Autor Zpráva
zimmi
Profil
Prosimvas potreboval bych poradit:
udelal jsem stranky, ktere jinak vypadaji v ie(hnusne) a jinak v mozille(krasne:)
A protoze iecko pouziva este docela hodne lidi, chtel bych , aby i oni z toho meli nejaky kulturni zazitek, a tak bych potreboval asi tohle:
kdyz browser je ie nacti stranky ve verzi1, kdyz je browser mozilla nacti stranky ve verzi2. Jenze nevim jak to udelat, protoze neumim PHP ani JS a na prvni strance nechci mit rozcestnik s : MOZILLA X IE:((
prosim poradte jak to mam udelat, aby se pro kazdy prohlizec nacetla jina verze:))

moc predem dekuju
Ikarus
Profil
rozlišení prohlížeče v Javascriptu je na http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/index.html#prohlizece . Ale JS není nikdy spolehlivý, neboť prohlížeč se může prakticky nazvat jak chce. Doporučuji si trošku pohrát a udělat stránku, která se zobrazí všude hezky bez nutnosti dvou verzí.
mat
Profil
A protoze iecko pouziva este docela hodne lidi

... docela hodně, ano, na některých webech kolem 80%, na jiných až 90%, na windows update pak počítám rovných 100%...:)
zimmi
Profil
to mat:ocekaval jsem radu, ne vycet procent:))
zimmi
Profil
to ikarus:Ale JS není nikdy spolehlivý, neboť prohlížeč se může prakticky nazvat jak chce.
Jak to jako myslis? to moc nechapu:((
pls vysvetli mi to
zimmi
Profil
jo a podival jsem se na ty javascript priklady, ale nejak jsem to nepochopil:((
takze k te puvodni otazce jeste pridam: ten kdo by to umel, nemohl by mi to prosim napsat???
Diki moooooooc
mat
Profil
ale vážněji, není dobrý nápad psát web tak, aby se načítala pokaždé jiná verze pro každý prohlížeč - jednak by se ti to asi docela špatně udržovalo, a druhak, pokud napíšeš web, který se bude správně zobrazovat v Mozille máš už skoro vyhráno - IE 6 nebude mít problémy (resp. lehko se odstraní), IE 5.x se taky nechají přemluvit...

je řeč o barrywhite.wz.cz??
zimmi
Profil
JJ,je rec o barrywhite.wz.cz, udelal jsem novou verzi:))
Zkus se na ni podivat v ie a potom v mozille.
Opravdu bych rad vedel jak to optimalizovat, kdybys mi moh pomoct:))
mat
Profil
tak tohle: -moz-border-radius:20px; asi v IE fungovat nebude a jinak, schází tomu hlavička (co takhle dát do ní nějaký obrázek Barryho a nějaké logo?), a písmo - nastavil bych mu velikost v % (v body, tj. pro celý zbytek dokumentu, např. 80%)...
zimmi
Profil
to moz border radius ie preskoci, si myslim
zimmi
Profil
vzdyt hlavicka bude asi jenom ten napis barry white's web:)
zimmi
Profil
hele, nebo daji se jenom nejak individualizovat stylopisy??
ze treba pro ie by byl jinej css nez pro mozillu?
Ikarus
Profil
to zimni: Například v Opeře máš přímo v nastavení, jak se má identifikovat - můžeš si tam vybrat (IE, Mozilla, Opera)
Honza Hučín
Profil
Tak já zkusím poradit, jak odlišit prohlížeče.
1. Podmíněné komentáře - najdi si, psal o tom Interval.
2. CSS hacky - viz http://www.pixy.cz/pixylophone/vyber.html
3. Odříznutí IE, resp. různých prohlížečů od CSS - viz např. http://suplik.petnik.cz/index.php?cl=311 nebo http://www.mraveniste.org/css/triky.html .

Všechno má svá pro a proti.
tclis
Profil *
to moz border radius ie preskoci, si myslim
v CSSku se parametry začínající na "-" ignorují, pokud je browser neumí interpretovat... jako třeba IE a -moz věci :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.