Autor Zpráva
Šejn
Profil
Potřeboval bych, aby se při přejetí myši přes libovolný objekt, zobrazil můj vlastní kurzor.
Ve všech návodech jsem se setkal s:

- vlastní kurzor, který se zobrazuje pro celou stránku!
- kurzor se zobrazuje jen u vybraného objektu (to potřebuju :) , ale není to kurzor, který jsem vyrobil (to nechci :(

Pokud s tím máte nějaké zkušenosti, poraďte!
Děkuji!
koudi
Profil
Imho je vlastní cursor IE-only, takže nemá moc cenu se tím zabývat (zkoušel sem FF a IE, šel jen IE)
Šejn
Profil
Jo, já vim že by to fungovalo jenom v IE (ale ještě pořád ho používá většina uživatelů - bohužel), ale celkem nutně to potřebuju...
koudi
Profil
Když to je teda tak nutný, tak danému prvku nastav cursor: url('')
Šejn
Profil
koudi
hm, mohl bys napsat příklad?
třeba pro ten "obrázek"?:

<html>
<style>
</style>
<body>
<img src="něco">
</body>
</html>
koudi
Profil
Jestli to chceš inline, tak

<html>
<style>
</style>
<body>
<img src="něco" style="cursor: url('tvuj-curosor.ani')">
</body>
</html>

jinak to hoď do externího stylu či hlavičky (a třeba tomu obrázku přiřaď class).

<style>
img {cursor: url('tvuj-curosor.ani');}
</style>
Dero
Profil
ale celkem nutně to potřebuju...

Já se opravdu moc omlouvám, že se vplížím s off-topic příspěvkem, ale tady mi to nedá a zeptám se: Mohl bych vědět, nač to potřebuješ tak nutně, že chceš manipulovat se systémovým rozhraním uživatele?

Podle mě takový důvod neexistuje stejně tak, jako neexistuje důvod pro barvení scrollbarů - zejména pro to divoké.
koudi
Profil
Dero
V tomto bodě s tebou musím souhlasit...
Anonymní
Profil *
Mohl bych vědět, nač to potřebuješ tak nutně

Jasně! Tak např:
Mám stránku s odkazy a některé chci upřednostnit... (třeba jakpsatweb.cz :) A tak, když se přejede myší přes tento odkaz, zobrazí se kurzor s nápisem TIP!
koudi
Profil
Nebylo by lepší je zdůraznit nějak jinak?
Šejn
Profil
To je ta stránka na kterou to potřebuju... Nenapadlo mě nic jinýho než kurzor! Tebe ano? (Na obsah stránek + nehleď, už mi to tu kritizovali dost! :)
koudi
Profil
Tak ty důležitý dej na první místa + to můžeš rozdělit nějaký podnadpisem, např. doporučujeme, nebo tak něco.
Šejn
Profil
koudi
Hm, to bylo moje první řešení, ale bylo to divný! Možná se to pokusim ještě promáknout...
Ale ten návod co jsi mi napsal mi nefunguje... :(
<img src="něco" style="cursor: url('tvuj-curosor.ani')">
Dero
Profil
viz koudi, uživatel je na to zvyklý a hlavně nepotřebuje přejíždět jednotlivé položky, aby bylo vidět, co vlastně doporučuješ.

Prostě na kurzor nesahat. Šipečka, ručička, psátko a otazníček. Víc není třeba. (nadsázka)
Anonymní
Profil *
Oky! Budu se řídit vašemi radami... :) podle Koudiho....
Šejn
Profil
*vašimi :)
Šejn
Profil
POKUS:
Tak sem přece jenom vyzkoušel ten kurzor ... :) Změní se nad ikonkou jak psát web... (ale jenom v Mozzile... :) Takže kurzor definitivně zamítám....
Radek Hrabůvka
Profil
cursor: url('') je standardní CSS vlastnost, ale proč ji podporuje pouze IE, nevím.
Anonymní
Profil *
Radek Hrabůvka
Protože IE podporuje víc věcí než FF a Opera a používá ho pořád větší část uživatelů internetu! I když vám pánům odborníkům vadí, že?
Radek Hrabůvka
Profil
Anonymní Jen pro upřesnění, nejsem odborník. Pokud chceš vědět, co odborníkům vadí na IE, založ si nový dotaz.
Aneta
Profil
jak se prosím děla posuvník měla jsem stránku super ale už nevím jakou
Radek Hrabůvka
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/css/scrollbar-x-color.html
http://www.jakpsatweb.cz/css/css-scroll-color.html
Obarví IE, Opera (pokud to nemá zakázané), Konqueror. Neobarví Firefox a odvozené, Safari, a spousta dalších, skoro nepoužívaných. Dobrá rada — nebarvi posuvník.
habendorf
Profil
Dobrá rada — nebarvi posuvník.

A druhá dobrá rada pro Anetu: na nesouvisející otázky si založ příště nový thread
v6ak
Profil
cursor: url('') je standardní CSS vlastnost, ale proč ji podporuje pouze IE, nevím.
To taky nevím, není to způsobeno chybou zápsu?
IE podporuje víc věcí než FF a Opera
IE podporuje mnoho nestandardních věcí navíc. Nepodporuje však mnoho standardních.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.