpg">
(bacha na správný počet kroků vzhůru v cestách, doporučuju používat spíš absolutní cesty)
3. Vložíš tam pomocí img velkou fotku.
4. A ještě bych tam dal odkaz na seznam fotek nebo i na hlavní stránku.
Piškot
Profil
Ta to je docela hustý, při představě, že na těch nových mám min.100ku fotek a ke každé budu muset tvořit zvlášť
---.html a ještě do každé zvlášť vkládat fotku.

Tak mne to zabiiiiiiiiiiiiiije. :-(


Jinak děkuji, doufám, že to zvládnu a bude to chodit.Dám ti vědět. :-)

Jak je to s tou absolutní hodnotou? Asi se dočtu, viď.
Yuhů
Profil
> a ke každé budu muset tvořit zvlášť
> ---.html a ještě do každé zvlášť vkládat fotku.

na to jsou programy. IrfanView, Gallery creator, Picasa...
a tak dále, jsou jich mraky.
Leo
Profil
"na to jsou programy. IrfanView, Gallery creator, Picasa... a tak dále, jsou jich mraky."

A nebo se ro resi dynamickymi strankami. Leo
Honza Hučín
Profil
Ohledně relativní a absolutní adresy viz
http://www.jakpsatweb.cz/odkazy-html.html#relativni
habendorf
Profil
Piškot: Na všechno ti stačí jediná stránka (jediný html soubor) a ne stovky. Bez javascriptu se to ale neobejde.
Leo
Profil
"Bez javascriptu se to ale neobejde."

Coz je vada dosti podstatna, Leo
petris
Profil
Piškot: K původnímu dotazu - zobrazování originálu fotky v původní stránce - myslíš něco jako je tohle?
petr
Profil *
jsem upolný začatečník. v zoneru 6 jsem si vygeneroval galerii s pár fotkama a potřeboval bych radu jak to uložit na sweb (seznam)? s jejich nápovědou se to nedeři. mám v tom guláš :-(

Poznámka moderátora: na toto by se mělo založit nové téma.
Piškot
Profil
Petris: Jo, to je přesně ono.
Piškot
Profil
Petris:[b][/b] jen jsem chtěl ty fota na nové stránce, kdy bude zachován podklad z původního. Tedy pokud se jukneš na mé stránky, tak aby se to otvíralo na novém a místo toho scroll.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0