Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Lukáš Maixner Profil |
#1 · Zasláno: 28. 6. 2006, 19:45:01
Zdravím, potřebuji počítat kliknutí na odkaz. Řeším to tak, že odkaz na událost onClick uloží v prohlížeči cookie a poté normálně přejde na odkazovanou stránku. V té si (už přes PHP) zjistím, zda je v prohlížeči uložena cookie z předchozí stránky. Pokud ano, započtu kliknutí.
Jakž takž mi to chodí, mám ale problém s následujícím: 1. Nezapočítávají se mi kliknutí prostředním tlačítkem (kolečkem) ve FF - což je škoda, já třeba stránky jinak neoterívám a tak to asi dost znepřesňuje měření. Událost onClick na něj asi nefunguje. Nevíte, jak ji zprovoznit? 2. Nevím jak dlouhou nastavit platnost cookie. Nechci neomezenou/příliš velkou, protože pokud bych nastavil tuto cookie a pak se mi načetla příslušná stránka a cookie stále platila, a já reloadoval, tak se započte každý další reload. Nechci také příliš krátkou, protože nevím, kdy přesně se v php zjišťuje, zda nějaká cookie na klientovi je. Aby mi zkrátka platnost cookie z první stránky nevypršela dříve než se načte druhá stránka. Díky za rady. |
||
Ram(pa) Profil * |
#2 · Zasláno: 28. 6. 2006, 20:13:43
No, asi bych nejdříve zkusil služeb bluebordu.cz
Nejsem si ale jistý, jestli tam je počítadlo stažení, nebo to co potřebuješ, každopádně se tam podíej. |
||
djlj Profil |
#3 · Zasláno: 28. 6. 2006, 20:37:08
Lukáš Maixner
Spíš bych to řešil v php přímo při kliknutí a pak na danou stránku přesměroval. |
||
Mistr Profil |
#4 · Zasláno: 28. 6. 2006, 20:38:29
|
||
Lukáš Maixner Profil |
#5 · Zasláno: 29. 6. 2006, 06:58:56
djlj
Ano, tak se to dá řešit třeba u reklam, kde se nějaká ta adresa ve stylu redirect.php?(nějaké ty parametry) snese, tady bych chtěl ale zachovat čistější url, proto se s tím takhle mažu. :) Ram(pa), Mistr obávám se, že to není ono. Obojí je spíše klasická statistika návštěvnosti stránek. Já ale nepotřebuji měřit zobrazení "druhé" stránky, třeba když si někdo její URL naťuká ručně v prohlížeči. Potřebuji měřit přímo ta kliknutí na odkaz, který je na první stránce. |
||
tiso Profil |
#6 · Zasláno: 29. 6. 2006, 11:33:16
Načo cookie, skontroluj si $_SERVER["HTTP_REFFERER"] na ďalšej stránke... Predpokladám že máš iba jeden odkaz zo stránky na stránku...
|
||
Lukáš Maixner Profil |
#7 · Zasláno: 29. 6. 2006, 12:45:25
tiso
Bohužel, o tom jsem také přemýšlel, ale tím bohužel nezjistím, zda bylo kliknuto na tento konkrétní odkaz, myšleno tento konkrétní objekt na stánce. Je jich tam více. |
||
tiso Profil |
#8 · Zasláno: 29. 6. 2006, 13:21:15
Máš zvláštne požiadavky, nebudem to ďalej riešiť, veľa šťastia...
|
||
Lukáš Maixner Profil |
#9 · Zasláno: 29. 6. 2006, 21:35:39
tiso
LOL. Nemyslím, že by to bylo něco zvláštního. Prostě mám na první stránce dva odkazy na druhou a potřebuji vědět, na který se více kliká, která plocha je atraktivnější. Ale chápu Váš přístup a děkuji za přání. :) |
||
djlj Profil |
#10 · Zasláno: 29. 6. 2006, 21:37:31
Lukáš Maixner
Ono totiž, jediné funkční řešení jsem ti již napsal a tys s ním nesouhlasil. Proto se nediv, že ti asi neporadíme.. |
||
Mistr Profil |
#11 · Zasláno: 1. 7. 2006, 13:24:06
Lukáš Maixner
Talk to bývávalo ve skriptech na www.jaknaweb.com |
||
Časová prodleva: 9 měsíců
|
|||
Ruty Profil * |
#12 · Zasláno: 6. 4. 2007, 08:05:11
pokud chces aby ti to zapocitavalo jakejkoliv pristup (z odkazu i z vyhledavace) tak nemas lepsi si proste na tu stranku vlozit klasicle pocitadlo (toplist...)
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0