Autor Zpráva
Jindra
Profil *
Ahoj, tak jsem narazil na tohle forum, docela jsem se dost docetl a neco i dozvedel... Je to dobre... Ale proc jsem vstoupil? Rad bych na sve stranky vlozil svuj kurzor...

Info: Kurzor uz jsem si vytvoril a ulozil do souboru s koncovkou *.cur (nebo kur, ted nevim), ale jak a kam presne to zakomponovat do zdrojoveho kodu, to netusim... I kdyz jsem se snazil to okoukat z jinych zdroj. kodu z cizych stranek, na moje stranky se to ne a ne zobrazit.... Zrejme spatne napsane, coz vim, ale nevim, jak to odstranit... Asi se s tim nepotykam sam, tak doufam, ze nekdo poradi :-)

Dekuji mnohokrate :-)

Pak by tu byl jeste jeden dotaz
Vytvoril jsem si odkazove tlacitko, ve forme gifu, kde je 3d rotace textu jako efekt, ovsem rad bych, aby se pri onmouseover text zastavil do celni polohy, aby se pripadne dal poradne precist, nebo tak.. A pak pri odliknuti odkazu, aby naskocil zas jiny efekt... Snazil jsem se to resit tim, ze jsem si vytvoril 3 gif soubory s tim, ze kazdy predstavoval jednu cast (1. - jen 3d rotace pred najetim kurzoru, 2. jen image po najeti kurzoru a 3. zas animovany gif, po odkliknuti). Ale prijit na to, jak to splacat dohromady se mi taky moc nepovedlo...

delam ve FP 2003, ale pste ne a ne se povest......

Dekuji mnohokrate za vase rady a pomoc
Yuhů
Profil
ten soubor cur zkus volat přes css styl. Popis na stránce

http://www.jakpsatweb.cz/css/css-kurzory.html

například:

<style>
body {cursor: url('soubor.cur') }
</style>
lukysy
Profil
Není třeba nic dodávat, ale kdyby jsi nečetl výše umístěný odkaz, tak dvě věci:
1. cesta k souboru .cur v css musí být k němu relativní. Například jestli máš css v rootu webu a ikonku ve složce icons tak odkazuješ cursor: url('icons/soubor.cur'). Jestli často přehazuješ soubory, tak doporučuji absolutní zadání cesty jako tady: url('http://tvujweb.cz/icons/soubor.cur')

2. Nespoléhej jen na kurzor a ber v potaz, že alternativou bude i obyčejný kurzor v prohlížečích, které to nepodporují.
Jindra
Profil *
Jo, diky za pomoc, ale presto bych mel jeste otazecku... Kdyz mam na te strance uz vlastni kurzor, jak udelat, aby byl porad ten samy??? Pr - mam tam odkazy, a kdyz najedu mysi na odkaz, tak se mi automaticky prehodi na defaultni rucicku (pro klikani) - nevim jestli chapete :-) Rad bych i tuhle klikaci rucicku nahradil vlastnim kurzorem ci snad ponechal stejny... Ale jak?
Hugo
Profil
a {
cursor: url('soubor.cur');
}
Yuhů
Profil
možná (nezkoušel jsem to) by fungovalo:

* {cursor: url('soubor.cur'); }
Jindra
Profil *
tak nevim, nejak jsem na to asi neprisel :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0