Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
lubosh Profil * |
#1 · Zasláno: 17. 7. 2006, 05:04:19
Ahoj,
validátor mi nebere tag <marquee>, prý stejného efektu dosáhnu pomocí CSS. Můžete mi někdo poradit, jak tedy pomocí CSS udělám pohybující se text (podpobně jako přes <marquee>)? Děkuju |
||
Mistr Profil |
#2 · Zasláno: 17. 7. 2006, 08:22:22
pomocí CSS udělám pohybující se text (podpobně jako přes <marquee>)
Nebylo to spíš přes JavaScript? |
||
tiso Profil |
#3 · Zasláno: 17. 7. 2006, 09:39:32
Efekty typu pohybujúci sa text na stránke otravujú ľudí, nepoužívaj ho.
|
||
Časová prodleva: 7 měsíců
|
|||
w3hnus Profil * |
#4 · Zasláno: 14. 2. 2007, 20:22:57
prd otravuju! leda tak w3 otravuju nas.
|
||
Joker Profil |
#5 · Zasláno: 14. 2. 2007, 20:24:51
prd otravuju! leda tak w3 otravuju nas.
Nejde o žádné W3C, ale o to, že nejenom že se to blbě čte, ale ještě navíc to ruší při čtení toho zbytku. |
||
w3hnus Profil * |
#6 · Zasláno: 14. 2. 2007, 20:49:30
otrepana fraza... to mozno plati pre situacie ked to niekto treskne do stredu stranky.
ja si myslim, ze male okienko dole v rohu nikoho rusit nebude. su situacie kedy je to viac ako vhodne pouzit. napriklad informacie o novinkach atd. su ako stvorene pre marquee. vdaka w3c musim davat JS. w3 len komplikuju!!! vsetko co zakazu sa pouziva v inej forme. tie ich vymysli nas len zbytozne zatazuju. |
||
koudi Profil |
#7 · Zasláno: 14. 2. 2007, 20:57:39
... ... vdaka w3c musim davat JS. w3 len komplikuju!!! vsetko co zakazu sa pouziva v inej forme.
tie ich vymysli nas len zbytozne zatazuju. Upřímně doufám, že na tvoji tvorbu nenarazím... |
||
Chamurappi Profil |
#8 · Zasláno: 14. 2. 2007, 21:23:16
Reaguji na Jokera:
Pohleď na první příspěvek zde -- jde o validátor, jde o W3C. Jezdící text má své nezpochybnitelné nevýhody, ale nezavrhoval bych jej jako jednoznačné zlo. V situacích, kdy se hodí, je <marquee> optimální řešení. Já jsem ho zatím k ničemu nepotřeboval, přesto považuji za chybu, že jej W3C nezačlenilo do žádné specifikace. Reaguji na w3hnus: „vdaka w3c musim davat JS. w3 len komplikuju!!!“ Nemusíš. Konsorcium nevládne World Wide Webu, jeho pravidla lze beztrestně porušovat a téměř všichni tak činí, včetně W3C samotného. „vsetko co zakazu sa pouziva v inej forme“ Když už mluvíme o té formě, i kritika musí mít slušnou formu, aby byl vůbec někdo ochoten naslouchat. Reaguji na koudiho: Co moje tvorba, na tu také nechceš narazit? |
||
Pilda Profil |
#9 · Zasláno: 14. 2. 2007, 23:15:42
Proti webovým prasatům se mi osvědčilo dát do uživatelských stylů ve Firefoxu či Opeře tenhle css zápis ze stránek czilly. Vřele doporučuji. :)
|
||
Joker Profil |
#10 · Zasláno: 14. 2. 2007, 23:47:06
w3hnus
ja si myslim, ze male okienko dole v rohu nikoho rusit nebude. Takhle: Používám IM (konkrétně Mirandu) s ikonkou v pravé části lišty. Ta ikonka má rozměry nějakých 16x16px (??), každopádně mnohem menší, než jakkoliv velké okénko s jezdícím textem. Když mi přijde nová zpráva, změní se ta ikonka na blikající žlutou ikonku zprávy. I když jsem byl třeba zabraný do čtení nějakého dokumentu, vždycky jsem si té ikonky do minuty všimnul. Takže pochybuju, že bych si nevšimnul daleko většího okna s rolujícím textem. su situacie kedy je to viac ako vhodne pouzit. napriklad informacie o novinkach atd. su ako stvorene pre marquee. Tak tohle přesně je myslím příklad nevhodného použití. Když v marquee rolují krátké zprávičky, tak to často vypadá následovně: - čtu článek. Občas mi pohled sklouzne na marquee (z toho je btw. vidět, že to odvádí pozornost od článku) - objevím v marquee zajímavou zprávičku, ovšem ve chvíli, kdy polovina z ní už odrolovala pryč. Tak čekám, až se zase objeví. - Mezitím přesunu svou pozornost na článek a zpátky k první odrážce. Nehledě na to, že je dost vopruz číst delší text, který během čtení ujíždí někam pryč. A ještě větší legrace je, když ten text ujíždí pryč větší rychlostí, než ho stíhám číst. Chamurappi Pohleď na první příspěvek zde -- jde o validátor, jde o W3C. Já reagoval na to, co psal w3hnus a psal svůj názor na marquee. Jezdící text má své nezpochybnitelné nevýhody, ale nezavrhoval bych jej jako jednoznačné zlo. V situacích, kdy se hodí, je <marquee> optimální řešení. Hm, jenže oni to skoro všichni používají v situacích, kdy se to nehodí. Dokonce jsem viděl i "marquee" dělané pomocí Javascriptu, kde rolují novinky a po najetí myši na ten prvek se zastaví. A i tam mě vyloženě štve, když zahlédnu nějaký zajímavý text zrovna ve chvíli, kdy "odjede" a pak musím čekat, než se zase objeví. Co moje tvorba, na tu také nechceš narazit? Na Webylonu jem nikde marquee ani třeba zuřivě blikající GIFy či Flashe neviděl ;-) |
||
koudi Profil |
#11 · Zasláno: 15. 2. 2007, 15:54:03
Chamurappi
Co moje tvorba, na tu také nechceš narazit? Na tvoji tvornu jsem již narazil a nevidím na ni nič špatného. Možná sem vybral špatný úryvek, na který jsem reagoval. Nejde mi ani tak o 'nenávist' vůči w3 jakožto spíš prosazování věcí jako je jezdící text a podobně. Zatím jsem naštěstí nenašel důvod, proč by ho měl někdo používat. |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0