Autor Zpráva
Lukáš Maixner
Profil
Zdravím, potřebuji počítat kliknutí na odkaz. Řeším to tak, že odkaz na událost onClick uloží v prohlížeči cookie a poté normálně přejde na odkazovanou stránku. V té si (už přes PHP) zjistím, zda je v prohlížeči uložena cookie z předchozí stránky. Pokud ano, započtu kliknutí.

Jakž takž mi to chodí, mám ale problém s následujícím:

1. Nezapočítávají se mi kliknutí prostředním tlačítkem (kolečkem) ve FF - což je škoda, já třeba stránky jinak neoterívám a tak to asi dost znepřesňuje měření. Událost onClick na něj asi nefunguje. Nevíte, jak ji zprovoznit?

2. Nevím jak dlouhou nastavit platnost cookie. Nechci neomezenou/příliš velkou, protože pokud bych nastavil tuto cookie a pak se mi načetla příslušná stránka a cookie stále platila, a já reloadoval, tak se započte každý další reload. Nechci také příliš krátkou, protože nevím, kdy přesně se v php zjišťuje, zda nějaká cookie na klientovi je. Aby mi zkrátka platnost cookie z první stránky nevypršela dříve než se načte druhá stránka.

Díky za rady.
Ram(pa)
Profil *
No, asi bych nejdříve zkusil služeb bluebordu.cz
Nejsem si ale jistý, jestli tam je počítadlo stažení, nebo to co potřebuješ, každopádně se tam podíej.
djlj
Profil
Lukáš Maixner
Spíš bych to řešil v php přímo při kliknutí a pak na danou stránku přesměroval.
Mistr
Profil
Ram(pa)
zkusil služeb bluebordu.cz
Spíš www.vsevjednom.cz
Lukáš Maixner
Profil
djlj
Ano, tak se to dá řešit třeba u reklam, kde se nějaká ta adresa ve stylu redirect.php?(nějaké ty parametry) snese, tady bych chtěl ale zachovat čistější url, proto se s tím takhle mažu. :)

Ram(pa), Mistr obávám se, že to není ono. Obojí je spíše klasická statistika návštěvnosti stránek. Já ale nepotřebuji měřit zobrazení "druhé" stránky, třeba když si někdo její URL naťuká ručně v prohlížeči. Potřebuji měřit přímo ta kliknutí na odkaz, který je na první stránce.
tiso
Profil
Načo cookie, skontroluj si $_SERVER["HTTP_REFFERER"] na ďalšej stránke... Predpokladám že máš iba jeden odkaz zo stránky na stránku...
Lukáš Maixner
Profil
tiso
Bohužel, o tom jsem také přemýšlel, ale tím bohužel nezjistím, zda bylo kliknuto na tento konkrétní odkaz, myšleno tento konkrétní objekt na stánce. Je jich tam více.
tiso
Profil
Máš zvláštne požiadavky, nebudem to ďalej riešiť, veľa šťastia...
Lukáš Maixner
Profil
tiso
LOL. Nemyslím, že by to bylo něco zvláštního. Prostě mám na první stránce dva odkazy na druhou a potřebuji vědět, na který se více kliká, která plocha je atraktivnější.

Ale chápu Váš přístup a děkuji za přání. :)
djlj
Profil
Lukáš Maixner
Ono totiž, jediné funkční řešení jsem ti již napsal a tys s ním nesouhlasil. Proto se nediv, že ti asi neporadíme..
Mistr
Profil
Lukáš Maixner
Talk to bývávalo ve skriptech na www.jaknaweb.com
Ruty
Profil *
pokud chces aby ti to zapocitavalo jakejkoliv pristup (z odkazu i z vyhledavace) tak nemas lepsi si proste na tu stranku vlozit klasicle pocitadlo (toplist...)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0