Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Reg Profil |
#1 · Zasláno: 21. 7. 2006, 11:27:16 · Upravil/a: Reg
Dobrý den, potřeboval bych mít jakoby tlačítka vedle nadpisu ale tak aby měly 2 pozadí. Takže je dávám do ještě jednoho divu, ale ty tlačítka sou blokový prvky a aby byly vedle sebe tak je musim floatovat. A proto se nechce správně roztáhnout ten nadřazenej div.
Zde je ukázka problému Takto to tedy vypadá: a takhle by to mělo vypadat: Všechno by sice vyřešilo kdybych divu nadefinoval šířku, ale bohužel je čtverečků pokaždé jiné množství, takže to nejde... |
||
Huggi Profil |
#2 · Zasláno: 21. 7. 2006, 13:02:14
blok 'nadpis' dej do h1..zadnej div..do toho absolutne napozicuj 3 spany s display:block; a udanejma rozmerama...to pozad pod nima docilis borderem...
nebo div..do toho h1 jako float:left, div 'cudliky' float right a do nej ty cudle uz jak chces, ale pro tuhle metodu bys pod to musel jest dat jeden prazdnej div c clear:both; |
||
Huggi Profil |
#3 · Zasláno: 21. 7. 2006, 13:03:35
jinak ten priklad v opere 8,4 funguje i ted..je tam jen mala 1px chybka..ale to uz je detail..osttani browsery sem nezkousel
|
||
Reg Profil |
#4 · Zasláno: 21. 7. 2006, 13:20:43
Problém je v tom, že pozadí bude obrázek, a když dám float:left nadpisu tak to bude široký až k tomu nadpisu, což nechci.
Zatim mi jako jediný řešení zůstává tam nechat někerý políčka nevyplněný... : |
||
peta Profil * |
#5 · Zasláno: 22. 7. 2006, 07:45:31
Huggi
1px chyba = 1px border Reg kdyz je to obrazek, tak muzes zkusit obrazek na pozadi H1 <style> H1 {background: url("aaa.gif") no-repeat 0 100%; padding-right:100px;} </style> Samozrejme jednonussi je napozicovat spany doprava. Float je take dobrej, ale musis nastavit spravne line-height, musis nastavit width a nejlepe i height toho floatovaneho prvvku, musis mit nadrazeny prvek inline-block, musis floatovane vpravo dat pred samotny text a pro nejaky prohlizec by bylo dobre nastavit jeste margin zprava, aby se ti nestalo, ze text v nadpis prepise ty ctverecky. "bohužel je čtverečků pokaždé jiné množství" a CO TI BRANI UDELAT VZDY STEJNE MNOZSTVI? sory, capslock... take by to slo obrazkem na pozadi s tim, ze h1 menis class a tim se meni i padding zprava... ovladani pak javascriptem je ale trosku slozitejsi nez u toho floatovani ctverecku. A osobne bych to do toho okenka javascriptem pridal :) Videl jsem ted na jedne strance iframy, kde po presunuti kurzoru do ramecku se objevili ovladaci prvky pro smrsteni, rozbaleni, zavreni uplne a jeste tam byl drag & drop pro preskladavani poradi. Chci rici, ze se mi libilo, ze se ovladaci prvky objevili az pak, kdy jich bylo treba. Na druhou stranu, pak ale nevis, ze s tim okenkem muzes manipulovat. |
||
Časová prodleva: 10 dní
|
|||
Reg Profil |
#6 · Zasláno: 31. 7. 2006, 21:27:28
aha, děkuju, takže mi nikdo neporadí? stejné množství mi zabrání to že okolnosti sou pokaždý jiný a to je JEDINEJ problém.
|
||
habendorf Profil |
#7 · Zasláno: 31. 7. 2006, 23:35:43
Asi nechápu problém nebo co. Bez clearu to samozřejmě nepůjde, ale nechápu co ti brání ho použít.
|
||
Reg Profil |
#8 · Zasláno: 1. 8. 2006, 16:16:37
ale vo žádnej clear nejde, de vo to jak se má foatovanej div roztáhnout podle floatovaných elementů v něm
|
||
habendorf Profil |
#9 · Zasláno: 1. 8. 2006, 16:26:05
Když myslíš.
|
||
Plaváček Profil |
#10 · Zasláno: 1. 8. 2006, 17:44:08
Reg
De vo to, že floatovanej div se podle floatovaných elementů umístěných v něm prostě neroztáhne, protože to praví specifikace a prohlížeče se tím řídí. Bez elementu umístěným za posledním plovoucím prvkem s nastaveným clear : both (nebo left či right) ti to prostě fungovat nebude. Tečka. Kapišto? |
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0